Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

petak, 05.12.2014.

Kreativna radionica pletenja košarica

opis slike

U prostorijama Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica 04.12.2014. godine s početkom u 10 sati održana je radionica pletenja košarica od slame.
Rradionicu su vodile članice pletačke sekcije Kulturno - umjetničkog društva "Seljačka sloga" iz Špišić Bukovice na kojoj je sudjelovalo oko 15-tak korisnica iz Dnevnog boravka koje su sa velikim zanimanjem pratile demonstraciju pripreme pletiva i slame.

opis slike

Voditeljica ovog projekta " Od raži do pletenih suvenira "je gospođa Ivanka Herman, projekta koji je podržan od Zaklade "Slagelica" iz Osijeka i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
U radionici gospođi Ivanki pomagale su Nada Lelek i Ana Lovrić koje su pripremile materijale za pletenje te poučavale korisnice u izuzetno toploj radnoj atmosferi.
Korisnice su svladavale osnove pletenja , a to je izrada dna košarica koja ujedno mogu služit kao podmetači na kuhinjskom stolu ili kao postolje za cvijetn iili zidni aranžman.Pošto se je radionica jako svidjela korisnicama još jedna će se održati 18.12.2014. s početkom u 10 sati.

opis slike

- 13:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.