srijeda, 28.07.2021.

Ljetno štivo by Inna Moore

Inna Moore ili Ina Špiček, udata je majka dvoje djece i radi u multinacionalnoj kompaniji u Zagrebu. Slobodno vrijeme posvećuje čitanju romantičnih priča, što je rezultiralo novim hobijem – pisanjem.
Od tada, otkako je na Amazonu objavljeno kratko predstavljanje tajanstvene autorice iz Zagreba, za Innu Moore puno se toga promijenilo. Njezin je pseudonim postao zaštitni znak romana s pažljivo odmjerenom kombinacijom erotike i romantike i kad se publika počela navikavati da je Inna Moore podjednako produktivna kao i ostale autorice s kojima dijeli police knjižara, popularna autorica izašla je iz zaklona svog pseudonima i predstavila se imenom i prezimenom.
Našu dragu Inu podržite na Instagram i Facebook profilu.


Nevidljivi život Addie LaRue - V. E. Schwab
Francuska, 1714. godine. Addie LaRue želi samo jedno: osloboditi se okova života u provinciji kako bi mogla sama gospodariti svojom sudbinom. U trenutku očaja ona sklopi pogodbu s vragom, koji joj zauzvrat obeća slobodu i vječnu mladost. No cijena toga je visoka: svatko koga susretne, ubrzo će je zaboraviti. I tako mlada žena započinje putovanje kroz stoljeća koje ju odvodi na različita mjesta iz europske povijesti, spoznavajući pritom tanku granicu između samoće i malodušnosti. Pustolovina je to u kojoj Addie LaRue pokušava ostaviti svoj trag u vremenu i prostoru, u povijesti i umjetnosti: ona je nepoznata muza starih majstora, bezimena ljepotica u pjesmama velikih pjesnika. No tristo godina kasnije, Addie u jednom antikvarijatu u New Yorku upoznaje mladića koji ju je zapamtio… Nevidljivi život Addie LaRue je povijesno-fantastični roman, gorko-slatka ljubavna priča, no ujedno i hommage umjetnosti i umjetničkom nadahnuću. Uz faustovski zaplet te promišljanja o moralu i smislu života, ovaj roman nadilazi okvire žanra fantastike i svevremenskom ljepotom klasika jamči zadovoljstvo čitanja svakome tko ga uzme u ruke.


KIRKA - MADELINE MILLER
U kući Helija, boga Sunca i najmoćnijega Titana, rađa se kći Kirka, neobično dijete: ni moćna poput oca ni opako zamamna poput majke. Potraživši društvo u svijetu smrtnika, otkriva da ipak ima moć: moć čarobnjaštva koja prijeti i samim bogovima. Osjećajući se ugroženima, protjeruju je na napušten otok na kojemu ona usavršava okultno umijeće, pripitomljava divlje zvijeri i s vremenom susreće mnoge od najslavnijih mitoloških likova, među kojima, naravno, i Odiseja. No Kirka nehotice navlači na sebe gnjev i ljudi i bogova, a kako bi zaštitila ono što najviše voli, mora skupiti svu snagu i jednom za svagda odlučiti želi li pripadati društvu bogova među kojima je rođena ili smrtnika koje je zavoljela. Nezaboravno uvjerljivi likovi, zadivljujući jezik i neodoljiva napetost čine Kirku pripovjedačkim čudom, očaravajućom pričom o obiteljskom suparništvu, dvorskim spletkama, ljubavi i gubitku, koja ujedno slavi nesalomljivu žensku snagu u svijetu kojim vladaju muškarci.

NEODOLJIVA POGREŠKA - VI KEELAND
Rachel Martin i Caine West susreću se jedne večeri u baru kad ga ona optuži da njezinoj najboljoj prijateljici s kojom je spavao nije rekao da je oženjen. Nakon prilično strastvene svađe, Rachel otkriva da je njen bijes zapravo bio usmjeren na pogrešnog muškarca! Caine se samo našao u istome baru odjeven u košulju slične boje kao i preljubnik, koju njena pijana prijateljica nije dobro vidjela. Rachel se osjeća osramoćeno, no ne želi priznati svoju pogrešku niti se ispričati Caineu, vjerujući da ga više nikada neće vidjeti.
No, izgleda da sudbina ima zgodan smisao za humor. Sljedećeg dana Rachel kasni na prvo predavanje kod novog strogog profesora na glazbenoj akademiji kojemu će ove godine biti i asistentica u nastavi, te otkriva da je njezin novi mentor nitko drugi nego profesor Caine West.
Nakon neugodna početka, Rachel i Caine ipak otkrivaju da ih, osim obostrane ljubavi prema glazbi, povezuje čudno međusobno razumijevanje. Oboje skrivaju tajne iz svoje prošlosti, pa se Caine počinje pitati veže li ih možda i nešto više...

Oznake: preporuke, recenzije, čitanje, knjige, ljeto

- 12:04 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2021 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga

Željka
37 y/o women
Croatia 🇭🇷
Books are my life 📚💜

Dobro došli na knjiški blog. Ovdje možete naći sve objave vezane za knjige. Nadam se da će Vam moje preporuke pomoći pri odabiru knjiga za čitanje. Slobodno vi meni možete u komentarima predložiti svoje favorite. Molim lijepo bez vrijeđanja i prepucavanja. Nadam se da ćete uživati. 😉 🤗

TOP 10 AUTORA

1. Inna Moore
2. Jan Bolić
3. Augusta B I
4. Nena Šahbazović
5. Deni Baleta
6. Jana Krišković Baždarić
7. Joy Fielding
8. Vi Keeland
9. Penelope Ward
10. Sarah Morgan

TOP 5 IZDAVAČA

1. Innamorata
2. Fokus
3. Sonatina
4. Fragment
5. Znanje

TOP 10 knjiga

1. Dodir zvijeri
2. SvingeRaj
3. Život koji želiš živjeti
4. Mi djeca s kolodvora Zoo
5. Godina u kojoj je Bela Lang upoznala sreću
6. Pričat ću ti stihovima
7. Život piše poezije
8. Mrtva priroda
9. Praporci u snijegu
10. Onaj pravi