28

četvrtak

studeni

2019

Zašto plešemo

Plešemo kako bi izrazili određene emocije otkrivajući sasvim nove dimenzije te umjetnosti.Lijepo je u spoju tjelovježbe,opuštanja i uživanja u pokretima osvjestiti svoju ženstvenost, uskladiti svoje pokrete.Svakim pokretom na početku moje kruto tijelo sve lakše i brže prihvaća dio nove mene i to me upotpunjuje i usrečuje.Uživam u skladu pokreta i glazbe.To je svojevrsni bijeg u imaginarni svijet bez stresa,ispunjen raznolikim ritmovima i raspoloženjima stvoren samo za nas.Svijet u kojem postojimo glazba,pokret i mi .Kako bi oblikovale tijelo ali i podigle samopouzdanje ,mnoge se žene odlučuju na ples kao oblik tjelovježbe.Doslovno se razgibava cijelo tijelo od zglobova preko svih mišića na rukama i nogama.Probrazba tijela i otkrivanje njegove mogućnosti probuđuje djete u nama koje je nekad znalo uživati
Ne želim da me zrcalo obeshrabri.Vrijeme je čini se za korjenite promjene.Što ću ja reči sutra?Ništa,ne mislim puno o tome.Morati ću odlučiti hoću li manje pisati ili više plesati ,ili ću sve zajedno.Zapisujem nešto u bilježnicu i gledam u to razmišljajući.Početni izazov... najbojla st

var je budućnosti jer dolazi dan po dan.

Oznake: plaža

24

nedjelja

studeni

2019

vremenski stroj

Putovanje kroz vrijeme intrigira.fascinira Duhovi prošlosti imaju kartu samo u jednom smjeru,više se nikada neće vratiti.Nauči čovjek vremenom taj pravopis života pa kada stavimo točku, gotovo je.Trudim se biti pozitivna ,tražim trenutke ,preslagujem sječanja .U ovim godinama mi je izgubljeno vrijeme ako se beskonačno trudim sa nekim s kojim ne vidim potencijale jer svjesna sam da ću dobiti, jedan od dva rezultata... osobu koji mi je prijatelj u života ili lekciju života.

https://www.tportal.hr/tehno/clanak/kako-izgraditi-vremenski-stroj-20111013

18

ponedjeljak

studeni

2019

Moda! Klasika?

Moda je na ulici ,načinu života koji živimo..Nije važno koje je godišnje doba,crveno ima nevjerojatnu moć da podigne svaki styling ,popravlja raspoloženje. Kombinacija žute boje senfa i crne besprijekorno izgleda ali i sve nijanse žute od blage oker do intezivne limun.Povratak profinjenoj ženstvenosti očituje se u povratku jednostavnih casual kombinacija ,finom kroju. Košulje od ugodnog prirodnog materijala u bijeloj ,crnoj boji je must- have.Od toplih bež nijansa,preko hladnih sivih tonova,pa sve do vječne crne.Jesen je u naše ormare unjela klasične boje sezone s daškom 70tih kao inspiracijom i toplim bojamajeseni što nam ova sezona nudi. Karirani uzorak naći će se na gotovo svakom odjevnom komadu -od kaputa i štofanih jakni,preko haljina,pa sve do odijela koje možete nositi u kompletu ili pak pojedinačno.Garderoba uvijek iste boje učiniće nas starijima,zato okrenimo se vedrijim nijansama.
.Život je toliko bogatiji kad se rješimo svih granica,okvira i naših strahova.Sve to možemo doživjeti ako smo znatiželjni ,zaigrani kao dijete,neopterećeni prethodnim iskustvima i postavljenim granicama.
Život predstavlja veliku maratonsku stazu gdje svatko trći da dostigne svoj cilj ali važno je zastati ,udahnuti trenutke jer ništa ne trajem vječno Samo treba imati vjere u sebe!

16

subota

studeni

2019

Nedostaješ mi

.Najgore je kad nedostaje netko tko je nekada bio tu i postane dalek a opet tako blizu.Nedostaje, ono što smo bili i više nismo.Nedostaješ mi da mi kažeš da će sve biti u redu, da mi vjeruješ, da me bodriš.Tvoje srpljenje, kada me slušaš iako pričam nepovezane gluposti.Toliko stvari mi nedostaje u vezi tebe da mi ni samoj nije jasno kako sam i dalje funkcionalna osoba otkako te više nema.Kada odlutam,kada zastanem u pola riječi,u pola koraka,ponekad ne znam ,da li sanjam.
Boli me....ovo je onaj bol,tup bol:Kad umirem postepeno .Bole me sječanja...

10

nedjelja

studeni

2019

Samo treba znati sve dolazi kad treba

Odlazim na vrijeme od loših navika.od bolnih misli,od negativnih ljudi.Nije teško izgubiti sebe živjeti u drugačijoj realnosti jer žrtvujući se uzalud ,oduzimamo sebi snagu.
Vjerujem da sam naučila da na vrijeme odlazim iz raznih životnih situacija, vjerujući svojoj inOne ujedinjuju kombinaciju vanjskog izgleda i ljepote.Razvijaju empatiju, žive sa strašću.Žele biti autentične vlastitim principima da buali otići je jednostavno neophodno.
Ne bojim se griješiti -jer to znači da sam pokušala i krenula dalje.Nekada treba otiči pokazujući da ništa izvana ne može imati veću cijenu .od onoga što je unutar mene.Znam da veličina nekog cilja je cijena koju sam spremna platiti ali nekada je mnogo veća cijena odustati od svega jer shvatim da nije toliko vrijedna..Želim biti mudra, dajući drugima priliku da se i oni potrude i ravnomjerno podijele sve teškoće odnosa i života.Život je prekratak da bi ga trošila na razgovor o ljudima,ogovaranju koja nemaju nikakvu vrijednost.Ljubav znaći dati nekom priliku da nas povrijedi, vjerujući da to neće učiniti. Ljubav je samo riječ

dok se netko ne pojavi i podari joj smisao..Možda se ne radi o tome jesmo li ikad spremni za ljubav, već je li ljubav spremna za nas.
Vrijedno je njegovati pravo prijateljstvo Jednoga dana kada shvatim ,da sam ostala sama,oni će doći i reči :jesi normalna,pa imaš nas
Želje-i jesu život..
.
Samo treba znati sve dolazi kad treba



Oznake: plaža

04

ponedjeljak

studeni

2019

Ženska posla

.
Koliko god bio velik ormar uvijek je zapravo premalen.Neke komade smo bespotrebno sačuvali ,samo da bi opet završile na dnu ormara. a mjesta u njemu je sve manje i manje.Gomilamo odjeću,nadajući se da ćemo izgubiti pokoji kilogram, da će se u modu možda vratiti karirana košulja koja nam nije nikada dobro stajala.. . sve dok jednog dana ne počnemo izbacivati stvari u kojima ionako nismo ni napustili dom.. Fizički praznimo ormare, čistimo, vješalicu po vješalicu . Razdvajamo sve što nema neku emotivnu vrijednost a već niz godina nismo ni dotaknuli.Pravilo je jednostavno ne nošenu robu izbacimo iz ormara ,te umjesto nje napunimo omiljenim odjevnim komadom.No u praksi situcija je dosta komleksnija.Kada mjenjamo laganu ljetnu odječu za topliju zimsku na policama i dućanima već vladaju nove kolekcije.
Vraćam se iz takozvane (planske)kupovine s hrpom nepotrebnih stvari..Sindrom nemam ništa za obući a ormar mi puca po šavovima.
Ah svašta,nisam izdržala.Ne mogu.Ako je to ženski problem...neka je!!!





<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.