zlatovez-osijek

subota, 31.08.2013.

Rubina izlaže,prezentira i educira u Tenji : Eko-etno sajam

X. smotre folklora pod nazivom „Slavonijo u jesen si zlatna"

Foto:Veni

Subota, 31. kolovoza, je centralni dan događanja. Program je tu obogaćen izložbom malih životinja, etno sajmom, natjecanjem u kuhanju čobanca, i mimohodom od Mjesnog odbora do OŠ Tenja u kojem će biti KUD-ovi, jahači i zaprege. U večernjim satima na velikoj pozornici pod šatorom počinju nastupi KUD-ova te izbor najljepše djevojke u narodnom ruhu.

Subota, 31. kolovoza 2013. - 15.00 h ETNO sajam, izložba malih životinja - 17.00 h kuhanje čobanca - 18.00 h mimohod zaprega,jahača, kud-ova.. - 19.00 h SMOTRA Folklora


Veni

31.08.2013. u 10:56 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 29.08.2013.

Rubina u Požegi: Glazbeni festival Slavonije, Požega 2013.

Dobro došli u Požegu, grad bogate tradicije, pjesme i vina



Sajam starih zanata i rukotvorina

Rubina prezentira Osijek i Osječko-baranjsku županiju proizvodima starih zanata i rukotvorina.
Uskoro opširnije.

Veni

29.08.2013. u 17:52 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.08.2013.

Rubinine putešestvije u Lijepoj našoj

OSIJEK - POŽEGA - TENJA

Foto:Veni

Mala galerija GISKO: Zlatovez u slici

Tijekom mjeseca kolovoza u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, možete pogledati Zlatovez u slici, izložbu radova članica udruge: "Rubina".

Izložba se održava u okviru projekta Mala galerija GISKO.

"Rubina", udruga za promicanje i očuvanje narodne baštine, osnovana je 2005. godine na poticaj građana za izradu ručnih radova na tradicijski način. Cilj rada udruge je povećati i podržati svijest građana o potrebi očuvanja narodne baštine i otrgnuti od zaborava tradicijska umijeća izrade rukotvorina u Slavoniji.

Na brojnim radionicama članice udruge prenijele su znanje i umijeće izrade ručnih radova u različitim tehnikama (zlatovez, bijeli vez, nakit od perlica, izrada lutaka od komušine i dr. ), na sve koji su bili zainteresirani za očuvanje narodne baštine. Održale su i radionice u osnovnim školama kako bi se djeca i mladi upoznali s našom narodnom baštinom.

Udruga projekt: "Zlatovez u slici" provodi pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Postavom ove izložbe članice udruge: Pavica Barišić, Margita Bolješić, Ružica Gvozdanović, Katica Horvat, Mirjana Kajfež, Ljerka Kokorić, Sandra Lončarić, Venina Markuš, Milica Matić, Marija Sever i Ana Škuljević, predstavile su svoje radove.


Foto:Veni

Rubina u Požegi:Glazbeni festival Slavonije
Tijekom festivalskih dana na Trgu Sv. Trojstva koji će prikladno biti preimenovan u Trg starih zanata i rukotvorina bit će održan „Sajam starih zanata i rukotvorina“,a ulice u središtu Požege bit će preimenovane u Ulicu kulena, vina i rakije i Festivalsku ulicu“.


Foto:Veni

Rubina izlaže,prezentira i educira u Tenji : Eko-etno sajam
X. smotre folklora pod nazivom „Slavonijo u jesen si zlatna"


Vidimo se ! Veni mah

22.08.2013. u 16:56 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.08.2013.

Izložba zlatoveza članica Udruge Rubina

"Rubina", udruga za promicanje i očuvanje narodne baštine
Foto : Veni

Udruga Rubina : Kultura u Osijeku

Tijekom mjeseca kolovoza u ogranku Donji grad (Trg bana J.Jelačića 24a) Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, možete pogledati "Zlatovez u slici", izložbu radova članica udruge "Rubina" postavljenu u okviru projekta Mala galerija GISKO.

Rubina je udruga za očuvanje i promicanje narodne baštine, osnovana 2005. godine. Udruga danas broji 70-ak članova i organizira brojne radionice na kojima članice udruge prenose svoje znanje i umijeće izrade ručnih radova u različitim tehnikama.


Veni wave

Oznake: izložba zlatoveza

05.08.2013. u 07:40 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.