život određuje

20.05.2018.

Kada se dijete rodi onda ga roditelji, bake i djedovi paze i maze, uče ih nekim pravilima ponašanja kada djeca dođu u dob razumijevanja odraslih u svom okruženju bilo kod kuće, bilo u vrtiću ili školi. U tinejdžerskoj dobi malo podivljaju hormoni pa su djeca buntovna i sami si određuju pravila ponašanja a mi smo tu samo kao korektiv koji će oni prihvatiti ili ne. ako dijete tjeramo da radi sve što mi želimo tada se javlja revolt i dobijemo kontra efekt svega što smo tijekom odrastanja dijete naučili. Postoje pravila ponašanja koja djeca upijaju kao spužva, a isto tako postoji njihov odabir jer mi roditelji možemo dati samo savjet a oni će sami odlučiti s kim će se družiti i s kim će biti u vezi iako znaju da to nama kao roditeljima smeta oni u određenoj dobi odlučuju o svom nastavku života, tako smo i mi odlučili i uvidjeli da smo sretni ili nesretni sa svojim odabirom.
Ne nitko ne može određivati kako će netko postupiti u određenom trenutku pa tako ni crkva ni gospođa Markić ne mogu određivati odluku žena jer to je naše tijelo i mi odlučujemo kako ćemo postupiti ako postoji razlog abortirat ćemo ako smo odlučili drugačije rodit ćemo jer sve se to dešavalo i prije samo na drugačiji način no danas.
Život određuje pravila a ne crkva i crkveni poslušnici.

svibanjska predstava u centru grada


Jučer na trgu ni malo nije bilo dosadno imala sam predstavu gratis tako da sam prije posljednjeg čina provozala kolica i sebe na Dolac te razgledavala donji dio tržnice, nije bilo gužve u tržnici kao inače (centrom grada nije bilo tramvajskog prometa), kasnije sam se spustila do cvjetnog a ono i tamo veselo štand do štanda i veseli dječji smijeh. Barem nije bilo buke kao na trgu i nisam gledala predstavu gratis iz prvog reda.
Svake godine u svibnju događa se predstava te vrste i moram vam priznati da na toj predstavi sudjeluje sve manje aktera ali bitno da predstava ide svojim tokom i da je trg velika pozornica pojedinim osobama.

danas sam se napjevala

18.05.2018.

Oznake: moj fotografski uradak

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se