ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

28.02.2015., subota

Međunarodni dan rijetkih bolesti

Dragi naši, Međunarodni dan rijetkih bolesti obilježava se svake godine zadnjeg dana veljače. Cilj obilježavanja ovog dana je podići svijest javnosti, kao i donositelja odluka o rijetkim bolestima i njihovom učinku na život oboljelih i njihovih obitelji.
Kako bi podigli svijest o oboljelima i problemima s kojima se suočavaju, jučer, 27. veljače u kinu „Tuškanac“ održana je premijera filma „Dan po dan“.
„Dan po dan“ nastao je kao projekt Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, krovne organizacije za rijetke bolesti u Hrvatskoj.
Počašćeni smo što smo jučer prisustvovali premijeri u kinu „Tuškanac“ i želimo puno sreće svim oboljelima u riješavanju poteškoća s kojima se, nažalost, uz samu bolest, još uvijek susreću kao i puno uspjeha u daljnjem radu Hrvatskom savezu za rijetke bolesti.

- 20:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.02.2015., četvrtak

Akcije upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu. U utorak, 3. ožujka od 10 do 12 sati smo u središnjem poslovnom objektu INA-Industrija nafte d.d. (Avenija V. Holjevca 10) na mezaninu u dvorani 3, a u četvrtak, 5. ožujka od 11 do 13 sati u Studentskom domu „Stjepan Radić“ (Jarunska 2).
Akciju u utorak održat ćemo na inicijativu i uz pomoć zaposlenika INA-e d.d. od 10 do 12 sati, dok u Studentski dom „Stjepan Radić“ idemo na inicijativu studentica Lucije Ivandić i Anamarije Zanić koje ovom akcijom žele potaknuti što više mladih ljudi na upis kako bi pomogli 27-godišnjem Jurici Antoliću kojemu se dvije godine nakon liječenja vratila leukemija te mu je potrebna transplantacija koštane srži.
Zajedno s našim organizatorima pozivamo Vas na ove akcije upisa u Registar kako biste povećali šanse za ozdravljenje svim oboljelima koji čekaju svog podudarnog darivatelja. Dođite, možda ste to baš Vi!
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.
Veselimo se novim akcijama i nadamo se da se vidimo sljedeći utorak i četvrtak!

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2015., srijeda

135 novih potencijalnih darivatelja na Geodetskom fakultetu

Dragi naši, na akciji održanoj danas, 25. veljače na Geodetskom fakultetu, u Registar se upisalo 135 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju na Geodetskom fakultetu organizirali smo inicijativu Vesne Jurić, potpredsjednice Studentskog zbora Geodetskog fakulteta u Zagrebu te Studentskog zbora Građevinskog fakulteta.

Zahvaljujemo od srca Studentskom zboru Građevinskog i Geodetskog fakulteta, kao i Arhitektonskom fakultetu koji je također podržao ovu akciju, što su prepoznali našu misiju širenja Registra i odlučili nam pomoći u održavanju 266. akcije. Velika hvala i svim studentima koji su plemenitim činom upisa odlučili darovati djelić sebe za oboljele diljem svijeta.



- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.02.2015., srijeda

Akcija upisa u Registar na Geodetskom fakultetu

Dragi naši, sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, održat će se u Zagrebu u prostorijama Geodetskog fakulteta (Kačićeva ulica 26) u srijedu, 25. veljače od 10,00 do 12,00 sati.
Akciju organiziramo na inicijativu potpredsjednice Studentskog zbora Geodetskog fakulteta Vesne Jurić i Studentskog zbora Građevinskog fakulteta.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti). Već ranije upisani potencijalni darivatelji, ne trebaju ponavljati upis.
Dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
Sve Vas koji ne stignete na ovu akciju upisa u Registar podsjećamo da je upis moguć u KBC-u Zagreb (Rebro), Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx

Veselimo se vidjeti Vas na ovoj akciji!

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2015., utorak

Valentinovo za Zakladu

Povodom Valentinova i ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Hvar organiziralo je akciju kako bi pomogli i podržali rad Zaklade Ana Rukavina.
Kako nam je javila gospođa Maja Budrović, ravnateljica GDCK Hvar, svi vrtići na otoku kao i osnovne i Srednja škola, te Dnevni boravak u Starom Gradu, redovito sudjeluju u ovoj lijepoj i humanoj akciji. Izrađuju srca, cvjetove ,kapi krvi, kolače i druge razne uratke u znaku Zaklade. Ove godine prikupili su oko 10 tisuća kuna koje će GDCK Hvar uplatiti na žiro račun Zaklade.
Zahvaljujemo od srca GDCK Hvar, gospođi Budrović, dr. Esmi Čečuk-Jeličić kao i svoj djeci, roditeljima i svima koji su se uključili u ovu zaista, hvalevrijednu i već tradicionalnu akciju GDCK Hvara za Zakladu.
U nastavku donosimo fotografije naših dragih Hvarana koje nam je dostavila gospođa Budrović.


- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.02.2015., ponedjeljak

72 novoupisanih na akciji u Zagrebu

Dragi naši, na akciji održanoj u Point shopping centru u petak, 13. veljače, u Registar se upisalo 72 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju u Pointu Zaklada Ana Rukavina organizirala je na inicijativu Point shopping centra.

Ovim putem od srca zahvaljujemo Point shopping centru što su nam pomogli u održavanju akcije upisa u Registar.
Velika hvala i posjetiteljima Pointa koji su prepoznali našu misiju širenja Registra te su odvojili vrijeme za oboljele diljem svijeta.

Fotografije: POINT Shopping Center/Matej Dokić


- 00:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2015., nedjelja

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti kojim se želi podići svijest o djeci oboljeloj od malignih bolesti te izraziti podršku oboljeloj djeci i adolescentima kao i njihovim obiteljima.
Na ovaj dan cilj je promovirati bolje prihvaćanje i dublje razumijevanje problema i izazova s kojima se susreću oboljela djeca kao i oni koji su uspjeli pobijediti neku od ovih opakih bolesti.
Ovaj dan počeo se oobilježavati zahvaljujući međunarodnoj organizaciji Childhood Cancer International (CCI) na čijoj web stranici možete naći više informacija o samoj organizaciji, čime se bave te o Međunarodnom danu djece oboljele od malignih bolesti, http://icccpo.org/index.cfm
Kako možete pomoći? Između ostalog, možete se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ukoliko ste dobrog zdravlja te između 18 i 40 godina starosti i na taj način povećati šanse za ozdravljenje djeci, ali i odraslima, oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži, kojima je potrebna transplantacija koštane srži.
Upisati se možete na nekoj od akcija koje organizira Zaklada Ana Rukavina, u Zavodu za tipizaciju tiva KBC-a Zagreb (zelena zgrada, soba br. 9, suteren) radnim danom od 8 do 14 sati te u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj, http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx
Svim hrabrim mališanima oboljelima od malignih bolesti, kao i svima ostalima koji se bore s nekim oblikom ove opake bolesti, najiskrenije i od srca želimo što brži i uspješniji oporavak!

- 00:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2015., subota

Osam godina rada Zaklade na Valentinovo

Na Valentinovo, prije osam godina, Zaklada Ana Rukavina i službeno je počela s radom.
Prije nešto više od osam godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji, „Želim život“ proizašla je ideja, vizija koju Zaklada slijedi već osam godina.
Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, naša Ana je poslala poruku koja je postala naša misija – da bude što manje ćelavih glavica!
Do početka rada Zaklade, hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, brojao je skromnih 150 članova, većinom članova obitelji oboljelih.
Danas je taj broj, velikim trudom Zaklade, porastao na gotovo 47.000 potencijalnih darivatelja, a ono što nas osobito veseli je da su od početka rada Zaklade do danas obavljene 44 transplantacije matičnih stanica zahvaljujući darivateljima iz hrvatskog Registra, odnosno 44 osobe dobile su priliku za život.
Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je osnovala i prvu javnu Banku krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pri KBC-u Zagreb te je do sada više od deset tisuća mladih majki plemenitom činom odlučilo darovati matične stanice krvi iz pupkovine i na taj način povećati šanse za ozdravljenje oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. Sretni smo i ponosni što je iz hrvatskog Registra do danas u svjetski pohranjeno 2.832 doze krvi iz pupkovine koje su darovale mlade majke i njihove male prinove kako bi pomogle onima kojima je to najpotrebnije.
Na Valentinovo, prije osam godina, na dan kada slavimo ljubav, Zaklada Ana Rukavina krenula je ostvarivati Aninu misiju te ćemo s ljubavlju i veseljem to i nastaviti!
Hvala svima od srca što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima koji upisom u Registar ili darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine pomažu oboljelima.

- 00:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2015., četvrtak

Akcija upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, održat će se u Zagrebu u Point shopping centru (Vrbani – Rudeška cesta 169a) u petak, 13. veljače od 16,00 do 18,00 sati.
Akciju organiziramo na inicijativu i poziv Odjela marketinga Point shopping centra povodom Valentinova.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti). Već ranije upisani potencijalni darivatelji, ne trebaju ponavljati upis.
Dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
Sve Vas koji ne stignete na ovu akciju upisa u Registar podsjećamo da je upis moguć u KBC-u Zagreb (Rebro), Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.02.2015., srijeda

Tradicionalno Valentinovo za Zakladu na Hvaru

Dragi naši, i ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Hvar i njihovi aktivisti, organiziraju tradicionalnu akciju za Zakladu Ana Rukavina povodom Valentinova.
Na inicijativu ravnateljice GDCK Hvar, gospođe Maje Budrović, održat će akciju prodaje rukotvorina aktivista GDCK Hvar, a ove godine akciju će uveličati i tematskim predavanjem dr.sc. Esme Čečuk-Jeličić na temu „Transplantacija krvotvornih matičnih stanica“. Predavanje će se održati u loži Hotela „Palace“ 13. veljače s početkom u 18 sati.

Velika hvala našim dragim prijateljima, gospođi Maji Budrović, dr.sc. Esmi Čečuk-Jeličić, Gradskom drušvu Crvenog križa Hvar te svim ostalim aktivistima i volonterima koji sudjeluju u ostvarenju ove plemenite akcije.

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.02.2015., četvrtak

Akcija upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, održat će se u Zagrebu u Point shopping centru (Vrbani – Rudeška cesta 169a) u petak, 13. veljače od 16,00 do 18,00 sati.
Akciju organiziramo na inicijativu i poziv Odjela marketinga Point shopping centra povodom Valentinova.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti). Već ranije upisani potencijalni darivatelji, ne trebaju ponavljati upis.
Dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
Sve Vas koji ne stignete na ovu akciju upisa u Registar podsjećamo da je upis moguć u KBC-u Zagreb (Rebro), Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2015., srijeda

Međunarodni dan borbe protiv raka

Dragi naši, danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv raka kako bi se podigla svijest o oboljenjima od raka, njihovoj prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju.
Svima koji se bore s nekim tipom ove opake bolesti od srca želimo što brži i uspješniji oporavak.
Svi koji žele mogu pomoći i upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, više na: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/cesta_pitanja/pitanja.aspx#1
ili http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx
Upisom u Registar povećavate šansu za ozdravljenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2015., utorak

Akcija upisa u Registar u Zagrebu

Dragi naši, sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, održat će se u Zagrebu u Point shopping centru (Vrbani – Rudeška cesta 169a) u petak, 13. veljače od 16,00 do 18,00 sati.
Akciju organiziramo na inicijativu i poziv Odjela marketinga Point shopping centra povodom Valentinova.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti). Već ranije upisani potencijalni darivatelji, ne trebaju ponavljati upis.
Dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.
Sve Vas koji ne stignete na ovu akciju upisa u Registar podsjećamo da je upis moguć u KBC-u Zagreb (Rebro), Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj