Žirajska Obavještajna Služba

subota, 26.04.2008.

Prije 1 god.

Photobucket


Aaa..ima godinu dana od ovog lijepog suncanog poslijepodneva na Zirju.
Pogledajte samo ta bezbrizna lica... nitko nije mogao niti naslutiti da ce se svi, kad sunce zadje..pretvoriti u monstrume :-)

Svima sa slike veliki pozdrav!! :-)

p.s. Vridna Mirela, sprema peku koja je nenadano letila po obliznjim ogradama, a da je se niko nije okusaija...!

Sta je bilo lipo!

- 12:49 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Krstenje

Photobucket


Iako smo iz opravdanih razloga propustili krstenje prvog potomka ZOS-a, male Mari Dabov, evo mali podsjetnik na taj dogadjaj.
Uskoro se nadamo novim slikama Dabovih, i da nam se sto prije jave s novostima.
Svi pomalo postajemo roditelji pa eto svaki savjet je dobrodosao.
Jel istina da family D ide nazad u Norvesku, i kad bi to bilo?! Zajednica ZOS-a ima mali poklon za princezicu, pa bi nam ovi podatci olaksali primopredaju istog... Javite da znamo.

Moram priznati, Mari mi malo daje na Biloga...jel to opticka varka, ili ste i vi ostali to primjetili?
:-)


p.s. Di je Kena??
- 12:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.04.2008.

Kako je bilo dobro

Photobucket
- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ho-ho


Ej. Moji Zirjani.
Bas je proslo dosta dugo od kad sam se zadnji put logirala u ovaj mali svijet. Znam da mi nitko nece zamjeriti s obzirom da sam pre zauzeta i isfrustrirana, izmucena i sl. ucenjem za pravosudni.. Nije to tek tako lako. No, sto mi Zene s krsa nemozemo?! :-)
Vidim da se urednica 1 trudila da odrzava zajednicu cijelom i mi joj na tome zahvaljujemo! Hvala.
cestitke i Olicu koji je takodjer, medju ostalom ruljom, izrekao sudbonosno DA.
Eto, jos jednog u nizu nasih clanova koji su se odlucili za ne-samacki zivot.
Nas drug Mali Bili mi je posalo nedavno nekoliko fotki, pa evo napokon da ih uploadam na blog, i podijelim sa svima vama...
Zagreb je tuzan, bez mora i prijatelja...ali u mislima su mi bolji i suncaniji dani..pa se nekako i da preziviti.

Nikakve novosti nemam...osim da ce Urednica1 u Petak cijeli dan biti u Splitu.

Dragi moji. Drzi te se, i ne zaboravite na pravila ZOS konvencije...

Urednica 2

- 10:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.04.2008.

Posljednja vecera kod Brane

Photobucket


Nedavno je na jednom tavanu jedne trošne kuće u mjestu Žirje, na otoku Žirju, pronađena umjetnička slika neprocjenjive vrijednosti. Spomenuta slika, dimenzija 1025x846 cm, pronađena je u izvarednom stanju, što se utvrdilo nakon čišćenja i obimnih restauratorskih radova. Radi se o ulju na platnu, a njen se nastanak procjenjuje, doduše još uvijek samo okvirno (čekaju se laboratorijski nalazi određivanja starosti temeljeni na prokušanoj zbnanstvenoj metodi poluraspada ugljika C14)
procjenjuje na jedan lijepi lipanjski dan, sunčan sa polunaoblakom, točnije 2. lipanj 1698 godine. Vlažnost zraka iznosila je 56%. Stilski ovaj rad treba smjestiti u maniristički izričaj koji je doduše još u mnogim detaljima vezan za visokorenesansnu školu Paola Veronesea (obol kojemu je dan i prikazom Veroneseove posljednje večere na zidu iza likova, nadomak vrlo intuitivnom i futurističkom prikazu portreta s nagovještajem buduće tehnike dagerotipije iz koje će se kasnije, dva stoljeća kasnije, razviti fotografija).
Autor djela je nepoznat, a povjesničari umjetnosti Balkanske Umjetničke Regije Europskog Komiteta (skračeno BUREK) još uvijek raspravljaju znači li potpis u donjem desnom uglu slike išta.

Tematski, radi se o prikazu Posljednjie večere ali u vrlo neobičnoj stilizaciji likova. Koji lik predstavlja kojeg sveca, još je također otvoreno pitanje. Ovim putem čitatelji Žos Bloga imaju ekskluzivnu čast diviti se ovom remek djelu, a žele li ga vidjeti uživo, pozvani su na otvorenje izložbe "Posljednja večera u Brane" koja će se u čast ovom pronalasku organizirati u malenom romatničnom pariškom muzejčiću, Louvre, gdje će biti zakupljeno cijelo jedno krilo.

Žos news, 23. 04. 2008.
- 18:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 16.04.2008.

Zos Baby Agents

Novosti iz svijeta Baby Zosovaca...nasa mala Mari, prva Zos beba, obukla je svoju sluzbenu Zos odoru, uhvatila se glavne Zos alatke i krenula u akciju!! Osluskuje kada joj stize ekipa...cula je da dobila Elasticnu Kolegicu od tate Gume, ali ne zna jos detalje poput recimo, pravog imena (tajno vec ima- Elastica),tezine, visine i omiljenog cajica. Stoga ovim putem apelira na starije i informiranije clanove Zos sosajatija da je o tom potom obavjeste.
Nadalje, cula je da beba urednice2 (one koja je trudna) ima pisu i ta ju je informacija bas ono obradovala, a kad ga uzivo vidi vidjet cemo je li to bilo s pravom ili ne :-p

O drugim baby zosevcima nema novosti, a ako ima, ovo je pravo mjesto da se objave.
U mejduvremenu, Mari vam svima smjesi s ovih slikica!!

Photobucket

Photobucket
- 18:16 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 09.04.2008.

OŽENIJA NAM SE OLIĆ

Photobucket






Drago naše žosblog pučanstvo, iako vjerovatno mislite da sve već znate, ne znate sve, vjerujte, stoga smo za vas pripremili mali foto-session sa vjencanja naseg vjernog i tajnog agenta, Marija Olića, njegove preljepe mlade, Nikoline, koja je sada isto Olić a svojom je udajom automatski dobila članstvo u našoj organizaciji!



























































link na foto galeriju je sljedeći, pa gledajte, uživajte i KOMENTRIJATE!!


Mladencima još jednom najljepše želje!!

Kissi Kissi!

Urednica Iva

- 19:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.