ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

29.09.2014., ponedjeljak

42 građana upisalo se u Registar i nova akcija na Bundekfestu

Na akciji održanoj u petak u Pagu u Hotelu Meridijan u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 42 građana. Zahvaljujemo od srca dragoj gospođi Vlatki Oguić Dragoslavić na lijepom dočeku i organizaciji akcije.
Naravno, zahvaljujemo i svim mladim ljudima koji su se u odazvali akciji i pomogli povećati broj potencijalnih darivatelja i na taj način povećati šanse oboljelima.
Također, podsjećamo na akciju upisa u Registar koja će se, uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb, održati sutra, 30. rujna od 16 do 18 sati u šatoru na Bundekfestu.
Dođite, veselimo se još jednoj akciji i druženju s Vama!

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2014., srijeda

30 građana upisalo se u Registar

Na današnjoj akciji održanoj u Zagrebu, u Klinici za dječje bolesti U Klaićevoj, u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 30 građana. Ovom akcijom upisa, održanom na inicijativu gospođe Ivane Miškulin, ponovili smo akciju iz siječnja 2012. godine kada smo prikupili 44 uzorka.
Od srca zahvaljujemo svim mladim ljudima koji su se u odazvali akciji i naravno, divnom osoblju bolnice koji su nas, kao i dosad, lijepo dočekali i pomogli povećati broj potencijalnih darivatelja i na taj način povećati šanse oboljelima i primjer su jedne od rijetkih zdravstvenih ustanova koji su nas pozvali sa željom da zajedno organiziramo akciju. Još jednom, hvala im od srca.


- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2014., utorak

Akcije upisa u Registar u Zagrebu i Pakracu

Dragi naši, sljedeći tjedan očekuju nas još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Prva akcija održat će se u Zagrebu u sklopu Bundekfesta u utorak, 30. rujna od 16 do 18 sati, drugu akciju održat ćemo u Pakracu na Trgu dr. Franje Tuđmana u četvrtak, 02. listopada od 10 do 12 sati.

Akciju u Zagrebu organizirat ćemo uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb koji su nam ljubazno omogućili održavanje akcije te osigurali šator na Bundekfestu sljedeći utorak od 16 do 18 sati.
U Pakrac idemo uz organizacijsku pomoć Palijativnog tima „LiPa“ i gospođe Ljerke Pavković. Akcija je potaknuta tužnom pričom objavljenoj na 034portal.hr-u (http://www.034portal.hr/clanak.php?id=14823&fb_action_ids=777892232275717&fb_action_types=og.likes) o 20-mjesečnoj Dori Perčin, oboljeloj od akutne mijelomonocitne leukemije te joj je za liječenje potrebna transplantacija matičnih stanica. Zahvaljujemo gospođi Ireni Jurković, našoj dragoj organizatorici akcije u Požegi 12. svibnja ove godine, što nam je skrenula pozornost na tešku situaciju u kojoj su se našli malena Dora i njena obitelj te se nadamo da se vidimo u što većem broju u Pakracu.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dođite, upišite se u Registar da povećamo šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2014., petak

Akcije upisa u Registar u Zagrebu i Pagu

Dragi naši, nakon ljetne stanke, krećemo s novim akcijama upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Prva akcija održat će se u Zagrebu u Klinici za dječje bolesti (Klaićeva 16) u srijedu, 24. rujna od 11 do 13 sati, drugu akciju održat ćemo u Pagu u hotelu Meridijan u petak, 26. rujna od 12 do 15 sati.
Akciju u Zagrebu organizirat ćemo uz pomoć gospođe Ivane Miškulin koja nam se javila s inicijativom za još jednom akcijom nakon prve uspješno organizirane akcije u Klinici za dječje bolesti održane u siječnju 2012. godine. Pašku akciju održat ćemo na poziv i uz pomoć gospođe Vlatke Oguić Dragoslavić koja nam se javila sa željom da organizira akciju u gradu Pagu. Zahvaljujemo se našim organizatoricama na inicijativi i želji da organizacijom akcije upisa u Registar pomognu oboljelima.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Veselimo se ovim akcijama i nadamo se da se vidimo u što većem broju!

