Priče iz života neželjene https://blog.dnevnik.hr/zivotarije

petak, 20.02.2015.

Jedna od mnogih...

Odrastanje s najdražom mamicom je bilo jako uzbudljivo. Pogotovo nakon moje prve prijave protiv nje Centru za socijalnu skrb. Njezine prijateljice i poznanice su me po Gradu napadale i kritizirale, jer sam se usudila blatiti jednu predivnu ženu i požrtvovnu majku. Počele su pričati o tome kako se ona žrtvovala za mene i kako sam ja bezobrazno derište. Žrtvovala se? Moš misliti. Ako se ona žrtvovala, ja sam onda... Uglavnom. Da, zbog oboljenja kralježnice me je par puta odvela u Zagreb, na Šalatu kod nekog doktora kojem se upucavala i koji se njoj upucavao. I odvela me je par puta u jedan drugi grad, isto u bolnicu. Zbog kralježnice, naravno. Pod par puta mislim na četiri puta, ja sam u tu bolnicu odlazila svakih šest tjedana. Sama, autobusom. To je trajalo nekoliko godina. Dok nije čula od moje krizmane kume da u Zagrebu postoji jedan doktor ( mesar ) koji operira kralježnice.

Odvela me kod njega dva puta. Prvi puta na kontrolu, a drugi puta na operaciju. Tokom mog boravka u bolnici, zbog operacije, nije niti jednom došla. Samo je došla kada su me otpuštali sa sanitetom. Nisam mogla sjediti. I kada sam se vratila u grad, ona je otišla za Italiju po nekakvu robu. Bavila se švercanjem, dok nije otvorila obrt. I sad se bavi ilegalnim aktivnostima. Na tržnici u Gradu, tamo preko puta pošte, na ulici, prodaje svoje cvijeće. A nema dozvolu za to. ( Hint! ) Za moje rođendane je uvijek sebi kupovala poklone. I hvalila se svima. Ona je uvijek nosila markiranu robu, a ja sam nosila staru robu, od obitelji i prijatelja, jer nije smatrala shodnim da i meni nekad kupi nešto.

Nakon moje druge prijave, ovaj puta policiji, jer sam bila pobjegla i kao svaka budala nadala se da će mi policija pomoći... Uslijedilo je krasno iznenađenje. Kada su me policajac i policajka odveli doma, moja soba, nekada uredna i čista, bila je kao da je atomska bomba pala u nju. Sve je bilo razbacano po podu, odjeća, knjige, hrana koju je ona donijela iz frižidera i načela, potom je bacila... Jednom riječju - UŽAS! To je prošlo tako da me je ona osramotila i da mi policajci nisu vjerovali.

Kada su oni otišli, njen novi muž, otočanin ( Splitsko-dalmatinska Županija ) mi je skinuo vrata od spavaće sobe. A ja sam cijelu noć spremala sobu, da barem liči na nešto.

Ovo je još jedna od crtica iz mog života.Sutra nastavljam. I, daj malo aktivnosti. Zanima me tvoje mišljenje o svemu ovome što pročitate. smile emoticon

Tvoja Poeta

Oznake: Bolest, la, policija

20.02.2015. u 08:43 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

< veljača, 2015  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Veljača 2015 (5)
Listopad 2014 (10)

Facebook page

www.facebook.com/zivotarije

Linkovi

www.facebook.com/zivotarije

www.facebook.com/crolportal