dinajina sjećanja

utorak, 12.01.2016.

Zlatno runo...



(@Lastavica je objavila drugi krug @mecabg ideje... radost, djevojka, život, kaos, san, ruke,... ja dodajem riječ zagrljaj)


Zaustavila je sudbinu u naručju isušenih želja, dotaknula napukli porcelan povjerenja, zgužvani staniol neke davne sreće i našla se na pučini pod nebom okićenim zvjezdanim prahom ranjavajuće tuge.
Osmjehom i krhotinama uspomena se razlila radost.

Uzburkao se ocean sna. Djevojka , ulovljena u mrežu snovitosti, traga za runom krilatog ovna, hrli ka dalekom otoku. Probija se kroz plutajuće stjene, ljubav osjeća kao bol, kao kameni zagrljaj iz kojeg bježi budeći u sebi strune dugo začahurene u srčanim komorama. Život je uspavan na pepelu neke davne vatre, ugašen na krateru snova, u vulkanu neizgovorenih boli. Predugo je trajala u kaosu neostvarenih želja.

Ne spavaj na pepelu uspomena, ubi gutača vatre u sebi, začula je njegov glas. U plamičku buđenja osjeti uzavrelost osjetila.

Ubila je gutača vatre i dotaknula runo žrtvovanog ovna… ruke im se spletoše u buket zagrljaja. Kamenje je zaokružilo svjetlost.

Na nebu je zaiskrilo novo zviježđe.

Dijana Jelčić

Oznake: zagrljaj

- 08:48 - Komentari (24) - Isprintaj - #

srijeda, 21.10.2015.

Oda zagrljaju...




"Znanost nam govori, dodir ima vrlo važan utjecaj na tjelesno i mentalno zdravlje. Dokazano je, dodir snižava krvni tlak i stopu otkucaja srca, povećava imuni sustav i ublažuje bol. Zagrljaji oslobađaju oksitocin, hormon osjećaja sigurnosti i snižavanja razine kortizola čime se smanjuje stres, osjećaj tjeskobe i usamljenosti.”
dr. Anthony Grant, psiholog na Sveučilištu u Sidneju


Gledaš me.

Umilnost nagiba
tvoga torza nad mojim
i dlanovi kao san,
kao sjena nježnosti
na mom licu.

Gledam te.

Lahor tvojih usana,
kao muk svjetlosti
doseže moje.

Dotiče me nijemost,
zanos obvija
nastambu duše,
ište ognjište,
zapretenu vatru
htijenja.

U tjesnacu zbilje
čujem zvuk cjelova,
nadilazi sluh,
isprepliće se,
nestaje u žudnji.

To ljubav pjeva
blistavu odu
zagrljaju.

Dijana Jelčić ... „Nestvarno stvarni“ Kultura snova, Zagreb, 2014.

Oznake: zagrljaj, ljubav, pjesma

- 07:37 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>