03.02.2014., ponedjeljak

vitamini s Marsa

vitamini s Marsa

ponedjeljak , 03.02.2014.
Da! Od tud nam dolaze u rit, a od kud drugdi kad ne iz namirnica,
...jer tamo ih uništimo kuhanjem i pečenjem.
Pa koji kurac kuhaš!
Jedi sirovi kelj.
Ljudi moji ja to ne kužim, pa jel ovi sa tivija, novina i okolo mogu pojesti kaki obed, a da pri tome ne seru o nutritivnim vrijednostima hrane, te GMO expertizama, kemijama etc.
Eno, neki dan, negdi, roštilj...ona stručnjak...
jooooj, da to tak zdravo, možda i najzdraviji način pripreme hrane,
ali DIM!
Dim ovo, dim ono, to tak kancerogeno iiii, paz sad retardirane glupače,
da se treba roštilj peći na "roštilj ploči". Zatvoreno, od dima.
Pa zemi si onda tavu, gusko jedna i pričaj kak si roštiljala,
a moš si misliti koliko tih roštilja godišnje pojedem, kaj bum dobil raka.
Pršut, to isto taj dim, a kaj je živa sol, nikom nikaj.
Ote vrit!
Ili tipovi, kaj im hrana čisto gorivo, potreba da ne crknu.
Pa crkni, ak ne voliš papati, ak ne uživaš u jelu.
Te mu odojak masan, janjetina smrdi, riba ima kosti, čušpajzi su bljak.
I McDonalds, živi otrov!
Meni McDonalds, njupa i pol, sam kaj su skupi, da, daaaaa.
Ja onih njihovih 5 hamburgera trebam žvaknuti da bi bil efekat
+ french frita iiiii, onih Vanila shake'sa.
Bureki, pizze, ćevapi, kombinovane plate,
aliiiiii i čušpajzeka, jelte.

Ne goli ćupajz, jebeš to, neg onaj zarmaturom, češnjovke, kost pršuta.

Kelja sam opral, pa pofuril, pa puk u lonac sa pršutovom kosti.
Ogulil dva krumpira, sitno sasjeckal, vegeta, kocka goveđe juhe, papar, soli, ljute tucane paprike i krčkal.



Spekel češnjovke, del ih vani, u tavu dodal još malo maščobe, zdinjstal luka, brašno, slatka c. paprika i zaprška gotova.

Prije dodavanja zaprške puknul u čušpajza tanjur zmrznutog ragua, kaj mi ostalo od Milanjeza, od neki dan.
Nema hitanja.



E sad nutra zapršku, raskuhal toga +
sitnosjeckanog češnjaka, pol glavice i žlicu koncentrata, konšerve, rajčice iz tube, or not tube, that is the question.


- 18:21 - gukni (6) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2