ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

22.03.2015., nedjelja

Održan Koncert za život u sjećanje na Anu i maestra Šuteja

Dragi naši, u organizaciji Zagrebačke filharmonije sinoć, subota, 21. ožujka, održan je humanitarni "Koncert za život" za Zakladu Ana Rukavina u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja. Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra svjetskog glasa Dmitrija Kitajenka, karizmatična mezzospranistica Jelena Kordić, virtuozica na violini Susanne Yoko Henkel te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić izveli su čuvena djela iz majstorskih pera Čajkovskoga, Prokofjeva i Griega.

U bogatoj glazbenoj večeri uživala je i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović pod čijim se visokim pokroviteljstvom koncert održao. Koncertu, koji slavi ono najvažnije - život, pridružio se i predsjednik Hrvatskog sabora gospodin Josip Leko, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba i predstavnica pokrovitelja koncerta Grada Zagreba gospođa Sandra Švaljek, ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, predstavnica Ministarstva kulture gospođa Daniela Petričević Golojuh, bivši predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba gospodin Darinko Kosor te brojni drugi uvaženi gosti i prijatelji Zaklade.

Zaklada Ana Rukavina, uz pomoć organizatora ovog koncerta Zagrebačke filharmonije te uz medijsku podršku Nove TV, građane je željela podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može spasiti živote teško oboljelih u Hrvatskoj i u svijetu. Stoga je i prihod prikupljen prodajom karata namijenjen daljnjem radu Zaklade Ana Rukavina te će se prikupljena sredstva koristiti za daljnje prikupljanje uzoraka za hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi ga se učinilo što operativnijim i dostupnijim za pretragu, kao i za stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.
Ovim, šestim po redu "Koncertom za život", kao i brojnim drugim akcijama Zaklade Ana Rukavina, omogućeno je 46 transplantacija iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano u Registar na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 47.606 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Zahvaljujemo svima koji su nam se sinoć pridružili na ovom vrhunskom glazbenom događaju i zajedno s nama, slavili život!


- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj