Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlatovez-osijek

Marketing

Rubinine putešestvije u Lijepoj našoj

OSIJEK - POŽEGA - TENJA

Foto:Veni

Mala galerija GISKO: Zlatovez u slici

Tijekom mjeseca kolovoza u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, možete pogledati Zlatovez u slici, izložbu radova članica udruge: "Rubina".

Izložba se održava u okviru projekta Mala galerija GISKO.

"Rubina", udruga za promicanje i očuvanje narodne baštine, osnovana je 2005. godine na poticaj građana za izradu ručnih radova na tradicijski način. Cilj rada udruge je povećati i podržati svijest građana o potrebi očuvanja narodne baštine i otrgnuti od zaborava tradicijska umijeća izrade rukotvorina u Slavoniji.

Na brojnim radionicama članice udruge prenijele su znanje i umijeće izrade ručnih radova u različitim tehnikama (zlatovez, bijeli vez, nakit od perlica, izrada lutaka od komušine i dr. ), na sve koji su bili zainteresirani za očuvanje narodne baštine. Održale su i radionice u osnovnim školama kako bi se djeca i mladi upoznali s našom narodnom baštinom.

Udruga projekt: "Zlatovez u slici" provodi pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Postavom ove izložbe članice udruge: Pavica Barišić, Margita Bolješić, Ružica Gvozdanović, Katica Horvat, Mirjana Kajfež, Ljerka Kokorić, Sandra Lončarić, Venina Markuš, Milica Matić, Marija Sever i Ana Škuljević, predstavile su svoje radove.


Foto:Veni

Rubina u Požegi:Glazbeni festival Slavonije
Tijekom festivalskih dana na Trgu Sv. Trojstva koji će prikladno biti preimenovan u Trg starih zanata i rukotvorina bit će održan „Sajam starih zanata i rukotvorina“,a ulice u središtu Požege bit će preimenovane u Ulicu kulena, vina i rakije i Festivalsku ulicu“.


Foto:Veni

Rubina izlaže,prezentira i educira u Tenji : Eko-etno sajam
X. smotre folklora pod nazivom „Slavonijo u jesen si zlatna"


Vidimo se ! Veni mah



Post je objavljen 22.08.2013. u 16:56 sati.