< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

By: LuCiJa
Komentari On/Off

10/2007 (1)
09/2007 (1)
08/2007 (1)
05/2007 (1)
04/2007 (3)
03/2007 (7)
02/2007 (13)
01/2007 (11)
12/2006 (2)















adopt your own virtual pet!



evo tekstića.....

10/2007 (1)
09/2007 (1)
08/2007 (1)
05/2007 (1)
04/2007 (3)
03/2007 (7)
02/2007 (13)
01/2007 (11)
12/2006 (2)


UTJEHA KOSE


Gled'o sam te sinoć, u snu, tužnu, mrtvu.
U dvorani kobnoj, u idili cvijeća,
Na visokom odru, u agoniji svijeća,
Gotov da ti predam život kao zrtvu.

Nisam plakao. nisam, zapanjen sam stao
U dvorani kobnoj, punoj smrti krasne,
Sumnjajući da su tamne oči jasne
Odakle mi nekad bolji život sjao.

Sve baš, sve je mrtvo: oči, dah i ruke,
Sve sto očajanjem htjedoh da oživim
U slijepoj stravi i u strasti muke,
U dvorani kobnoj, mislima u sivim.

Sve baš, sve je mrtvo: oči, dah i ruke,
Sve sto očajanjem htjedoh da ozivim
Samo kosa tvoja jos je bila ziva
Pa mi rece: miruj! U smrti se sniva.

U smrti se sniva
U smrti se sniva
U smrti

srijeda, 31.01.2007.

žalosno..............

...ovo je stvarno žalosno . očito sam ja jedina osoba koja posjećuje ovaj blog?! no niste fer daj te mi neki znak da ste živi! neću valjda morat opet po školi djelit ceduljice s adresom svog bloga......zvuči očajnićki...........



~23:21~ ...be haPPy... (3) prinT... #...


četvrtak, 25.01.2007.

ej evo me opet!

wave mah wave mah wave mahwave mah wave dobro kaj se desava kod vas u zivotu? malo mi pisite o sebi! neki se ljudi bune da mi je blog koma pa reko da ih malo usrecim........SALA..........ma ko njih j#%* ak im se ne sviđa nek ne posječuju moj blogek!!!!!!!!!!!!JASNO???????????rofl
ali vi meni ipak nesto napisite o sebi.....nesto zanimljivo..........nut



~20:53~ ...be haPPy... (2) prinT... #...


srijeda, 24.01.2007.

pozdrav pikli!!!!!!!!!!!

wavePuno pozdrava pikli!wave
Stvarno zna komentirat! thumbupVidi se da ti tolerancija nije naklonjena!
Ako vec nemas nista pametno za rec (tj.komentirat) nemo ni posjecivat ovaj blog jer na njemu nema mjesta za prepotentne osobe kao sto si ti!
Jos jednom cu rec da ako ti se ne sviđa sadržaj bloga NEMOJ GA POSJEČIVAT!!!!!!!!headbang
zANIMLJIVO UVIJEK SE NAĐE NEKA BUDALA KOJA PREVISE SERE!!!!!!!!!!
UŽIVAJ želim ti puno uspjeha u životu!!!!!!!!!!!!!!!!!! bangbangbangbang
Image Hosted by ImageShack.us



~18:08~ ...be haPPy... (1) prinT... #...


utorak, 23.01.2007.

Pivoljupci!!!

evo onaj popis koji vam dugujem:
sad su slova C, D i Đ

C
Champagner - Weizenbier zakonski dopušten naziv za bezalkoholno pšenično pivo u Austriji, zabranjen u Njemačkoj, gdje ga zamjenjuje naziv Kristall - Weizenbier.
Christmas Beer (božićno pivo) - tamno, gusto i prilično jako pivo koje se u Velikoj Britaniji proizvodi za belgijsko tržište. U drugim se zemljama također proizvodi Božićno pivo. U Njemačkoj se naziva Weihnachtbier i nije tamno.
Cream Ale - u SAD-u uobičajen naziv za vrlo svijetlo i lagano ale pivo, često "prerezano" (pomiješano) s lager pivom. Sadržava oko 4,75% alkohola.
Crveno pivo - vidi: Rotes Bier

--------------------------------------------------------------------------------
D
Dampfbier (parno pivo) - njemačko nepasterizirano pivo gornjeg vrenja s okusom po voću, svijetlocrvene boje i osebujna mirisa koji podsjeća na vaniliju. Za hmeljenje se rabi samo hmelj iz područja Hallertau/Bavarska.
Dark Ale (tamno pivo) - englesko pivo, najčešće tamnosmeđe boje i okusa po karameli. Tamni ale, kao i svijetlosmedi ale (Mild Ale) sadržavaju oko 3,5% alkohola. Osnovna boja podsjeća na Brown ale (smeđi ale).
Dimljeno pivo - vidi: Rauchenbier
Dreher Anton - austrijski pivar koji je 1840. godine kreirao bečki tip piva donjeg vrenja, preteču današnjih lager piva. Godine 1868. osnovao je pivovaru u Trstu, a 1974. Dreher Konzern je pripao nizozemskom Heinekenu, engleskom Whitbreadu i Company PLC.
Doppelbock (dvostruko Jarac pivo)njemačko pivo donjeg vrenja, s masenim udjelom ekstrakta od najmanje 18% u sladovini, te 5,7 - 7,5% alkohola u pivu. Doppelbock je svijetlo ili tamno, jako pivo s osobitim sladnim okusom.
Dortmundski postupak (Dortmundsko pivo) - postupak po kojem se proizvode piva s predikatom Export, iako se piju najviše u Dortmundu. Sladovina se proizvodi od vode velike karbonatne i nekarbonatne tvrdoće, te munchenskog slada. Ukomljava se s dvije komine. Sladovina ima oko 13,5% ekstrakta, ali dosta nefermentabilnih šećera, pa pivo sadržava do 5,5% alkohola. Boja mu je zlatnožuta (oko 10,5 EBC-jedinica), a gorčina umjerena. Ima manje izraženu hmeljnu aromu nego plzensko pivo, suho je i punije od munchenskog i najčešće nešto jače od oba piva. Odležava najmanje tri mjeseca, što sasvim odgovara njegovu predikatu Export. Izvan Njemačke je poznato pod imenom Dort.
Dry Stout - vrsta tamnog piva gornjeg vrenja tipa Stout. Najbolja se piva te vrste proizvode u Irskoj. Odmah se prepoznaju po baršunastocrnoj boji i kremastoj pjeni. Boja i sladni okus mu potječu od prženog ječma. Izvanredno se slaže s mesom jastoga i kamenica. Glasoviti Guinness pripada tom tipu piva.
Dunkles Bier (tamno pivo) - ime kojim se označuje samo boja piva, dok je koncentracija ekstrakta u sladovini, odnosno alkohola u pivu različita, ovisno o vrsti. Često se njime naziva i tamno lager pivo proizvedeno munchenskim postupkom.
Dünnbier (slabo/lako pivo) - naziv za slabo alkoholno ili bezalkoholno pivo u Njemačkoj (0,5 - 1,5%). Većinom se proizvodi u malim gradskim pivovarama.

--------------------------------------------------------------------------------
Đ
Đumbirovo pivo (Gingerbeer) pjenušavo slabo alkoholno piće od šećera i đumbira. U Engleskoj se priređivalo ljeti kao osvježavajuće piće od 10 - 20%-tne otopine šećera. Za vrijeme prohibicije u SAD-u su se pile različite vrste đumbirovih napitaka zasićenih ugljičnom kiselinom, kao Gingerale ili Gingerbeer. Ta pića nisu smjela sadržavati više od 0,5% alkohola.



~21:50~ ...be haPPy... (1) prinT... #...


BRAVO IVA!!!!!!

Iva je konacno uspjela!!!!!!!!!!!!
kissic kiss



~21:43~ ...be haPPy... (0) prinT... #...


SARMA!!!!

Dobila sam danas zadatak od svojih drugara iz razr. da napisem neku temu koju bi mogli komentirat. Prema tome mislim da je sarma jedna od neiscrpnih tema. Prvo cu ja rec svoje misljenje o doticnoj hrani pa onda vi nastupate!
Za mene je sarma jedno od boljih jela, zapravo najbolje jelo!!!!njami Faširano meso pažljivo umotano u list kiselog zelja.........predobro.....A da uz sarmu (to nesmijem zaboravit) ide i pire krumpir! J*?#!" mater sd mi se jede sarma..........rofl



~21:32~ ...be haPPy... (0) prinT... #...


koja debilana!

wave Ovo mi je frendica poslala mailom i moram priznat da one glasine da su nogometasi
malo zatucani nut istinite. Vjerojatno su vec neki od vas ovo vidli, a oni koji nisu .......
samo naprijed!!!

Problemi s orijentacijom u prostoru - Mark Draper: "Želio bih igrati u
talijanskoj ligi, npr. u Barceloni."

Slučaj za Freuda - Igor Tudor: "Moramo skinuti gaće i čekati."

Problemi logičnog razmišljanja - Oliver Kahn: "Mi ne igramo da bismo
zabili gol, nego da bismo pobijedili."

Problemi zdravog zaključivanja - Ronaldo: "Izgubili smo zato što nismo
pobijedili."

Nerealna očekivanja - Mark Viduka: "Ne bi me bilo briga sve i da izgubimo
svaku utakmicu u natjecanju, samo da dobijemo prvenstvo."

Nesposobnost donošenja odluka - David Beckham: "Definitivno sam odlučio da ću krstiti Brooklyna, samo još nisam odlučio u kojoj vjeri."

Nemogućnost pronalaženja pravih riječi - Les Ferdinand: "Bio sam
iznenađen, a uvijek kažem da me u nogometu ništa ne može iznenaditi."

Problemi s koncentracijom - Lothar Matthäus: "Jako je važno da igrač svih
90 minuta koncentrirano misli na sljedeću utakmicu."

Strah od suočavanja s istinom - Gary Lineker: "Ne postoji ništa između -
ili si dobar, ili si loš. Mi smo bili negdje između."

Problemi identiteta - Reinhard Libuda: "Ja sam netko drugi."

Nerazlikovanje desnog i lijevog - Lee Hendrie: "Dobio sam gadan udarac po
lijevom gležnju, ali nešto mi je reklo da se zapravo radi o desnom
gležnju."

Strah od smrti - Alan Shearer: "Nikad nisam želio otići. Ovdje sam cijeli
svoj život, a nadam se da ću biti i nakon toga."



~09:55~ ...be haPPy... (3) prinT... #...


ponedjeljak, 22.01.2007.

Zahvala Anuški što je posjetila blog!!!!!!!

kiss fala anice ti si 1. koja je komentirala post.....
falila si nam u skoli i u znak zahvale cu ti posvetit jedan post!yes
(budi bez brige pisat cu sve najbolje!mah)

živjeliparty

P.S. najbolje jelo je sarma! yes



~21:57~ ...be haPPy... (0) prinT... #...


a sad nešto za ljubitelje pivice!!!!!

evo našla sam na netu popis svih piva:mah
VRSTE PIVA od A do Z

A
Ale - vrlo raširen tip piva gornjeg vrenja (S. cerevisiae ). Postoje brojne vrste tog tipa piva koja se razlikuju po gorčini (Mild, Bitter, Pale ale), boji (Brown ale, Old ale, Red ale, Golden ale), geografskom podrijetlu (Engleska, SAD, Škotska, Irska, Belgija, Njemačka), posebnostima proizvodnog procesa (Altbier, Kolsch, Trapist itd.). Zajedničko im je: infuzijski postupak ukomljavanja, kvasac gornjeg vrenja, relativno toplo vrenje i dozrijevanje, manja koncentracija neprevrelog ekstrakta, te veća koncentracija alkohola nego u lager pivu, proizvedenom od sladovine s istom početnom koncentracijom ekstrakta. Izvorni engleski, škotski i irski ale dozrijeva pri višim temperaturama (do 20oC), pri točenju ne stvara pjenu i pije se relativno topao (20oC). Njemački i belgijski ale nakon toplog vrenja dozrijevaju bar nakratko, pri nižim temperaturama 45( oC), imaju više ugljikova dioksida, pjene se i piju ohlađeni, slično lager pivu.
Altbier (staro pivo) - njemačko pivo jantarnosmeđe, do bakrenosmede boje, dobiveno gornjim vrenjem sladovine od čistog slada (11 - 12% ekstrakta). Punog, oštrog, gorka okusa, umjerene jačine (3,5 - 3,9% alkohola). Jedno od najpoznatijih je Dussel iz okolice Düsseldorfa.

--------------------------------------------------------------------------------
B
Barley wines (ječmena vina) - u Engleskoj je čest naziv za najjača piva brončane boje ili boje mahagonija. Izrazito su sladnog okusa i voćne arome koja potječe od kvasaca gornjeg vrenja. Njihov ih vinski karakter čini pogodnim desertnim pićem ili čašicom za uspavljivanje. Tradicionalno, doviru u drvenim bačvama koje se povremeno provaljaju da se podigne kvasac i ubrza doviranje. Sadržavaju 6 - 11 % alkohola, pa se mogu smatrati varijantama piva tipa Russian Stout ili Doppelbock.
Bečki postupak (Bečko pivo) - vjerojatno je najstariji postupak proizvodnje jednog tipa lager piva, danas poznatog pod imenom Ožujsko (Marzen) pivo. Izumio ga je Anton Dreher, austrijski pivar, koji je godine 1841. prvi primijenio kvasac donjeg vrenja u svojoj pivovari Schwechat u okolici Beča. Nešto modificiraniju verziju tog postupka preuzima zatim pivarska obitelj Sedlmayr iz Münchena, da bi pripremila posebno pivo za Oktoberfest. Postupak se brzo proširio po zemljama tadašnjeg Austrijskog carstva i čitave Europe. Sladovina (12,0-12,8% ekstrakta) proizvodi se od srednje tvrde vode i slada jantarnožute boje. Glavno je vrenje hladno (4 - 8 oC), dugotrajno (10-12 dana), a odležavanje pri OoC traje 13 mjeseca. Pivo je brončane, jantarnocrvene ili bakrene boje, blagog sladnog okusa, sadržava 5,5% alkohola i savršeno se slaže sa začinjenim jelima. Današnja se bečka piva, poznata u mnogim zemljama kao Marzen, u Austriji i kao Spezialbier, te SAD-u kao Vienna bier, donekle razlikuju od svojeg slavnog preteče, ali su zadržala njegove povijesne značajke.
Belgian ale - belgijska vrsta ale piva koje se po svojstvima nalazi izmedu klasičnog burtonskog (Burton on TrentEngleska) i dusseldorfskog (Dusseldorf Njemačka) piva gornjeg vrenja. Engleska riječ ale u Belgiji označava lagano pivo bakrene boje, voćne arome i vrlo ukusno.
Belgian golden ale - jedno od svjetski poznatih starih piva koje se, usprkos činjenici da je to pivo gornjeg vrenja, često pije vrlo hladno, čak iz ohladenih burgundskih čaša. Bojom podsjeća na lager. To je jako pivo prava harmonija voćne, hmeljne i alkoholne arome. Najpoznatija je marka Duvel, koja prolazi kroz trostupanjski proces vrenja (5 - 6 dana pri 16 - 28 oC, tri dana uz snizivanje temperature do -1oC, odležavanje 3-4 tjedna pri -3 oC; filtracija, dosladivanje i ponovna inokulacija s kvascem za doviranje koje se odvija 14 dana u boci pri 22 oC i na kraju stabilizacija, 5 - 6 tjedana, pri 4 - 5 oC).
Berliner Weisse (berlinska bjelinaberlinsko bijelo) - pšenično pivo dobiveno alkoholnim (S. cerevisiae) i mliječno-kiselim (L. bulgaricus) vrenjem. Ima umjerenu koncentraciju alkohola, osrednju punoću, iskričav izgled i svojstven, ugodan kiselkast okus mliječne kiseline. Proizvodi se od usipka s 20 - 75% pšeničnog slada i tvrde vode. Ukomljava se infuzijom. Puni se u boce i bačve nefiltrirano, a zatim 3 - 4 tjedna drži na hladnom kako bi se kvasac istaložio i pivo izbistrilo. Često se pije s mirisnom bročom (divlji broč, jaslenjak, lazarkinja) ili sokom/sirupom od maline. lako je to izvorno svijetlo pivo, kad ga naručite, konobar će Vas upitati: Crveno ili zeleno? aludirajući na mogući dodatak. Zato morate odgovoriti: Prirodno, bez dodataka.
Bezalkoholno pivo - sadržava ispod 0,5% alkohola. U nekim je zemljama ta granica viša i dosiže čak 1,5%. Proizvodi se posebnim postupcima vrenja ili postupcima uklanjanja alkohola iz alkoholnih piva.
Bezporezno pivo - naziv za dansko pivo koje ima mali udjel alkohola (otprilike 2,3 - 2,6%). Piva s takvom trgovačkom oznakom su najčešće Hvidtol (pivo gornjeg vrenja bogato ugljičnom kiselinom) ili Skibsol (brodsko pivo).
Biere de Garde (gardijsko pivo) - francuski naziv za srednje jako do vrlo jako pivo gornjeg vrenja, bakrene boje, koje često dovire u šampanjskoj boci. Ima sladni okus i voćni miris, poput alea. Danas to ime nose i neka piva donjeg vrenja. Izvorno taj naziv znači "pivo za čuvanje" i upućuje na to da se moglo dugo čuvati i piti čitavo ljeto.
Bierbitter (Bitterlikor, Krauterlikor) - jaki bitter na bazi piva i različitih trava, sa šećerom ili bez njega, sadržava 48% alkohola.
Bierbranntwein - naziv za rakiju Borovično pivo (Juniper, Sassy beer, prepečenicu dobivenu destilacijom Ginger beer) - najviše se proizvodi u pivskih taloga (Bavarska).
Bitter Ale - dobro zahmeljeno točivo pivo, idealno za prijateljsko druženje u pubu. Nešto je kiselije od standardnog alea. Boja mu se razlikuje od smeđkaste do tamnobakrene. Jednostavni Bitter ale ima 3,75 - 4% alkohola, Best ili Special bitter sadržava 4 - 4,75%, a Extra Special bitter oko 5,5% alkohola. Svima je zajednička bogata hmeljna aroma.
Bitter Stout - jako i vrlo gorko pivo, prije poznato pod imenom Porter. U Irskoj i Velikoj Britaniji sadržava preko 4, u Europi preko5%, a u tropskim zemljama preko 7% alkohola. Izlazi iz pivovare kao nedovršeno pivo, pa se naknadno vrenje zapravo odvija u bačvama u kojima se isporučuje.
Bockbier (tzv. Jarac pivo) - pivo donjeg vrenja u Austriji i Njemačkoj, s najmanje 16 % ekstrakta u sladovini i preko 5 % alkohola u pivu. To je puno pivo, nježna okusa i sa širokim boja od zlatne, zlatnosmeđe do tamnosmeđe. Osim u Austriji i proizvodi se i u drugim zemljama, ali u različito doba godine, tj. u jesen, zimu ili u rano proljeće. Najpoznatije je pod imenom Maibock (majsko Jarac pivo).
Borovično pivo (Juniper, Sassy beer, Ginger beer) - najviše se proizvodi u Finskoj, Norveškoj i u sjevernoj Švedskoj. Od bobica borovice, uz dodatak hmelja, priređuje se komina koja previre samostalno ili pomiješana sa sladovinom. Francuz Kerandren proizvodio je borovično pivo tako da je sladovinu začinio sa zgnječenim bobicama u jutenoj vreći.
Božićno pivo - vidi: Christmas Beer
Braune Biere - u njemačkom govornom području naziv za Brown ale - smeđe pivo.
Brodsko pivo - vidi: Seefahrt bier
Brown ale - jantarnosmeđe do tamnosmede suho englesko pivo sladnog okusa. Udjel alkohola od 3 do 3,5% u južnoj Engleskoj, 4,4 - 5% u sjevernim predjelima zemlje. To je pivo zapravo nastalo u sjeveroistočnoj Engleskoj kao protuteža Pale aleu iz Midlanda. Belgijski Brown Ale ima poseban kiselosladak okus. Njegova je aroma složena, ponekad podsjeća na masline, grožđice i začine. Poslužen pri sobnoj temperaturi djeluje osvježavajuće i potiče apetit. Često se koristi kao dodatak u kulinarstvu.


