srijeda, 29.09.2021.

Moje Vlasništvo

Naslov: Moje vlasništvo
Autor: Inna Moore
Izdavač: Innamorata
2021. godina
261. stranica

Sjećate li se školskih/studentskih dana, kada ste bili bez brige i pameti, glavna briga hoćete li proći ispit, gdje se vikendom zabaviti i hoće li vas zgodni frajer primjetiti?!
Ova knjiga nas vraća upravo u to vrijeme, doba prvih ljubavi, izlazaka s društvom, učenja, prvih prekida, ulaska u zrelost, krivih odabira i zaključaka. Doba u koje bi se većina nas odraslih drage volje vratila.

Dylan i Sienna, dvoje mladih studenata, počeli su burno svoje putovanje, prožeto flertovima, uletima, strašću, potrebom, ljubomorom, strahom i greškama. No, hoće li uspijeti prebroditi sve prepreke koje ih nađu?! Kako će njihova priča završiti?!?

Knjiga me oduševila, kao i svaka Innina, a posebice likovi. Ludi i napaljeni studenti. Popularni i manje popularni. Spletke i oklade. Čitajući, radnja me podsjećala na američke tinejdžerske serije koje sam kao mlađa gledala, obožavala i strepila što će se sve dogoditi. Tako je bilo i sa ovom knjigom. Skoro sam ju pročitala u jednom danu, ali sam se ipak natjerala da odem spavati (u 3h u noći) jer treba drugi dan funkcionirati i obavljati poslove. Opet mi izazvala hrpu emocija od smijeha, nostalgije do ljutnje. Došlo mi je da uđem u knjigu, išamaram ih sve po redu i kažem da se skuliraju.
Od mene imate sve preporuke za ovo odlično štivo.
Ocjena 5/5

- 18:19 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.09.2021.

Cesta za Zion

Naslov: Cesta za Zion
Autor: Matea Čvagić Prašnjak
Naklada Fragment
117. stranica
2021. godina

Iskreno, ova knjiga nije me previše dojmila, nije potaknula emocije u meni i nemojte me sad odmah razapeti da sam bezosjećajna jer nisam takva. Očekivala sam puno više od knjige i vjerojatno me zato razočarala.
Ovo mi je prva Mateina knjiga koju sam pročitala i ne znam kako da napišem recenziju. Odmah ću napomenuti da ne osporavam ničiji rad i nije mi u cilju nikoga uvrijediti, samo ću izreći svoje najiskrenije mišljenje i doživljaj.


Layla sa sinom putuje za Zion (mjesto na Pelješcu). Radnja odmah na početku po meni krene krivo. Svatko tko imalo zna na zemljopisnu kartu zna da ako ideš od Osijeka prema zapadu, da je Slatina prije Virovitice, nikako obrnuto i to me odmah zasmetalo. Zatim putuju do Koprivnice koja je udaljena nekih 100-tak km, a njima trebalo pola dana. Logično bi bilo da krenu za Liku pa dalje prema Dalmaciji, ali oni odlaze prvo za Rijeku, zatim odlaze u Poreč, zatim samo prolaze kroz Crikvenicu, staju tek u Zadru i onda nakon 6 dana putovanja napokon dolaze u Zion. Od kad je krenula na putovanje, Layla, cijelim putem susretala ljude koje je igrom slučaja na kraju povezla sa sobom. Osim putovanja i prisjećanja, likovi su konstantno gladni. Ispadalo je da samo jedu i putuju, nikakve konkretne i zanimljive radnje. Nikako, ali nikako mi se nije svidjelo što Layla svoga sina tokom cijele knjige oslovljavala sa "pokretna imovina".Na kraju sam ocjenu dala 2/5 jer mi nije ispunila očekivanja. Ne mogu reći da nije čitljiva, ali meni osobno nije nikako odgovarala. Mučila sam se sa njom nekih 2 tjedna da bih ju pročitala. Neke dijelove u knjizi sam čak i preskočila.
Napominjem još jednom, da mojim osvrtom ne želim uvrijediti nikoga, niti ukaljati autoričine uspomene na pokojnog oca. Vjerujem da sam knjigu pročitala u krivo vrijeme i zato nije doprla do mene. Iako mi prva Mateina knjiga nije sjela, to ne znači da neću dati šansu budućim knjigama.

- 10:43 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 21.09.2021.

Najava

Nakon godinu dana od prve knjige "Pet dana u Londonu" s ponosom Ivo Fraska Vam najavljuje novi roman, triler "Ljubav, prevare i laži" koji je pošao u tisak.Objave dragog Ive Fraske pratite na:

Facebook
https://www.facebook.com/Ivo-Fraska-112852766951692

Instragram:
https://www.instagram.com/ivofraska

- 21:21 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 07.09.2021.

Gladan tvoga tijela

Naslov: Gladan tvoga tijela
Autor: Inna Moore
2021. godina
191. stranica


Arien biciklista, više vremena provodi na natjecanjima nego u rodnoj Americi.
Elisa kuharica, oduvijek zaljubljena u Ariena, prati sva njegova natjecanja i intervjuje.
Nakon Tour de France, Arien odluči uzeti 6 mjeseci pauze i doseljava kod prijatelja Maxima.
Na prijateljevu preporuku, odlazi na večeru sa ženskom kojoj ni ime nije zapamtio, nakon kušanja hrane, toliko je oduševljen da odlučuje upoznati kuhara. U susret mu dolazi ženska osoba, sa osebujnim oblinama, ne može skinuti oči sa nje, predstavi se kao kuharica, a on je očaran, i hranom i kuharicom. Ona zna kako se on zove, a on se ne može sjetiti tko bi ona bila.
Tek kada se sretne sa Elisom ujutro u kuhinji, shvati da je kuharica prijateljeva sestra, Elisa. Mala kržljava i mršava djevojčica, izrasla u sex bombu sa zanosnim oblinama i odlična kuharica. Nakon par jutarnjih susreta i zajedničkom doručkovanja, oboje osjećaju jaku privlačnost i upuštaju se u sexualne odnose, skrivajući se od ostalih. Hoće li se odnos između njih pretvoriti u nešto više?! Što ako jedna strana želi više, a druga ne?! Ne želim Vam više otkrivati jer ne bih bilo zanimljivo da sve otkrijem.


Knjiga, kao i svaka Innina, odličnog sadržaja, čitljiva, zanimljiva, likovi sexy i hot, radnja vuče da čitaš stranicu za stranicom, ubija i najveće čitalačke krize.
Nemam ni jednu zamjerku osim one da ću bankrotirati jer želim sve Innine knjige na svojim policama. Imate veliku preporuka od mene za ovu knjigicu.

Ocjena 5/5

- 19:41 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2021 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga

Željka
35 y/o women
Croatia 🇭🇷
Books are my life 📚💜

Dobro došli na knjiški blog. Ovdje možete naći sve objave vezane za knjige. Nadam se da će Vam moje preporuke pomoći pri odabiru knjiga za čitanje. Uživajte. 😉 🤗

TOP 5 AUTORA

1. Inna Moore
2. Jan Bolić
3. Augusta B I
4. Joy Fielding
5. Vi Keeland

TOP 5 IZDAVAČA

1. Fokus
2. Znanje
3. Innamorata
4. Alfa
5. Fragment