< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Kruha i igara - Početna


Opis:

Blog za NEosobne potrebe... Kritički osvrti jednog laika na aktualne društvenopolitičke teme. Itakodalje.

Moj-Oglasnik.com.hr

Favoriti
Jbg... Počeo sam upisivati linkove na blogove osobnih favorita, pa sam skužio da će uvijek netko faliti (možda sasvim nezasluženo)...
Favoriti su mi tu negdje u komentarima.
   

Kruha i igara

05.06.2010. subota

Izrael - put od razmaženog derišta do zaštićenog terorista

Kažu da žrtve pedofila često i same postaju pedofili. Znači li to i da žrtve nacizma imaju šanse i same postati nacisti?

Potpuno bi to nelogična i blesava tvrdnja bila, da... Ali mogla bi se povući paralela... Ili parodija.

Mali Izrael, nastao iz osjećaja kolektivne krivnje svijeta zbog nespriječenog holokausta, odrastao u kolijevci koju je ljuljuškao ujak Sam, a koju su oduzeli tamo nekom malom Abdullahu... Isti taj mali Izrael od malih se nogu igrao s puškama, tenkovima, avionima. Pravim puškama, tenkovima i avionima. I dok se on tako igrao, pazili su na njega, dadiljali... Da se malom nestašku nešto loše ne dogodi.

I dugo su ga puštali da se poigrava s čim i s kim god hoće. Jer su mu babu i didu ubili u Aušvicu. Pa jadno dijete ima te strašne traume koje baš sve opravdavaju. "Nije on kriv, kriv je onaj gad Hitler."

No, vremenom je i mali Izrael polako narastao. I od nestašnog malog djeteta kojem ništa nisu branili, pretvorio se u bahato govno. Koje ne samo da malo puca po okolici, već i nišani, ubija, ciljano uništava.
"Malo pucati" dok drugi paze na njega postalo mu je dosadno. Sad ga zanima konkretna, opipljiva, vlažna, crvena - KRV. U konkretnim količinama.

I dok se taj mladi Izrael tako zabavlja, dadilje i ujko Sam valjda smatraju da će ga to proći. Mladenački hir, valjda.

A on se zlurado cereka brijući se u kupaonici, oblikujući tanak brčić u obliku kvadrata odmah ispod samog nosa. I začešljava nemirni crni pramen koji pokazuje namjeru da mu se objesi preko lica.

I još uvijek ga nitko ne shvaća ozbiljno?

Pa nije on kriv.

Kriv je onaj gad Hitler.



- 23:58 - Komentari (2) - Ispis - #