ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

16.09.2014., utorak

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o limfomima koji se održava 15. rujna, Hrvatska udruga leukemija i limfomi organizirala je jučer događanja u šest hrvatskih gradova (Zagreb, Donji Miholjac, Rijeka, Slavonski Brod, Split i Varaždin) povezanih video vezom.
U Zagrebu je program održan u Novinarskom domu te su obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima prisustvovali vrhunski liječnici,hematolozi s KBC-a Zagreb (Rebro) kao i pacijenti, većinom oboljeli od non-Hodgkinovog limfoma.
Cilj programa bio je interakcijom liječnika i pacijenata doći do zaključaka koji su glavni problemi s kojima se pacijenti susreću u dugotrajnom i teškom liječenju.
Problemi oko kojih se oboljeli iz ovih šest gradova koji su bili uključeni u program slažu su nažalost administrativne prepreke pri nabavci potrebnih lijekova i terapije nužnih za liječenje te nedostatak psihološke odnosno psihijatrijske pomoći za oboljele kao i članove njihove obitelji.
Ipak, oboljeli koji su se liječili na KBC-u Zagreb (Rebro) ističu izvrsnost liječnika, njihov odnos prema pacijentima kao i dostupnost i toplu ljudsku komunikaciju kao nešto što im je puno značilo na njihovom putu ka izliječenju. Ponekad je to najvažnije u procesu izliječenja, topla ljudska riječ i utjeha.
Zahvaljujemo HULL-u na pozivu te se nadamo još pozitivnijim iskustvima samih oboljelih na idućem obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima te im od srca želimo sreću i snagu u borbi protiv ove teške bolesti.


- 12:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj