ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

27.01.2007., subota

Zaklada Ana Rukavina: Hrvatska uskoro s 10 tisuća darivatelja!

Zahvaljujući Zakladi Ana Rukavina, Aninim prijateljima i volonterima koji neprekidno rade na motiviranju i informiranju građana o nužnosti darivanja koštane srži, broj potencijalnih darovatelja upisanih u prvi hrvatski registar koštane srži u zadnjih se nekoliko tjedana munjevito povećeva.

ZAGREB - Iz Zaklade Ana Rukavina koja je u osnivanju, stižu najave da bi registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži u sljedećih nekoliko mjeseci mogao napokon imati 10.000 upisanih građana i građanki. Mirando Mrsić, hematolog u KBC-u Zagreb i liječnik pokojne Ane Rukavine koja je svojim «Želim život! »zakotrljala lavinu dobrote i solidarnosti širom Hrvatske rekao je na nedavnoj konferenciji za novinare da je deset godina hrvatski registar sadržavao svega 150 osoba. Docent Mrsić je istaknuo da se u Hrvatskoj svake godine zabilježi 50-tak novooboljelih od akutne leukemije kojima je nužno potrebna transplantacija koštane srži. «Dvadesetak oboljelih koštanu srždobije od članova obitelji, a petnaestak ovisi o dobrovoljnim darivateljima.» pojašnjava docent Mrsić.
Zaklada u osnivanju, čiji su osnivači obitelj preminule novinarke Vjesnika Ane Rukavine, njezina matična kuća Vjesnik i Hrvatska udruga leukemija i limfomi najavljuje niz akcija na terenu koje će se održavati tijekom cijele 2007. godine, a detalje i najave događanja već sada možete potražiti na blogu http://zelimzivot.blog.hr. Na Anin rođendan 28. ožujka, na trgovima većih hrvatskih gradova održat će se do sada najveća akcija upisa građana u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, a sve će kulminirati velikim multimedijskim spektaklom u prosincu.

Svi dobri ljudi, zajedno s komercijalnim sponzorima i dalje mogu sudjelovati u akciji putem telefona 060 585 024, a svoje priloge mogu dati uplatom na žiro račun 2340009-1110047114, s naznakom: za Zakladu Ana Rukavina. Zaklada Ana Rukavina i dalje treba volontere i volonterke na terenu, a svi koji se žele pridružiti volonterskim ekipama na terenu mogu se javiti u udrugu HULL, na telefon: 01/4873 561.


Ukoliko jošniste upoznati s time što znači biti darivatelj koštane srži, informirajte se na stranicama Hrvatske udruge leukemija i limfomi.


Autor/ica: Koraljka Dilić EKVIVA
- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.01.2007., petak

Ana je Zagrepčanka godine

Odluku su podržali gradonačelnik Milan Bandić, dogradonačelnik Ivo Jelušić i predsjednica Skupštine Tatjana Holjevac
Ani Rukavini posmrtno će pripasti nagrada Zagrepčanka godine za 2006., nakon što to Gradska skupština potvrdi na svojoj sjednici u veljači. »Ana Rukavina svojim je djelovanjem postigla iznimne rezultate u podizanju kvalitete života s humanitarnog stajališta, kako u Gradu Zagrebu, tako i u Hrvatskoj te upozorila na probleme koje sustav nije prepoznao«, zaključak je stručne radne skupine koja je, među šest prijedloga zaslužnih Zagrepčanki, pristiglih na natječaj za nagradu, predložila preminulu novinarku Anu Rukavinu Erceg. U četvrtak je i Odbor za javna priznanja, u kojem su, među ostalim, bili gradonačelnik Milan Bandić, dogradonačelnik Ivo Jelušić i predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac, podržao prijedlog stručnog povjerenstva. Nagrada Zagrepčanka godine ove godine dodjeljuje se prvi put, a utemeljena je kao nagrada za izniman doprinos afirmaciji žena u društvu, promociju ženskih prava i rezultate u podizanju kvalitete života žena. Iako se u Odboru za javna priznanja u četvrtak vodila rasprava o kriterijima prema kojima se nagrada dodjeljuje, na kraju je ipak zaključeno da je Ana Rukavina bila glasnogovornica prava na život i toleranciju, a kao žena je upozorila na problem u sistemu gdje vodeću ulogu ipak imaju muškarci.
»Hrvatska je imala registar darivatelja koštane srži sa 154 člana, ali nije imala banku matičnih stanica. Anino pismo »Želim život« za nekoliko je dana osvojilo Zagreb i Hrvatsku. Bez nje mnogi zdravi nikada ne bi shvatili koliko je pomoć potrebna bolesnima«, rekla je Vesna Majher, voditeljica Stručne radne skupine koja je donijela prijedlog o Zagrepčanki 2006. Na Odboru je također odlučeno da se Zagrepčanki godine, uz priznanje, dodijeli i novčana nagrada od 50 tisuća kuna.

Petra Kostanjšak VJESNIK
- 15:15 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Zaklada Ana Rukavina u Dubrovniku

ZAKLADA 'ANA RUKAVINA'

U petak, 26. siječnja od 14 do 20 sati, i u subotu, 27. siječnja 2007. godine od 10 do 15 sati održat će se u Dubrovniku, točnije u Gružu (ispred Robne kuće), ulična akcija za upis u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Darivatelj može biti svaka osoba u dobi od 18 do 55 godina koja potpisom pristanka na određivanje gena tkivne snošljivosti ulazi u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Nakon potpisa pristanka uzet će vam se uzorak krvi i odnijeti u laboratorij za tipizaciju tkiva da bi se odredili vaši geni tkivne snošljivosti. Vaše ime ima samo Centar za tipizaciju tkiva u KBC Zagreb, a u Registru se vodite pod šifrom. Transplatacijom vaše koštane srži mogu se liječiti bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije, limfoma te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Ukoliko se nađe bolesnik koji ima iste antigene tkivne snošljivosti kao i vi kontaktirat će vas Centar za tipizaciju tkiva i ponovno vas pitati pristajete li na darivanje koštane srži. Krvne grupe davatelja i primatelja ne moraju biti iste i one nisu prepreka za uspješnu transplataciju koštane srži ili perifernih matičnih stanica.
Pokušajmo ovim humanim činom pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i kojima je oduzeta najveća vrijednost našeg života: ZDRAVLJE!

Izvor: OPĆA BOLNICA DUBROVNIK
- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogulin - sjajna ekipa, masnica i kiselo zelje!

Ogulin, 24.01.2007.

Vrijeme u gradu pravo vještičje - a one navodno borave u blizini Ogulina na planini Klek .
Smjenjivala se kiša, sunce i susnježica. Ipak, naša domaćića, gospođa Đurđa Puškarić sa suprugom se potrudila da to ne osjetimo. Smjestili su nas tik do mjesta gdje je trebao biti šator - vrlo prigodno u prostor buduće ljekarne. Imali smo 402 nova darivatelja uzoraka za tipizaciju!
Vani na ulici treštala je glazba, a ljudi su navirali unutra kao da je šator. Pripremili su i domaći specijalitet - masnicu.
Naravno, nismo otišli doma niti bez čuvenog Ogulinskog kiselog zelja koje nam je donijela druga gospođa Puškarić - Ankica. Hvala Gradu Ogulinu i svim donatorima koji su pomogli ovu akciju i nadamo se da skorom ponovnom druženju sa lijepim gradom Ogulinom i sjajnim Ogulincima!

(K)


- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.01.2007., utorak

Čakovec - 609 međimuraca ušlo u Registar!

Čakovec, 20.01.2007.

Dakle, Čakovec je zaista pokazao sjajan organizacijski uspjeh!
Bili smo doista lijepo ugošćeni i počašćeni, ali najviše su nas ugodno iznenadili svojim odazivom.
Čak 609 građana Čakovca upisalo se u Registar i time postalo potencijalni darivatelj koštane srži.
Zavidno je bilo i poznavanje svega o darivanju, a i dodatna pitanja su bila na mjestu.
Zahvaljujemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, a posebno gosp. Emilu Viboviću na gostoprimstvu i odlično organiziranoj akciji.

Karlo



Zahvaljujemo i svim donatorima koji su lokalnim organizatorima, a samim time svima nama velikodušno pomogli:

Hrvatski Radio Čakovec
Radio 1
Studio M
Radio Međimurje
Radio 105
Radio Megaton
Radio Varaždin
Radio Novi Marof
Radio Ivanec
TV Čakovec
Varaždinska Televizija
HRT Dopisništvo Čakovec i Varaždin
Međimurske Novine
Međimurje
Varaždinske vijesti
Varaždinec
METRO Expres Sjeverozapadne Hrvatske
Večernji list
Vjesnik
HINA
Krika Cerade d.o.o.
Transporti Arno
Zadravec Stolarija-Pilana d.o.o.
Haloo Party vl. Lidije Levačić
SOHO Bar
Arcus Bar
Restoran »Bijela Ruža»
Čakovečki Mlinovi
Pekarnica Junjor
Elektro instalacije Horvat Mala Subotica
Grad Čakovec
GKP Čakom
Međimurska Županija
Županijska Bolnica Čakovec
Tiskara Katić
OVB Allfinanz Croatia d.o.o.
H Lino d.o.o. – Pizzerija PIPO Čakovec
i mnogobrojni volonteri i prijatelji iz prekrasnog Međimurja i Zagorja
- 08:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Vatreni dečki - Osijek

Osijek, 19.01.2007.

U Osijek su nas pozvali iz Sindikata djelatnika zaposlenih na poslovima razminiranja.
I oni rade jednu prekrasnu humanu akciju, ali su se svejedno odlučili uključiti i u našu.
Tek nekoliko dana ranije pozvali su ih u pomoć iz srednje Dalmacije, te su mnogi otišli dolje zadatkom.
Akciji ih se ovog puta odazvalo 39, ali smo dogovorili da će se ostali uključiti u drugim gradovima gdje se naše akcije budu održavale.
Hvala dečki !

Karlo


- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Forza Fiume!

Prvo Rijeka ...

Rijeka, 18.01.2007.

Studenti riječkog medicinskog faxa organizirali su se i pozvali ostale riječke faxeve da se odazovu akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Curke iz udruge FOSS MedRi bile su više nego ažurne i okupile su 298 studenata na akciju.

Sada spremaju veliku akciju na riječkom Korzu početkom ožujka.

Zauzele su se i da se svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj odazovu ovakvim akcijama.

Hvala curke, sjajne ste !!!

I fotke su tu da kažu više od riječi .....

Karlo



- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2007., srijeda

TOP 40 lalalalalalalala...

Želim život Band Aid pjesma je TREĆA na sabranoj listi svih radio postaja... vidite tu

A ako vam se ne da klikati:


- 09:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Coming up...

ovo je lista akcija koje su U PRIPREMI... to znači da datumi NISU JOŠ 100% pa vas MOLIMO da se informirate prije nego što krenete na jednu od ovdje navedenih lokacija...

18.01. RIJEKA - Medicinski fakultet
19.01. OSIJEK - Djelatnici na poslovima razminiranja
20.01. CAKOVEC - ulična akcija

24.01. OGULIN - ulična akcija
26.-27.01. DUBROVNIK - ulična akcija

30.01. ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (Rockefellerova)
31.01. IVANIć GRAD
01.02. POŽEGA - Kaznionica i poduzeće Orljava (sve na jednom mjestu)
02.02. KOPRIVNICA

06.02. ustanova (?)
09.02. PAZIN - ulična akcija
10.02. PULA - ulična akcija

12.02. ustanova (?)
14.02. JASTREBARSKO - ulična akcija
16.02. BJELOVAR - ulična akcija
17.06. VIROVITICA - ulična akcija

19.02. ustanova (?)
21.02. ZAGREB-OSIJEK-RIJEKA-SPLIT - akcija u HNK-ovima
23.-24.02. OSIJEK - ulična akcija

26.02. ustanova (?)
28.02. SAMOBOR - ulična akcija
02.-03.03. RIJEKA - ulična akcija

05.03. ustanova (?)
08.03. OMIŠ - ulična akcija
09.-10.03. SPLIT - ulična akcija

12.03. MAKARSKA - ulična akcija
15.03. TROGIR - ulična akcija
16.03. ŠIBENIK - ulična akcija
17.03. ZADAR - ulična akcija
18.03. TISNO(MURTER) - ulična akcija

28.03. ANIN ROĐENDAN (velika akcija u više gradova)
- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ideja... od interneta u epruvetu!