to je za pocetak, ima toga jos do slova z tako da cu malo po malo stavljat na blog!

živjeli!!!!!party



~21:45~ ...be haPPy... (2) prinT... #...


nedjelja, 21.01.2007.

za sve ljubitelje vina!

HIMNA SV. VINKU

Trsek moj zbudi se, dugo si spal
Dosta na tebi snegek je spal.
Sav si pozebel, tak mi je žal.

Brajdicu delal bum trseku svom,
Trsek platil bu svojim plodom.
dečicu moju bu sladil grozjem,
A mene pak staroga kupil s vinom.

Z vinčekom svojim kupil me bu
Par let života podašal mi bu.
Zato moj trsek zafalil ti bum,
Do skrajnje vure poštival te bum.





party ŽIVJELI!!!!!!!!!



~20:47~ ...be haPPy... (2) prinT... #...


utorak, 16.01.2007.

skola- SMRT!!!!!!!!!!

koje sranje skola je pocela bang a taman sam se pocela opustat za vrijeme praznika a kad ono .......jebiga.....no nije bed barem je tam ekopa s kojom ubijas sate i sate dosadnih predmeta.headbang ubiti frendovi su jedina pozitiva u svemu tome!

e da malo prije sam citala post na blogu jedne poznanice (moram biti fina i ne rec njeno ime winkiako ekipa koja me zna znat ce o kojoj je osobi rijec) ubiti....zenska je tolko zaljubljena cerek(sto naravno nije lose kada pricamo o umjerenosti) da pise takva sranja o tome kak je on njen svijet, da je on pfrkticki savrsenstvo bez mane......mislim HELLO???????lud koje ovdje lud??!? mislim O.K. da si zaljubljen ali nemres kenjat tak sladunjava sranja! inace sam romanticar al kad neko pretjeruje onda stvarno pretjeruje......


i jos nes zaboravila sam vam cestitat novu pa.....SRETNA NOVA!!!!!!!...uzivajte do sljedeceg puta party



~19:48~ ...be haPPy... (0) prinT... #...