14.05.2007.
ponedjeljak
Obrok u Zoni bez vaganja

Za one koji misle da je Zona zbunjujuća i komplicirana ovo bi trebalo dokazati suprotno! Sve je jednostavno kao 1-2-3! Sa samo malo prakse, upornosti i prije svega želje te će kocepti Zone: UMJERENOST i URAVNOTEŽENOST ubrzo postati automatski a dobrobit nastupa odmah! Uskoro će ono što stavljate na svoj tanjur biti automatski poput gledanja lijevo desno kada prelazite cestu!
Image Hosted by ImageShack.us

1. Tipični obrok proteina odgovara veličini i debljini vašeg dlana. Za većinu žena to je oko 100 gr a za većinu muškaraca je to 125gr. (Zonski međuobroci obično sadržavaju 33gr. Proteina i za žene i muškarce). U početku će vam možda dobro doći kuhinjska vaga za mjerenje proteina, ali uskoro ćete to vrlo lako moći ocjeniti od oka doma, u restoranu ili na putu.

Image Hosted by ImageShack.us


2. Ostatak tanjura popunite sa povrćem i komadom voća. To je otprilike koliko stane u dvije otvorene šake (lisnatog, zelenog s niskim glikemičnim indeksom) + komad voća
Ako jedete KRUMPIR / RIŽU / TJESTENINU to je količina u veličini stuisnute šake plus komad voća. No to su nepovoljni ugljikohidrati i ne bi ih trebalo da čine više od 25% dnevnog unosa.

Image Hosted by ImageShack.us

3. Ne zaboravite dodati malo nezasićene masnoće u svaki obrok! (npr. Žličicu maslinovog ulja ili 9 badema.. )

VAŽNO:
Nakon uravnoteženog obroka u Zoni NISI GLADAN!!
Glad znači izlazak iz zone!


by 5rovic

<< Arhiva >>