Opet kopipejstam kratko javljanje našeg terenskog 'gurua' Karla koji

Draga Mare,

Evo fotkica sa jučerašnjeg dobrovoljnog darivanja.

Naime, ekipa s foruma stranice www.mama-mami.com okupila se u Mateinom stanu.

Matea je jedna od aktivnijih sudionica foruma.

Upisali smo novih 26 potencijalnih darivatelja.

Akcija je baš bila cool, jer se ekipa s neobaveznog foruma sakupila u jednom stanu, privatno te time dala do znanja kako se i drugi, čak u kvartu, mogu organizirati.

(K)



- 08:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.01.2007., ponedjeljak

Darivatelji u VIPnet-u... njih 93!

U Vrtnom putu 1 u Zagrebu nalazi se senzacionalna poslovna zgrada VIPnet-a.
Tamo su nas su nas VIPovci u organizaciji gospođe Dejane pozvali u goste i kada smo došli sebi od divljenja nad tim prekrasnim prostorom obradovali su nas sa 93 djelatnika koji su dali uzorak krvi za tipizaciju. Sve je obavljeno u oko sat vremena, a kako je to izgledalo pogledajte sami...

Najtoplije zahvaljujemo Sandri, djelatnici VIPneta na ideji za ovu akciju i organiziranju iste u VIPnetu, kao i na skupljanju sredstava u njenom timu.

... i ne zaboravite da i vi možete u svojoj tvrtci organizirati dobrovoljno darivanje uzoraka za tipizaciju!


- 09:25 - Komentari (14) - Isprintaj - #

05.01.2007., petak

Bili smo jučer u Karlovcu: @mail od prijatelja Karla

To: Svi mi
From: Karlo
Recieved: 04.01.2007. 22:05
Subject: Karlovac 648!!!



Draga ekipa,

eto da se i ja oglasim nakon današnjeg pohoda u Karlovcu.

Sa tri (3) tima za vađenje krvi u akciji od 10:30 do 17:00 sati prikupljeno je 648 uzorka !!! (maloprije javio Doc)

Cjelodnevna gužva, veliki interes medija - izgled je današnjeg dana.

Kako slike govore više od riječi, eto ih 14 obradih i smanjih da ih svi pogledate malo.


Postoje već sada neki datumi i gradovi koji se najavljuju i s kojim smo lokalnim organizatorima već u kontaktu:

Ogulin, Dubrovnik, Čakovec i Pula, a u njavi su Jastrebarsko, Split, Rijeka, Slavonski Brod i Bjelovar -
a siguran sam da Doc ima još pokojeg «asa» u rukavu :-)


Ovime moram naglasiti svoje veliko zadovoljstvo da sam dio ovog velikog projekta.

Iskreno me veseli raditi s ljudima koji znaju što žele i spremni su pomoći.

Danas je u Karlovcu radilo 17 volontera u dobi od 16 do 65 godina.

Svi odreda javili su se putem poziva u medijima (radio Karlovac).



U Karlovcu su nam pomogli:

MAŠA – inicijatorica i lokalna organizatorica, uz nju bili su tu i njen dečko i majka.

(osobno, Maša je izgubila oca od leukemije prije 2 godine)



Fest (šator)
Karlovačka Tiskara Lana (300 plakata i 3000 flyera)
Euroton (razglas)
Drmeš (stolovi i stolice)
Papas Bar (struja)
Ljekarna Dubravčić (donacija flastera i alkohola)
Studentski centar Karlovac-g. Jurčević (pressica)

Mediji:
Radio Mrežnica
Radio Karlovac
Radio 047
TV4R
HRT (dopisništvo Karlovac)
Karlovački Tjednik
Novi List (dopisništvo Karlovac)
Večernji List (dopisništvo Karlovac)
Jutarnji List (dopisništvo Karlovac)


Veselimo se novim akcijama …

Pozdrav,

Karlo




- 08:30 - Komentari (9) - Isprintaj - #

03.01.2007., srijeda

Poklon

O novogodišnjem poklonu svima nama od jednih dragih prijatelja pročitajte ovdje.
- 14:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

O današnjoj pressici... na koju nam je došlo 29 dragih novinara!

izvor HINA

ZAKLADA ANA RUKAVINA:
U REGISTAR KOŠTANE SRŽI UPISANO 3.046 DAROVATELJA


ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Broj potencijalnih darovatelja
upisanih u prvi hrvatski registar koštane srži u zadnja se tri tjedna
povećao na 3.046, a cilj je u ovoj godini dosegnuti 10.000
darovatelja, izvijestili su danas osnivači Zaklade Ana Rukavina,
najavivši brojne akcije u 2007.#L#

Hematolog u KBC-u Zagreb Mirando Mrsić rekao je novinarima da je
prije nekoliko mjeseci u registar bilo upisano samo 150 osoba, ali se
od početka akcije koju je inicirala nedavno preminula Vjesnikova
novinarka Ana Rukavina, po kojoj zaklada nosi ime, taj broj višestruko
povećao, čime je povećana vjerojatnost nalaženja srodnog donora
koštane srži za oboljele od leukemije i limfoma.

Najavio je da će se tijekom siječnja obraditi svi prikupljeni uzorci
krvi, napraviti njihov genski profil, te sve uvrstiti u bazu
darovatelja koštane srži, kako bi se Hrvatska već u veljači uključila
u svjetski registar donora koštane srži.

Mrsić je istaknuo da se svake godine bilježi 50-tak oboljelih od
akutne leukemije kojima treba transplantacija koštane srži - 20-tak
njih koštanu srž dobije od članova obitelji, dok njih 15-tak traži
darovatelja, a nađe ih tri do četiri bolesnika.

Predsjednik Hrvatske udruge leukemija i limfomi Tomo Lučić izvijestio
je kako je nizom akcija u prosincu postignut osnovni cilj jer se
građani sve više odazivaju na pozive da postanu potencijalni donori
koštane srži.

Na humanitarnom koncertu "Želim život", koji je 21. prosinca održan
na zagrebačkom Jelačićevom trgu, te pozivima na telefonski broj 060
585 024 i uplatama na žiro račun Zaklade 2340009-1110047114
prikupljeno je više od dva milijuna kuna, a akcija se nastavlja već
sutra na karlovačkom Trgu Matije Gupca gdje će u šatoru svi
zainteresirani moći dati krv za tipizaciju tkiva.

Krajem veljače u zagrebačkom će HNK-u biti održana humanitarna
predstava, a u ožujku počinje akcija "Lijek je u nama" koja će
kulminirati 28. ožujka, na rođendan Ane Rukavine, kada će se akcije
provoditi na središnjim trgovima brojnih hrvatskih gradova, dok kraj
godine Zaklada namjerava obilježiti novim velikim humanitarnim
koncertom na Jelačićevu trgu.

Osnivači Zaklade zahvalili su svim medijima na izvještavanju o
akcijama i privlačenju građana da postanu donori, što je učinila i
Anina majka Marija Rukavina, rekavši da je ponosna što joj je kćer
bila novinarka.

"Hvala vam što potičete ljude da postanu dobrovoljni darivatelji
koštane srži i da Hrvatska uđe u svjetski registar, jer to je bila
Anina želja otkad je doznala za bolest", poručila je Marija Rukavina.

Još o pressici možete vidjeti na INDEX.HR
- 14:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Zahvala

Ovih dana ćemo u dnevnom tisku objaviti zahvalu svim divnim ljudima i tvrtkama koje su donirale svoj rad, usluge, proizvode i/ili sredstva Zakladi Ana Rukavina.

Sva sredstva uplaćena na račun namijenjena su razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i osnivanju banke matičnih stanica.

Donacije rada-volontiranje, usluga i proizvoda korištene su za realizaciju humanitarnog koncerta 'ŽELIM ŽIVOT', humanitarne aukcije u klubu Macao, izradu kalendara Zaklade, akciju informiranja građana i prikupljanja uzoraka za tipizaciju 'Glumci na Trgu' i svih drugih aktivnosti koje su održane prije i poslije koncerta pod pokroviteljstvom Zaklade Ana Rukavina.

Ovo je lista svih prijatelja koji su nam pomogli:

E.T.
AGROKOR
AKI RAHIMOVSKI
ALEKSANDRA GRDIĆ
AMARIE
ANTEA KODŽOMAN
ANTONIJA BLAĆE
ARENA RADIO
ATLETSKI KLUB MARATON 2006.
BBR
BLOGERI
BUDOAR
CHANTE
CLUB MACAO
COCA-COLA BEVERAGES HRVATSKA D.D.
CRVENA JABUKA
CVJEĆARNICA PAPPILON
ČISTOĆA ZAGREB
DAMIR ŠKARO
DAVOR DRETAR-DRELE
DIGITEL
DINO DVORNIK
D-INTER
DJ CHOP
DJ CODAR
DJ DECHKO
DJ MM
DJ RENE aka MAKER
DUBRAVKO ŠIMENC
ELDRA - OBITELJ DRAŽIĆ & TIM
ELEMENTAL
FANI STIPKOVIĆ
FINA
FOTO KLUB GALERIJA BADROV
FOTOGRAFI I NOVINARI, KOLEGE IZ SVIH MEDIJA
FRANCK
FRANJO ARAPOVIĆ
FRIZERSKI STUDIO OKEJ
GRAD ZAGREB
GRADSKA KAVANA
GRADSKI RADIO DINARA
HABY
HARI RONČEVIĆ
HDDU
HERA PROMOCIJA
HIPPY GARDEN - ĐUĐICA I NINA
HIT RADIO
HIT RECORDS
HOTEL DUBROVNIK
HRVATSKI CARITAS
HRVATSKO DRUŠTVO DRAMSKIH UMJETNIKA
HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO
IGLE
IGOR IVANOVIĆ
INGRID WINTAGE
IVA BAGIĆ
IVA JERKOVIĆ
IVA ŠOLČIĆ
IVA TUĐA
IVANA BANFIĆ
IVANA HUSAR
IVANA POPOVIĆ
IVAS
IVICA SKOKO
JAMNICA D.D.
JELENA RADAN
KAPITOL
KAZALIŠNI, TELEVIZIJSKI I FILMSKI UMJETNICI
KRATIS TISKARA
LAMINA
LANA JURČEVIĆ
LANA KLINGOR
LOKALNE RADIJSKE POSTAJE HURIN - SVIH 135!
LORENA ČAVAR
MAJA ROGIĆ
MAJA ŠUPUT
MARIJA HUSAR
MARINA MARINOVIĆ
MARITIN KUTAK
MARKO GRUBINIĆ
MARKOTTEL
MASSIMO
MASTERFOODS
MEDIAS HOSPITALIJA
MILLENIUM PROMOCIJA
MIRELA GLAVAŠ
NARODNI RADIO
NINA BADRIĆ
NINO SARAGA
NIT TV, PAZIN
NOVI RADIO ZADAR
PAKO
PETAR DUNDOV
PETRA MAROJE
POTPISNICI PETICIJE 'ŽELIM ŽIVOT'
PRIMORSKI RADIO
PU ZAGREBAČKA
RADIO 047
RADIO 049
RADIO 1
RADIO AKTIV
RADIO BIOKOVO
RADIO BLJESAK
RADIO BnM
RADIO CVRČAK
RADIO DALMACIJA
RADIO DELTA
RADIO DRAVA
RADIO DRNIŠ
RADIO EUROSTAR
RADIO GIARDINI
RADIO GRUBIŠNO POLJE
RADIO GRUDE
RADIO IMOTSKI
RADIO IVANIĆ
RADIO KAJ
RADIO KOPRIVNICA
RADIO LABIN
RADIO LAUS
RADIO MAKARSKA RIVIJERA
RADIO NAŠICE
RADIO NOVA GRADIŠKA
RADIO OKUČANI
RADIO ORAHOVICA
RADIO ROVINJ
RADIO SAMOBOR
RADIO SISAK
RADIO SLAVONIJA
RADIO VALLIS AUREA
RADIO VARAŽDIN
RADIO VELIKA GORICA
RADIO VUKOVAR
RADIO ZABOK
RADIO ZONA
RASPASHOW
RI TV, RIJEKA
ROBERT SEVER
RTL
SAIL MEDIA – TV LINK
SALON GLAMOUR
SB TV, SLAVONSKI BROD
SLAVONSKA TV, OSIJEK
SLAVONSKI RADIO OSIJEK
SOKOL MARIĆ
SONY AMANO
SONJA ŠARUNIĆ
STEFANI HOHNJEC
STOJKO VRANKOVIĆ
STORY
STRUČNI MEDICINSKI TIM KOJI JE RADIO NA UZIMANJU UZORAKA ZA TIPIZACIJU
SVI GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE KOJI SU PODRŽALI OVU AKCIJU NA BILO KOJI NAČIN
SVI VOLONTERI KOJI SU SE SPONTANO PRIDRUŽILI NAŠIM AKCIJAMA
TATJANA JURIĆ
T-COM
TEA SMOLČIĆ
TEO PERIĆ
TIHOMIR KRZNARIĆ
TOMO VRBAN
TV 4 RIJEKE, KARLOVAC
TV DALMACIJA
TV NOVA, PULA
VANNA
VARAŽDINSKA TV, VARAŽDIN
VEDRAN ČORLUKA
VEKTOR DESIGN
VINARIJA JOSIĆ ZMAJEVAC, BARANJA
VINKOVAČKA TV, VINKOVCI
VINOTOČJE GERSTMAJER ZMAJEVAC, BARANJA
VISKUS
VOLONTERI UDRUGE E-STUDENT
VOLONTERI VOLONTERSKOG CENTRA ZAGREB
VOX ZAGREB
Z1 TV
ZAGREBAČKA PIVOVARA
ZKM
ŽUPANIJSKI RADIO GOSPIĆ
ŽUPANIJSKI RADIO POŽEGA


Duboko se ispričavamo ako smo nekoga nenamjerno propustili spomenuti.
- 11:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Peticija

Naša peticija će danas biti zatvorena. Peticiju je potpisalo točno 12772 građana Republike Hrvatske.
Zahvaljujemo svim divnim ljudima koji su potpisali peticiju i na taj način pomogli da pošaljemo Aninu poruku svim građanima Republike Hrvatske i postignemo sjajne rezultate u ovoj provoj akciji Zaklade: 3000 potencijalnih dobrovoljnih darivatelja u Registru i više od 2 milijuna kuna prikupljeno za razvoj Registra i osnivanje banke umbilikalne krvi . Kao što rekoh... idemo dalje!
- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Idemo dalje!

Danas je ponovo press konferencija u HND u 11 sati na kojoj će osnivači Zaklade predstaviti rezultate ove prve akcije i planove za budućnost...


Ovako je o tome izvijestio OTVORENI RADIO

AKCIJA ŽELIM ŽIVOT IDE DALJE!
Zaklada Ana Rukavina uspjela je povećati Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži na 3046. Samo nekoliko mjeseci ranije bilo ih je tek 150. Do kraja ove godine u Zakladi vjeruju da će u Registar uključiti ukupno 10 000 darivatelja i tako podići vjerojatnost nalaženja srodnog donora. U akcijama je prikupljeno i više od 2 milijuna kuna. Zaklada je najavila i niz akcija u ovoj godini. Već sutra u Karlovcu će se održati akcija upisa građana u Registar. Hrvatska narodna kazališta 21. veljače izvest će svoje najbolje predstave, a sav prihod uplatit će u korist Zaklade. Na Anin rođendan 28. ožujka na trgovima većih hrvatskih gradova održat će se do sada najveća akcija upisa građana u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, a sve će kulminirati velikim multimedijskim spektaklom u prosincu. Građani i dalje mogu sudjelovati u akciji putem telefona 060 585 024 ili uplatom preko žiro računa 2340009-1110047114 s naznakom za Zakladu Ana Rukavina.
Objavljeno: 3.1.2007 11:53:32

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj