Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelimzivot

Marketing

Zaklada Ana Rukavina: Hrvatska uskoro s 10 tisuća darivatelja!

Zahvaljujući Zakladi Ana Rukavina, Aninim prijateljima i volonterima koji neprekidno rade na motiviranju i informiranju građana o nužnosti darivanja koštane srži, broj potencijalnih darovatelja upisanih u prvi hrvatski registar koštane srži u zadnjih se nekoliko tjedana munjevito povećeva.

ZAGREB - Iz Zaklade Ana Rukavina koja je u osnivanju, stižu najave da bi registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži u sljedećih nekoliko mjeseci mogao napokon imati 10.000 upisanih građana i građanki. Mirando Mrsić, hematolog u KBC-u Zagreb i liječnik pokojne Ane Rukavine koja je svojim «Želim život! »zakotrljala lavinu dobrote i solidarnosti širom Hrvatske rekao je na nedavnoj konferenciji za novinare da je deset godina hrvatski registar sadržavao svega 150 osoba. Docent Mrsić je istaknuo da se u Hrvatskoj svake godine zabilježi 50-tak novooboljelih od akutne leukemije kojima je nužno potrebna transplantacija koštane srži. «Dvadesetak oboljelih koštanu srždobije od članova obitelji, a petnaestak ovisi o dobrovoljnim darivateljima.» pojašnjava docent Mrsić.
Zaklada u osnivanju, čiji su osnivači obitelj preminule novinarke Vjesnika Ane Rukavine, njezina matična kuća Vjesnik i Hrvatska udruga leukemija i limfomi najavljuje niz akcija na terenu koje će se održavati tijekom cijele 2007. godine, a detalje i najave događanja već sada možete potražiti na blogu http://zelimzivot.blog.hr. Na Anin rođendan 28. ožujka, na trgovima većih hrvatskih gradova održat će se do sada najveća akcija upisa građana u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, a sve će kulminirati velikim multimedijskim spektaklom u prosincu.

Svi dobri ljudi, zajedno s komercijalnim sponzorima i dalje mogu sudjelovati u akciji putem telefona 060 585 024, a svoje priloge mogu dati uplatom na žiro račun 2340009-1110047114, s naznakom: za Zakladu Ana Rukavina. Zaklada Ana Rukavina i dalje treba volontere i volonterke na terenu, a svi koji se žele pridružiti volonterskim ekipama na terenu mogu se javiti u udrugu HULL, na telefon: 01/4873 561.


Ukoliko jošniste upoznati s time što znači biti darivatelj koštane srži, informirajte se na stranicama Hrvatske udruge leukemija i limfomi.


Autor/ica: Koraljka Dilić EKVIVA

Post je objavljen 27.01.2007. u 11:48 sati.