utorak, 31.01.2006.

Hahahaha...

Pa evo danas sam slučajno naletjela na jedan testić i riješila ga. Rezultati...
Iako nemam oči te boje. But who cares? Javite vaše rezultate!
Pusa od Khloe

Take the quiz:
What kind of eyes do you have? (with pictures)

Eden
You have eden eyes. Eden is the color of water. Your eyes symbolize your great flexibility. You are a creative person. You can think of many good ways to get your point across to people as you have very good communication abilities. When someone feels down or is hurt, you have the remarkable ability to help them and heal them. If you have too little going on in your life, you may be withdrawn and depressed, timid, manipulative, unreliable, stubborn, or suspicious. Some words to describe you: peaceful, sincere, affectionate, tranquil, intuitive, trustworthy, pure, loyal, healing, and stable.

Quizzes by myYearbook.com -- the World's Biggest Yearbook!

- 16:30 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.01.2006.

Summer


Mi hoćemo ljeto nazad! I to je sve. Gledajte i uživajte.


- 16:45 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.01.2006.

Masquerade...


Vrijeme je maškara, pa smo i mi odlučile malo pisati o njima. Ne znam za vas, ali nama su to naljepši tradicionalni dani u godini. Na kraju krajeva maškare su i dio povijesti.
Maškare su pravo vrijeme kada možemo biti ono što nikada ne bi ni sanjali da možemo. Tko zna, možda su te maske naše skrivene želje i snovi?!

Kako su nastale maškare? Postoji dakako više teorija i legendi o tome. Ako pokušamo odgovoriti to bi bilo jednako kao da pokušamo odgovoriti dali je prvo nastalo jaje ili kokoš.
U jedno smo sigurne... Svi vole maškare, maskiranje i glupiranje u to doba godine kada ti nitko i ništa to ne mogu zamjeriti i zabraniti.


Iza koje ćete se vi maske sakriti ove godine?
Možda nije važno koja će to maska biti i koga će predstavljati, jer svaka maska je kreativna i sama po sebi zanimljiva, već način i originalnost kako ćete je nositi...

Ishi:
Tako sam neki dan pričala s G. i pitala:
-Što ćeš biti ove godine?
A ona ponosno odgovara:
-Pa, PLAYBOYeva zečica! Imam već i uši, a napravila sam i slatki repić. (ja je gledam začuđeno) Obući ću minjak i ispod mrežaste čarape… Sad ćete napokon vidjet i mene u minici. Hahaha Ma znaš da inače to nikad ne bi obukla, al maškare su… Šta mi ko može?!
-(ja je još uvijek čudno gledam…) Baš me zanima kako će ti ispast… Mislim da ti je ideja super.

G. uvijek ima dobre ideje i uvijek je pomalo luda, ali mislim da joj je ova stvarno dobra, pa maškare su… šta se može?!


I koliko god se uživjeli u ulogu svoje maske za ovu godinu, ne zaboravite da ona traje samo kratko i da se cijeli život ne možete skrivati iza neke ‘maske’ za koju bi željeli da ste to vi, a zapravo niste. Pri tome ne govorimo o šarenim šljokicama i zanimljivim kostimima, već o trajnim maskama koje se ne vide, a neki ih ipak nose. Budite prirodni i svoji… osim za maškare kada stvarno možete biti što poželite!


Maškare su, navucite nove maske, prikažite svoj izbor i kažite tko se skriva iza koga??

- 19:05 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.01.2006.

Prvi tjedan (zgode i nezgode)

Bile smo u bedu prošlu nedjelju, jer, naravno, počinjala je škola... Ali sad je već bolje. Ipak su tamo frendovi i sve...
Naravno,oprostite nam što vam se nismo javljale ovaj tjedan.
Zato sada dajemo iscrpan izvještaj...

Khloein prvi tjedan u novoj, 2006-oj godini.

PONEDJELJAK-Ah, davno je to bilo. Po dobrom starom običaju sam zaspala i u zadnji čas se spremila. Još sam u 7 i 10 jurcala po kući tražeći knjigu iz biologije (autobus u najboljem slučaju ide u 7 i 15), naravno da je nisam pronašla. Nema veze, profesor je bio raspoložen koliko se uopće može biti na prvi dan škole, pa je uvažio moju pokunjenu ispriku. He he... I ništa,sve po starom, prepričavanje dogodovština s praznika i uobičajeno postprazničko dobronamjerno laganje...

Razgovor 1:
-Jao kako sam se ja prežderavala ove praznike...
-Pričaj mi o tome.
-Ne, ali stvarno sam pretjerala s kolačima. Pgledaj mi guzicu! A tek trbuh! C-c-c moram na dijetu, ne stanem više u traperice!
-Ma daj ne izmišljaj, 'friško' su ti oprane, pa su se suzile. Vidjet ćeš, već će ti sutra padati...
-Sigurno?
-Što bih ti ja lagala? Da si se udebljala, normalno da bih ti to rekla!

Razgovor 2:
-Jao onaj party prekjučer bio je stvarno fenomenalan! DA si vidila društvo! Sve sami komadi!
-(Da, moš mislit, ti, tvoj mlađi brat i njegov prijatelj iz vrtića) Ma da? Kako je bilo?
-Suuuper, samo što nisam sigurna kako se zove onoaj dečko s kojim sam brijala... hi hi hi jao kako je to čudno ( na usta stavlja debeli sloj sjajila i potpuno se posvećuje tome pa prekida razgovor).

Kao što vidite, glavni lik iz razgovor broj 1 je jedna od mojih najboljih frendica, a druga, a što da vam kažem, nije vrijedna spomena.


UTORAK- Nas šestero se odlučilo pošteno izblebetat nakon praznika pa smo poslije škole otišle u Čajanu u Starom gradu... Zgodno mjestašce. I dobar čaj+keksić. Mmmm. Obično idemo u Corso, ali ovaj put smo malo promijenile odredište. I tako, pročešljale smo sve teme i raspravljale o tome je li chic-lit zapravo beskoristan, ili ipak nešto možeš naučiti iz tih knjiga.
Ja: MA dajte cure koliko god govorile da je to smeće ipak to sve čitamo i tome se vraćamo, bez obzira koje žanrove inače preferiramo. Recimo ja čitam i ozbiljnije knjige, ali ne mogu reći da mi je 'Svatko tko je netko' bila dosadna. Pročitala sam je u jedno popodne!
L: Istina, svi to čitamo.
K: Ja ne. To je smeće.
L: A kako sam ja uspjela naći Šopingholičarka se udaje ispod tvog Da Vincijecvog koda.
K: To nije moje, nego od moje sestre! Svi:(ne mogu doći do zraka od zaglušujućeg smijeha).

Mogu reći da mi je to bio jedan od najzabavnijih izlazaka poslije škole ikada... Još informacija o njemu u nekom drugom postu.

SRIJEDA-Nimalo poseban dan, u školi sve po starom, osim što je tip koji se pojavio u ružičastoj majici izazivao stalne valove oduševljenja.

ČETVRTAK, tj. danas. Ah super dan. Poslije škole koja je danas bila znatno zabavnija nego inače zbog super profesora iz fizike(ha ha, a ja mislila da ta dva pojma ne mogu jedan uz drugog - nikad ne reci nikad). Malo smo švrljale po Lushu. Ah, hvalabogu da se ta trgovina konačno otvorila i u Rijeci. Još nam samo fali Mango, pa smo kompletni. Nakon toga više neće biti potrebno napuštati ovaj grad (šalim se, naravno). I To bi bilo sve... Nadam se da ste uživali. Ali ako i niste, nema veze. :)

P.S. Malo o onoj knjizi. Nije da sam jako zagrijana za taj žanr, ali je dobra. Iako predvidiva. Pogotovo ako ste pročitali Vrag nosi Pradu.
Svatko tko je netko - Bette Robinson živi jednoličnim, ni po čemu posebnim životom na Manhattanu, i radi u banci koja u njoj guši i posljednji tračak kreativnosti i pozitivne energije. Potpuno neplanirano, Bette odluči dati otkaz te kratko vrijeme uživa u dokolici i traženju, bolje rečeno netraženju posla. Uz pomoć poznanstava svojega ujaka, poznatog gradskog kolumnista, dobiva posao o kojem mnogi mogu tek sanjati, u tvrtki koja se bavi organiziranjem najvažnijih zabava u New Yorku – zabava na koje dolazi svatko tko u gradu nešto znači. Pukim slučajem Bette upoznaje najveću gradsku facu, odvjetnika Philipa Testona, i zahvaljujući pogrešnom dojmu okoline o njihovoj vezi, njezina karijera i društveni status doživljavaju strelovit uspon.
Drugi roman Lauren Weisberger, autorice hita Vrag nosi Pradu, po prvim reakcijama publike požnjet će isti uspjeh. Već u prvom tjednu objavljivanja pomeo je konkurenciju s bestseller lista u Americi…



Ishi

PONEDJELJAK-Prvi dan škole... Kao i uvijek,mislila sam da će mi to biti najgori dan u životu...ali ipak nije bilo taaako strašno. Ponovno smo se svi skupili u klupama i započeli dugosatne razgovore ne obazirući se na profesore, ali to njima i nije smetalo. I sve je bilo skoro savršeno- do zadnjeg sata.KEMIJA! Taj profesor nije normalan! Prvi dan-pa ispitivanje. Naravno, na otvaranje. Zubi su nam cvokotali, svi smo se tresli, nije se čula ni osa. Naravno, nitko nije niš tako i svaka nova žrtva profesora sa mučenja je izlazila sa jedinicom ili sa nekom jadnom dvojčicom. Kakvo sam olakšanje osjetila kada je zvonilo, a prošla sam neispitana. Taj traumatični događaj svih nas je toliko pogodio da sad grupno mrzimo profesora iz kemije...

UTORAK-Nije bio baš neki posebni dan... Pomalo dosadan. Vjerić, zemljopis, engleski... užas. Nakon toga bili smo još umorniji i pospaniji nego kada smo došli u školu...Dan je prošao bez nekih većih zanimljivosti.

SRIJEDA- Urnebesan dan.Jedan od najboljih u ovoj školskoj godini. Tip iz našeg razreda bacio je smrdljivca u razredu, naravno na satu kad smo imali rasku i nismo mogli više izdržati od smrada, te nas je razrednica pustila kući, a mi smo naš trijumf išli proslaviti u obližnji kafić... Stvarno dobar dan!!!



ČETVRTAK- Povijest... Ajme. Danas je dan koji smo svi trebali prespavati. Profa iz povijesti odlučila je da će nas 'malo' ispitati i provjeriti naše 'veliko' znanje. 200. str pa da ćemo mi too učit po praznicima... Ma daj! Ona ne smatra da je znanje iz knjige dovoljno nego ona nešto još i skida s interneta... Ah, kako smo joj zahvalni... Neki su i spalili te papire, kažu 'glavno da imam 2, ko jebe papire'. Znači, profa je ispitala skoro cijeli razred. Ko kaže da ja nemam sreće, hvala bogu mene je preskočila... Al, eto preživjeli smo... Većina od nas... Zadnji sat su nas opet pustili jer profa iz fizike je bolesna... hehehe Naš svakidašnji put škola-Konzum-stanica ovaj put smo upotpunili odalskom u knjižaru jer sam si ja umislila da mi treba... šta ja znam šta, terbalo mi je nešto. I odvukla sam ja frendice da pogledamo šta ima (Khloe to zove shopingoholičarskim napadom). I totalno smo se ufurale u sve slatke, i beskorisne, ali slatke, stvarčice, a i prodavač je zgodan... I to savršenstvo je trajalo sve dok T. nije pogledala na sat i krenula u svoj borbeni položaj spremna zadaviti me svaki čas. Prošo nam je bas... Zbog mene, naravno. Put pod noge i ... pješke pa polako...
I tako, suta će biti bolje. Imam matku. Svi misle da sam luda što volim taj predmet, ali on je urnebesno lagan... Zašto bi se talent za jezike smatrao nečim normalnim, a za matemetiku-čudom?! Jezici nisu ništa manje lagani. I to bi bilo sve od mene za danas. See ya.

- 19:11 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.01.2006.

Mmmm.... čokolada


Svi ljudi vole čokoladu... Mi pogotovo. Zato smo u čast toj božanskoj poslastici posvetile današnji post.


Čokolada ima dugu povijest, koja seže čak do drevnih Maya. Oni su prvi koristili plodove drveta Theobroma cacao (u prijevodu: hrana bogova), koje raste u kišnim šumama Amazone, za prvoklasan, ukusni napitak - kakao.

Bila je to gusta tekućina bogata okusa, a radili su je tako što bi kuhali i mljeli plodove kakaa i nakon toga tu smjesu u vodi miješali sa sojom, vanilijom i čilijem. Bila je dostupna samo odabranima i smatrala se hranom bogova.

Posredstvom trgovaca, čokolada je dospjela i u Meksiko, gdje su je Azteci s oduševljenjem prihvatili. U 15 st., otkrivanjem Amerike, otkriven je i slastan napitak. U Europu je vijest donio slavni pomorac Christophor Columbo. No, tek je Don Cortes donio sirovine, kao i opremu potrebnu za izradu čokolade, u Španjolsku. Europa je otkrila božanstveni napitak u kojem su više klase američkih indijanaca uživale stoljećima! Španjolci su odlučili stvoriti svoju verziju napitka, izbacili su ljuti čili i dodali cimet i šećer. Međutim, zbog slabe opskrbe kakaom, izrada čokolade nije se proširila.

Prekretnicu u proizvodnji čokolade dogodila se kad je nizozemski kemičar Coenraad Van Houten, osmislio hidrauličnu prešu pomoću koje je uspio ekstrahirati čak 50% kakaovog maslaca, koji je dotad plivao po površini čokolade. Tako je dobio masu koju je mogao mljeti u prah. Prah je tretirao alkalnim solima da bi se lakše miješao s vodom.



Kasnije su počeli kakao maslac topiti i vraćati u kakao prah – na taj je način dobivena glatka pasta kojoj se mogao dodavati šećer bez opasnosti da masa postane zrnasta. I čokolada je postala mnogo ukusnija. Zahvaljujući kakao maslacu čokolade se onako slasno tope u ustima.

Uz nju se odavnina ispredaju mirisne, slatke priče o moći i ljubavi. Na dvorovima Asteka i Maja mahuna kakaovca imala je vrijednost novca, a ljubavni napitak dobiven od kakaoa obvezno se posluživao navečer kako bi se poboljšale noćne aktivnosti.
I danas, erotske figurice od čokolade trebaju pomoći da se pokaže ljubav ili omogući zainteresiranima da se lakše zbliže. Zbog toga je čokolada najčešći poklon za Valentinovo, dan kada se darivaju voljeni.
No, na tome ne završava njezina uloga. Kada se sprema ekspedicija na Sjeverni pol ili osvajanje Mount Everest, članovi sa sobom nose čokoladu, kada specijalci idu na zadatak uzimaju čokoladu, djecu nagrađujemo čokoladom...

Mnogi vjeruju da je čokolada afrodizijak, a pažljivim promatranjem može se vidjeti da je muškarci uzimaju prije upuštanja u ljubavnu igru. To nije novo ponašanje, već je čuveni zavodnik Giacomo Casanova konzumirao čokoladu prije osvajanja žena. Ne zna se kakve su doista bile njegove ljubavne performanse, ali može se pretpostaviti da je trebao snažnu psihološku podršku, a našao ju je upravo u čokoladi.
Tako se reputacija čokolade kao snažnog afrodizijaka održala sve do današnjih dana. Kako je to moguće, razjasnili su psiholozi koji su opisali što se događa u ustima kad se tamo nađe svježa čokolada svojstvenog okusa i slatkoće.
Ona se polagano topi i nestaje, no ostaje gladak i trajan osjet pod jezikom, koji bradavicama na njegovim rubovima pruža osjećaj ugode. A, sve što je ugodno traži ponavljanje... Tako jedan komadić traži drugi, a jedna čokolada drugu!
Naravno, misli se na pravu čokoladu koja je načinjena od kakao maslaca, a ne na brojne imitacije pripravljene od loših masnoća.

Stručnjaci procjenjuju da je oko 50 posto žena u svijetu legalno ili ilegalno ovisno o čokoladi!
No, da bi se njime izazvala prava ovisnost trebalo bi pojesti oko 12 kg čokolade, što je nemoguće! Sve slastice, a čokolada posebno, izazivaju u mozgu izlučivanje endorfina, takozvanih unutarnjih opijata, koji izazivaju osjećaj ugode i zadovoljstva.



Vrste čokolade
Razlikujemo nekoliko osnovnih vrsta čokolade:
Gorka čokolada - sadrži minimalno 35% kakao mase. Danas se mogu naći i čokolade sa 70 pa i 80% kakao mase.
Čokolada za kuhanje – obično je gorka i ne onako fine strukture kao čokolada za jedenje. To je zbog manje količine kakao maslaca. Njezina je svrha prvenstveno da se miješa s drugim sastojcima.
Couverture (čokolada za prelijevanje) – Riječ je o najkvalitetnijim vrstama čokolade. Takva čokolada mora sadržavati izrazito visoku koncentraciju kakao maslaca kako bi smjesa bila glatka i kako bi je se dalo lijepo oblikovati. U jeftinijim verzijama kakao maslac se zamjenjuje biljnim uljima, ali često je samo izgled ono što podsjeća na pravu čokoladu za prelijevanje.
Mliječna čokolada – ono što najčešće konzumiramo. Postotak kakao mase u takvoj čokoladi u većini se slučajeva kreće do 20%, iako bolje i skuplje verzije sadrže i do 40% kakao mase. Jeftine, masovne verzije sadrže i do 50% šećera, a kakao maslac u njima često je zamijenjen biljnom mašću, a tu su, naravno, i umjetne arome. I time se daleko odmiču od onoga što je zaista prava čokolada.
Bijela čokolada - u stvari i nije čokolada. Od čokolade sadrži samo kakao maslac, kome je dodan šećer, umjetna aroma i mlijeko, a ako se on zamijeni biljnim uljem dobijamo proizvod koji s čokoladom nema nikakve veze.

I, za kraj, naša top lista...

1. mjesto osvaja... Ferrero Rocher. Znamo da nije čokolada, ali je definitivno najveće savršenstvo koje se od nje može napraviti.


2. mjesto dajemo Kraševoj čokoladi sa 60% kakaa. Što reći? Skupo-fino...
3. mjesto-Milka s lješnjacima. Nije potrebno komentirati.
4. mjesto-Milka s keksom. Savršeno uz Nescafe od vanilije.
5. mjesto...Nussknacker. Jao, kako je to fino... Nismo je vidjele u trgovinama, ali je možete nabaviti u Njemačkoj, Austriji ili Italiji. Dobila bi višu poziciju da je ima u trgovinama kod nas. Najsavršeniji lješnjaci koje možete pronaći.
6. mjesto-Dorina s punčem. Mnogi ljudi je ne vole, ali mi da... Savršena 'zimska' čokolada.
7.mjesto-Bijela Milka s kokosom. Savršenija od Raffaella.
8. mjesto-Milka s jagodama. Fino.
9. mjesto-Dorina, Jagode/Šlag. Milka je za nijansu bolja.
10. mjesto-Sladoled od čokolade. Nezaobilazan ljeti. Ako živite u Rijeci, znate gdje je najbolji. U 'Corsu', naravno.


P.S. Očekujemo nagrade od proizvođača zbog reklame... :)
P.P.S. Ako imate još neku super čokoladu, koju smo slučajno zaboravile staviti na top-listu, javite...
P.P.P.S. Sada se lijepo dignite i odite pojesti barem jednu kockicu...

- 17:45 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.01.2006.

Adonia, Part 1

Ljudi, odlučile smo napisati pričicu. Već nam se neko vrijeme motaju po glavi neke ideje pa smo sada odlučile napisati dio jedne od njih...




- Što je to?
- Gdje?
- Tamo, na brdu.
- Ne vidim ništa.
- Pogledaj bolje!
- Sada vidim.
Potrčala je, on ju je slijedio. Na vrhu brda bio je čudan drveni predmet. Izgledao je poput ključa, samo veći. Podigla ga je. U jednom trenutku osjećala se laganom poput pera, a u drugom je letjela u beskrajnu tamu.
Probudila se. Kada je otvorila oči mislila je da još sanja. Oko nje se prostirala šuma. Čvrsta, visoka stable svoje su drvene korijene tisućama godina tkala duboko u tvrdu, crnu zemlju, toliko duboko da su konačno prešla važnu granicu. Važnu… Njihova debla bila su debela i nepravilna, toliko smeđa i gruba da se činilo da probadaju lagani, prohladni zrak. Grane poput čovječjih ruku pružale su se visoko. Alexine nije mogla vidjeti nebo jer je smaragdno zeleno lišće bilo toliko gusto da se doimalo poput tepiha. Promatrala je tamnu, vlažnu zemlju. Ugledala je vijugavi bijeli put skriven među stablima. Vodio je u daljinu. Blistao je, iako kroz guste grane drveća nije dopirala niti jedna zraka sunčeve svjetlosti. Znate onaj osjećaj slobode i nesputanosti koji svakog obuzme kada je u šumi…? Alexine ga ovog puta nije imala. Osjećala se zarobljenom. Njene oči pažljivo su promatrale čudnovati prizor.

Svi su joj govorili da ima oči poput srne. Velike, smeđe, preplašene, širom otvorene. Uvijek su joj govorili da je krhka, da se treba čuvati. I bila je sićušna, mekane i ravne plave kose koja joj je sezala so tanašnog struka. Njeno lice bilo je nježno, ali na njemu se mogla razaznati odlučnost. Tanke ruke uvijek su joj bile u pokretu; kada nije crtala, svirala je violinu. Iako se izvana doimala krhkom, iznutra to sigurno nije bila. Ivor bi joj kadkad napomenuo da nije upoznao tvrdoglaviju djevojku. I bio je u pravu. Alexine je uvijek znala što želi, a to je naposlijetku i dobila zahvaljujući svojoj tvrdoglavosti i odlučnosti.

Danas se prvi put u životu osjećala nesugurno, nezaštićeno. Polako se osovila na noge i počela oprezno šetati. Koliko god je htjela, nije mogla suzbiti strah. Šuma je djelovala jezivo, a Alexine se nije mogla sjetiti niti jednog pametnog objašnjenja koje bi joj odgovorilo na pitanje kako je ona u nju dospjela…


Pa, to je sve za danas. Nismo sigurne da će vam se priča svidjeti pa ne znamo hoće li biti nastavaka... :)

- 18:27 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 10.01.2006.

ljubavni trenutak...


'Što je ljubav? Ljubav boli. Ljubav znači nikada ne reći da ti je žao. Ljubav te čini kompletnim/om. Sve što ti treba je ljubav… i niz se nastavlja.'
Danas nas je uhvatilo romantično raspoloženje... Čule smo pjesmu 'Stolen Moments' od Alicie Keys i potpuno nas je obuzela...

Remembering the days when our love began
Thinkin of a million ways
to escape and be with you
But reality wasn't just you and i
It was long drawn out days and lonely nights

Dreamin' bout you
i keep dreamin' bout you
when im dreamin' bout when you would say


chorus
let me take you to another place
when nothing ever seems to matter
its just you and me
we can take flight like a thief in the night
stolen moments with you (o0ohhh o0o0oh)

Destiny didn't have such a simple plan (simple plan)
I was just a girl and you a young man
how could age define
something so divine (so divine)
Can this even be real or just exist in my mind

Dreamin' bout you
i keep dreamin' bout you
when im dreamin' bout when you would say

chorus

piano breakdown

Dreamin' bout you
i keep dreamin' bout you
when im dreamin and praying for the day
when no one and nothing else takes up our time
finally you're only mine

each and everyday
i'd walk with you right by my side
but instead we have to hide
sneak around and lie
just to spend time alone
If lovin is a crime
i'd rather do the time
and leave the world behind

chorus

piano breakdown 2

Let's get away
Let's get away
oooh ooh

we can get away
we can get away
ohhh ohhh

Let's get away
Let's get away
ohhh ohhh

we can get away
we can get away
ohhh ohhh


Alicia Keys odlična je tamnoputa pjevačica. U svojoj je karijeri izdala samo tri albuma. Posljednjeg – Unplugged – snimila je prije tri mjeseca u Brooklyn Academy of Music.
Ploča se u trgovinama pojavila prošloga tjedna, a na njoj su i dueti koje Alicia izvodi s Commonom, Mosom Defom, Damianom Marleyjem i Adamom Levinom iz grupe Maroon 5.
Ploča se odmah probila na prvo mjesto, isto kao i The Diary of Alicia Keys sa 618.000 prodanih primjeraka i Songs in A Minor s 236.000 prodanih primjeraka. U Nicklebacku su samo prošloga tjedna prodali 196.000 primjeraka najnovijega albuma. Proslavila se hitom 'Fallin' koji se nalazi na albumu 'Songs in a minor'. Njen drugi album 'The Diary Of Alicia Keys' također je doživio veliku popularnost... :)

P.S. Stavile smo brojač posjeta... Sad vas vidimo... :)

- 14:51 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

...jedan od onih bez naslova...


'It was so cold out there, nowhere, it the rain, with no one.'


'To avoid criticism do nothing, say nothing, be nothing.'

- 14:46 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.01.2006.

Horoskop...


Danas smo malo bezveze surfale internetom i naletjele na fantastičnu web stranicu - www.astro.com.
Ljudi nude izradu besplatnog natalnog horoskopa, i znate što-istinit je (barem nama)! Inače ne vjerujemo u one stvari tipa dnevnog horoskopa, ali mislimo kako u ovom natalnom i ima neke istine, pa ako vas zanima kako je ispao naš horoskop, pogledajte...

Stranica je, naravno, na engleskom, ali mislim da nitko neće imati većih problema u razumijevanju jer je stvarno jednostavno.

Pa, krenimo...


Ishi

Your sun sign is Gemini. This is the sign in which the Sun is in your birth chart. Your Ascendant is in Scorpio, and your Moon is in Capricorn.

...a humane, intellectual, and kind disposition. Your whole life will be inwardly centered through education and intellectual pursuit. People regard you as clever.

Under stress you hesitate to take a course that must be hastily determined. However, what you lack in this respect is completely compensated for by your fine intellect. You like to dwell on concepts, and you have a broad humanistic view of life. You abhor violence, finding it incomprehensible. If you could do whatever you wanted in life, you would definitely concern yourself exclusively with intellectual activities.

Externally, your personality does not completely agree with your feelings. Because of education and other environmental influences, your personality has been centered on achieving material goals, and you have somehow identified with them completely. Your inner self, however, does not coincide with these matters.

You are a person of extremes, very sensitive and desirous of attachment. There is some attraction to the occult or to psychic phenomena. You are active in the sense that there is a psychological struggle going on inside you between the positive and negative poles-those of affirming and satisfying or rejecting and repressing. You are very intense in your feelings and remain passionately attached to the person you love. Similarly, when you dislike someone you are very fixed in that feeling.

You have a strong inclination to be involved in medicine, perhaps even surgery. You are attracted by research and investigation in general.

Occupationally, you are going to be inclined to pursue money through popular activities.

the general attitude is reserved, serious, and lacking in dynamism, warmth and flexibility. You are a thinker and a slow, but determined planner.

The struggle to realize your life plans might be difficult, and you will receive little assistance from persons close to you.

You tend to worry needlessly or give excessive attention to plans which will yield very little in relation to the effort invested. We advise you to plan things carefully and realistically without overdoing it.

Your mind appears as very adaptable, gentle, peace-loving and tactful. This position indicates that the secret for your ability to reach a state of harmony and emotional balance may come through the use of your higher mental powers. You have been born with an exquisitely refined, artistic mind which has a very subtle appreciation of all that has to do with culture. Your disposition is kind, congenial, gentle and sympathetic and you have a natural ability to assist other individuals......


Khloe

Your sun sign is Aries. This is the sign in which the Sun is in your birth chart. Your Ascendant is in Gemini, and your Moon is in Aquarius.

You were born with the Sun in Aries and the Moon in Aquarius. There is no better combination, for you are a person of charm, originality, and spontaneity. You are fascinated by eccentric and unorthodox subjects.

You make friends easily and willingly embrace ideas that appear progressive. You are a humanist by nature and you seem to have an old-world gift for prophecy and the miraculous.

A positive and clear-thinking person, you matter-of-factly assume command of any enterprise. Your powers of persuasion defy opposition. You add just the right inflection of humor, so that you are rarely caught in a serious mood. This is one of your most attractive characteristics.

Your individuality comes under the influence of the Sun in Aries, which will eventually put you in a position of authority. But the position of the Moon inclines you toward the unusual. The aspects of your personality assure you success and popularity in life. However, you should avoid attempting to force your views on other people for their own good.

People whose ascending sign is Gemini usually appear as elegant, slender, expressive, and with very humane facial expressions. They are individuals with some literary inclination, dexterous with manual labors and crafts, apt, able, witty, inventive and very curious and subtle.

A Gemini in the ascendant will always distinguish herself by her rather eloquent speech and writing, her much occupied daily life, and her perpetual lack of an ability to effect swift and determined decisions. As a Gemini, you should try to compensate your hesitancy with fast thinking.

Your disposition to life-events will be kind and generous (within bounds) but not always fortunate, because of too much vacillation in decision-making circumstances. You possess the capability of rising in life because of your own intellectual assets.

Your mind is open and generous, and your intellect self-sufficient; yet on many occasions, judgment will appear as "twisted". You should restrain useless discussion, strife, and unprofitable argument as they're your worst enemies.

To achieve success, you should stress your literary and scientific studies, give free hand to your brilliant intellect in warranted circumstances, and apply your diligent nature to writing, traveling, communications, and human analysis. In all these activities you are at your best.

Imagination, a tenacious disposition and ability to relate to the public are among your attributes. Outwardly, you will appear as one who reacts to emotions rather than to reason, yet you attempt a logical rationalization of your impulsive notions.

You strive for peace and harmony and if it were left up to you the whole world would be more humane, kind, and considerate.Internally, you are quite different from the way you present yourself externally. You possess a vast reservoir of energy that may be partially hidden even from your own awareness.

Your internal disposition is strong, commanding, open, and of a rare generosity.

Pa, ljudi, ako je itko uspio doći do ovog dijela, a da nije zaspao, čestitamo i nadamo se da nismo bile previše dosadne...

- 16:48 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 06.01.2006.

...


Prestala je kiša, ali sunca još uvijek nigdje...
Mislimo da smo mi ipak za ljeto i da više uživamo u moru i morskim radostima nego sve zabundane i sleđene na snijegu. I to mišljenje potraje sve dok termometar ne pokaže 40 stupnjeva i onda kad ne spavamo 2 tjedna, te požalimo sve ono što smo rekle o zimi. Ah...
Možda su ipak proljeće i jesen za nas... Da, aha...
Već zamišljamo Uskrs, uskrsna jaja, uskrsno jutro i stol s puno klope, uskrsni praznici (ili proljetni, kako već)... Ma, sve u vezi s Uskrsom...
Al, evo vraćamo se u stvarnost. Još uvijek je zima...I nema snijega...I nema sunca...I neko traljavo je vrijeme...I svima se samo spava...I...sve to.
Da ne širimo depresivno raspoloženje...

- 14:48 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 04.01.2006.

Hmmm...


Već pol sata razmišljamo o čemu bi pametnom mogle pisat...al nikako da se odlučimo... hmm
Danas nam je nekako dosadan dan, ne znamo šta same sa sobom...
'Pa ajmo onda napisat post', rekla je jedna...
'Ajmo!'
Ali, još uvijek se ne možemo sjetit šta... Jesmo li rekle da OBOŽAVAMO životinje, posebice mačke?? Da, da, jesmo...
Jučer se otopio cijeli snijeg i danas smo pomalo žalosne zbog toga, al šta se može... Umjesto njega došla je dosadna kiša... Moramo bit u kući i ni makac...grrr
Raspoloženje nam se još više pokvarilo kad je jedna rekla..
'Znate li da za manje od 2 tj. počinje škola', ko da mi to i onako ne znamo i ne očajavamo zbog toga.
Al, uživamo dok možemo...

- 20:21 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.01.2006.

bE HaPpy ;)


Jučer smo pomalo žalile za 2005. g. Kada je sat otkucao 12:00 priželjkivale smo nešto posebno... Ušle smo u novu godinu i trebale smo biti puuuno pametnije i blablabla... Ali, kao i svake godine nije se promijenilo ništa, osim datuma na kalendaru... Toliko želja imamo za ovu godinu, ali željele bismo da se ostvare odmah i-sad!! Al, ne može... Ipak, i u 2006. ćemo se potruditi da bude sve Ok, i biti ćemo sasvim sigurno zadovoljne, ali, naravno, ne potpuno, al šta se može...
Želimo još jednom (znam da dosađujemo, ali ipak) svima SRETNU NOVU GODINU! Budite svi sretni i nasmijani kao što ste (nadamo se) bili i u prošloj godini, jer mi zasigurno jesmo.

Ovom veselom i nasmijanom i sretnom i živahnom i sve ostalom danu posvećujemo svima poznatu pjesmu:


Bob Marley
Don't Worry, www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws   www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Glittery texts by bigoo.ws


(whistling)
Here's a little song i wrote,
you might want to sing it note for note,
don't worry, be happy

in every life we have some trouble,
when you worry you make it double
don't worry, be happy

dont worry be happy now
dont worry be happy
dont worry be happy
dont worry be happy
dont worry be happy
aint got no place to lay your head,
somebody came and took your bed,
don't worry, be happy

the landlord say your rent is late,
he may have to litagate,
dont worry (small laugh) be happy,

look at me im happy,
don't worry, be happy

i give you my phone number,
when your worried, call me,
i make you happy

don't worry, be happy

aint got no cash, aint got no style,
aint got no gal to make you smile
but don't worry, be happy

cos when you worry, your face will frown,
and that will bring everybody down,
so don't worry, be happy

don't worry, be happy now...

don't worry, be happy
don't worry, be happy
don't worry, be happy
don't worry, be happy

now there this song i wrote
i hope you you learned it note for note
like good little children

dont worry be happy

listen to what i say
in your life expect some trouble
when you worry you make it double
dont worry be happy
be happy now

dont worry, be happy
dont worry, be happy
dont worry, be happy
dont worry, be happy
dont worry
dont worry be happy
don't worry, don't worry, don't do it,
be happy,put a smile on your face,
don't bring everybody down like this

don't worry, it will soon pass whatever it is,
don't worry, be happy,
i'm not worried


- 23:03 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.01.2006.

Sretna nova!!

2006! Ne možemo vjerovat... Zar već?? 2005. stvarno je brzo prošla. Možda i prebrzo...
Baš nas zanima šta će se sve dogoditi. Nadamo se da će biti OK kao i ova prošla, a mogla bi biti i malo bolja, ko zna!?

Svim želimo SRETNU NOVU, sve dobro i da vam se sve želje ostvare, da budete sretni i bla bla bla....

- 18:56 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga


Dvije frendice, kojima se povremeno pridružuje i treća, pišu o svemu što im padne na pamet...

Linkovi

*Blog.hr
*Besplatna izrada horoskopa...
*Koliko koštate :)


Nama najposebniji blogovi:
The Flapper Girl
Dsk
babayaro
ladyofblackness
Lazy...
TWEP
crvenapribadača
mala bebica
Fotke... i ne samo to
The Genijalni Rapttor :)

'Bout us


Ishi

...je relativno normalna 15-godišnjakinja koja misli da je jako dosadna. Život joj od rođenja zagorčava stariji brat za kojeg bi voljela da ispari. Voli duuge telefonske razgovore iako joj to mnogi zamjeraju. Živi za čokoladu s lješnjacima, sladoledom, a mrzi povrće. Dan joj je nezamisliv bez cappuccina. Ne voli čitati, pogotovo ne lektire. Jedina koju je pročitala je 'Mali princ'. Vrhunac njenog čitalačkog umijeća je Stine kojeg obožava. Najgori predmeti su joj povijest i hrvatski, a najdraži-veliki odmor, ali podnosi i sat matke. Ne voli jezike, poeziju, opere, Mozarta..., a zanima je matka, životinje, fizika...
Osobito je ponosna na svoj kreativni nered u sobi iako mnogi ne dijele njeno mišljenje. Uvijek će radije izabrati filmsku večer s prijateljima ili pidžama party nego izlazak u disco. Nikako ne razumije zašto se neki zgražavaju nad cigarama i alkoholom jer to njoj uopće ne smeta.
Voli gledati dobre filmove i pogledala je sve nastavke Harrya Pottera i Gospodara prstenova, ali istoimene knjige nikada nije ni takla, nad čim se Khloe zgraža. Voli romantične komedije, a mrzi horore, a ni akcije joj nisu loše. Stalno se čudi što se to dogodilo s dečkima?! Svaki drugi depilira noge, sluša Britney, lakira nokte i na dijeti je...
Ishi može slušati sve osim narodnjaka koji su joj užasni. Ne voli pričati o budućnosti jer nema pojma što želi od života. To je stvarno živcira, ali ne može protiv sebe...




Khloe

... polazi prvi razred škole čije ime ne želi spominjati zbog nedavne blog afere koja se u njoj zbila. Uskoro će imati 16 godina. Žali zbog toga što nije krenula u školu godinu dana ranije. Ima veliko društvo te ogroman broj prijatelja i poznanika. Ipak, broj onih koji su joj najbolji ne prelazi deset. Misli da je to sasvim dovoljno. Dobro se slaže sa mlađom sestrom. Voli plesati. Sretna je što su svi dečki u njenu društvu dobri plesači i nije ih sram plesati(pljesak, molim). Ne voli zimu, jedino voli snijeg zbog toga što je nekako idiličan. Inače, živi za ljeto. Ne bi mogla živjeti u gradu bez mora. Ekstremnom brzinom troši bon na mobitelu. Ima smeđu, valovitu kosu koju nikada ne češlja. Voli čitati iako u posljednje vrijeme za čitanje ima sve manje vremena. Algoritam joj je definitivno najdraža hrvatska izdavačka kuća. Nema najbolju knjigu zbog toga što smatra da je napisano previše dobrih knjiga, pa je stoga nemoguće izdvojiti samo jednu. Općenito, voli sve umjetnosti. Voli kazalište zbog nekog čudnog osjećaja koji obuzme svakog kada uđe u njega, voli zvuk klavira i violine, voli velike i prelijepe zgrade koje ističu ljepotu gradova... Najdraža pjevačica joj je Alicia Keys. Najviše uživa u R'n'B-ju, jazzu, bluesu, soulu, ali voli i sve ostale vrste glazbe, jedino je se ne može nazvati ljubiteljicom narodnjaka. Promjenjiva je raspoloženja, posebno navečer. Jednu večer želi izaći van, drugu čitati, a treću se jednostavno sklupčati pred TV-om gledajući dobar film. Ovisnica je o kavi, kao i o svemu slatkome osim o lizalicama i bombonima. Najdraže čokolade su joj Milka s keksom i Kraševa sa 60% kakaa. Svaki dan započinje nescafeom, a završava čokolinom. Njena mama radi najbolji tiramisu na svijetu, a ni palačinke s nutellom ne zaostaju. Ne puši, a može je odbiti pušač koji joj ispuhuje dim u lice, arogancija, oholost i laži. Nepravda je ono što najviše mrzi. Još nije odlučila što želi studirati, 'suzila' je izbor na arhitekturu, marketing, psihologiju, novinarstvo, te turistički menadžment. Želi putovati, a između ostalog želi posjetiti SAD, Kinu, Indiju, Južnoafričku Republiku, Brazil, UK, Indoneziju... Voli miris šume, trave, drva, mora, kreme za sunčanje, pečenih kolača i svog parfema. Najbolji predmet joj je engleski, a voli i latinski te hrvatski, kao i geografiju, povijest, dok mrzi matematiku i fiziku. Željela bi studirati u SAD-u, ali zna da je ta želja neostvariva. Nakon što proputuje svijet otvoriti će savršeno uređenu, veliku slastičarnicu u svome rodnom gradu...



Fleur

...je trinaestogodišnjakinja koja se povremeno 'prikrpa' na Ishin i Khloein blog. Od početka života živi sa starijom sestrom koju baš i ne voli. Mrzi sve ljude koji su glupi,misle samo na sebe,
ovisničare,a najviše od svih njh takozvane fufice. Ima svoje faze u kojima je opsjednuta nečim. Od jela obožava paštu, a mrzi povrće. Najbolji provod joj je tulum ili odlazak u kino s najbolim prijateljima. Nikada ne oblači šarenu odjeću, a voli crne majice i traperice. Najdraži predmeti u školi su joj matematika i tjelesni, a najgori hrvatski i tehnički. Mrzi čitati lektiru, ali je na kraju uvijek pročita. Vrhunac zanimljivosti knjiga joj je Harry Potter. Vjerna je skupljačica naušnica svih veličina, a dan joj uljepšavaju dvije preslatke mačkice,za kojima je luda. Voli putovanja,a osobito ona u inozemstvo. Po ljeti odlazi na otok Pag,a po zimi u Gorski kotar. Obožava kompjutorske igrice, od kojih najviše Simse, Warcraft i Diablo. Mrzi čistiti, ali joj je soba uvijek uredna. Voli slušati The Black Eyed Peas i A. Keys. Najdraži filmovi su joj svi dijelovi Gospodara prstenova i Harry Pottera. Uvijek joj dan prođe zabavno,a kada nema što raditi odlazi na blog. Vjeruje u magiju i postojanje magičnih bića, a obožava misliti o budućnosti te o onome što je tek očekuje.Voljela bi biti arhitektica i projektirati odnosno dizajnirati kuće. Najradije bi se preselila u inozemstvo i tamo radila. Htjela bi otići u Englesku,točnije u London. Naravno ako joj svi planovi propadnu otvorila bi trgovinu kozmetikom u svom rodnom gradu...

Free Website Counters
Free Website Counters

§ Za nas posebno:



Garfield! Naš apsolutno najdraži lik iz crtića. Najljeniji mačak, strastveni lazanjoljubac...Jednostavno presladak :)


Čokolada! Treba li uopće obješnjenje zašto?!


Lush-naša najdraža kozmetika

Trapke!!! Iz kojih ne izlazimo. Dobro,osim kad se peru. Ili kada smo u pidžami.

Mačkica! Toliko smo ih ishvalile da više nije potrebno reći ništa o njima...

Nescafe...

Nothing is better than a warm, big bed.



Najljepši stihovi:

~ So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters
[METALLICA]

~ Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
[G'N'R]

~ It takes love over gold
and mind over matter
to do what you do that you must
when the things that you hold
can fall and be shattered
or run through your fingers
[Dire Straits]

~ People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
[Sugababes]

~ When you're sad and when you're lonely and you haven't got a friend
Just remember that death is not the end
And all that you've held sacred, falls down and does not mend
Just remember that death is not the end
[Bob Dylan]

~ Everybody needs a human touch
I can’t live without it
It means too much to me
Everybody needs one true friend
Someone who’ll be there ‘til the very end
[Vanessa Amorosi]

~ Riječi su isto kao i gomile ljudi
nije nužno znati za sve
odaberi za sebe samo one prave
[Azra]

~ Volio bih da me voliš
da budem cvijet u tvojoj kosi.
Ako si noć, ja ću biti zora
i blijesak svjetlosti u rosi
[Jure Kaštelan]

~She tears you down darlin
Says you're nothing at all
But I'll pick you up darlin
When she lets you fall cause
You're like a diamond
But she treats you like glass
Yet you beg her to love you
But me you won't ask
[Alicia Keys]

~I've got a right to be wrong
My mistakes will make me strong
I'm stepping out into the great unknown
I'm feeling wings though I've never flown
I've got a mind of my own
I'm flesh and blood to the bone
I'm not made of stone
Got a right to be wrong
So just leave me alone
[Joss Stone]

~Come away with me in the night
Come away with me
And I will write you a song...

[Norah Jones]

Designed by In Obscuro