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2014., utorak

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o limfomima koji se održava 15. rujna, Hrvatska udruga leukemija i limfomi organizirala je jučer događanja u šest hrvatskih gradova (Zagreb, Donji Miholjac, Rijeka, Slavonski Brod, Split i Varaždin) povezanih video vezom.
U Zagrebu je program održan u Novinarskom domu te su obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima prisustvovali vrhunski liječnici,hematolozi s KBC-a Zagreb (Rebro) kao i pacijenti, većinom oboljeli od non-Hodgkinovog limfoma.
Cilj programa bio je interakcijom liječnika i pacijenata doći do zaključaka koji su glavni problemi s kojima se pacijenti susreću u dugotrajnom i teškom liječenju.
Problemi oko kojih se oboljeli iz ovih šest gradova koji su bili uključeni u program slažu su nažalost administrativne prepreke pri nabavci potrebnih lijekova i terapije nužnih za liječenje te nedostatak psihološke odnosno psihijatrijske pomoći za oboljele kao i članove njihove obitelji.
Ipak, oboljeli koji su se liječili na KBC-u Zagreb (Rebro) ističu izvrsnost liječnika, njihov odnos prema pacijentima kao i dostupnost i toplu ljudsku komunikaciju kao nešto što im je puno značilo na njihovom putu ka izliječenju. Ponekad je to najvažnije u procesu izliječenja, topla ljudska riječ i utjeha.
Zahvaljujemo HULL-u na pozivu te se nadamo još pozitivnijim iskustvima samih oboljelih na idućem obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima te im od srca želimo sreću i snagu u borbi protiv ove teške bolesti.


- 12:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.09.2014., ponedjeljak

Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Danas, 15. rujna, obilježava se Svjetski dan svjesnosti o limfomima. Tim povodom, i ove godine, Hrvatska udruga leukemija i limfomi – HULL udružila s udrugama diljem svijeta u obilježavanju tog dana.

Događanja će se održati u više hrvatskih gradova koji će biti povezani video vezom s prijenosima uživo.
Limfomi, zloćudni tumori koji nastaju iz stanica sustava zaduženog za obranu organizma, spadaju u 10 najčešćih zloćudnih tumora. Njihova je učestalost stalno u porastu, a pogađaju osobe oba spola, mlade i djecu. Iako se suvremenim metodama velik broj limfoma može zaliječiti, a jedan dio i izliječiti, i dalje značajan broj bolesnika umire od svoje bolesti.
Svjetski dan svjesnosti o limfomima (World Lymphoma Awareness Day – WLAD) – od 2004. godine svake se godine obilježava u cijelome svijetu i posvećen je podizanju svjesnosti o ovim zloćudnim tumorima u smislu prepoznavanja simptoma, ranog dijagnosticiranja i liječenja. WLAD je globalna inicijativa pokrenuta od Lymphoma Coalition – neprofitne mrežne organizacije grupa pacijenata iz cijeloga svijeta (trenutno broji 49 članova iz 36 zemalja, Hrvatska je među njima).

Više o programu možete pročitati na stranicama HULL-a kao i lokacije na kojima će se održavati predavanja:
http://www.hull.hr/archives/1108
- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2014., četvrtak

1.000 novih HLA tipizacija

Dragi naši, imamo još lijepih vijesti za podijeliti te Vas obavještavamo da je tipizirano novih 1.000 uzoraka krvi potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica molekularnom metodom na četiri HLA lokusa A, B, C i DRB1. Broj tipiziranih tako je došao do 41.259 tipiziranih potencijalnih darivatelja.
Kao i uvijek, zahvaljujemo kako aktualnoj tako i prethodnoj Vladi Republike Hrvatske koja nam je uključivanjem tipizacije uzoraka u proračun omogućila da budemo što bliže cilju, tipizaciji svih prikupljenih uzoraka krvi kako bi hrvatski Registar bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.
Hvala od srca i Vama koji ste se upisom u Registar odlučili pomoći svima kojima je transplantacija matičnih stanica potrebna kao i našim organizatorima akcija koji su se potrudili i organizirali akcije diljem Hrvatske.

- 09:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Preuređen perivoj Ane Rukavine

Dragi naši, radosni smo što Vam u nastavku ovog teksta možemo priložiti fotografije preuređenog perivoja Ane Rukavine u Šibeniku koji je svečano otvoren na Anin rođendan, 28. ožujka 2014. godine.
Perivoj je tada uređen na inicijativu Zajednice žena „Katarina Zrinski“i tadašnje gradonačelnice Šibenika Nede Klarić, a donacijama sponzora uredili su ga tadašnji članovi Gradskog poglavarstva Šibenika i članovi HDZ-a.
Zahvaljujemo od srca Gradu Šibeniku i sadašnjem gradonačelniku dr. Željku Buriću što je uz projekt uređenja pješačkog i uređenja kolnog pristupa na tvrđavu svetog Mihovila, u preuređenje uvrstio i perivoj Ane Rukavine koji nosi ime naše drage Ane.
Inicijativa za perivoj Ane Rukavine pokrenuta je s namjerom da bude svojevrsno okupljalište mladih i mjesto na kojem će se održavati literarne večeri i umjetnički programi dramskih sekcija te se nadamo da će s novim ruhom to i postati, znamo da bi se Ana tome posebno veselila.
Također, zahvaljujemo dragoj Ivani na fotografijama perivoja.



- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj