ponedjeljak, 02.04.2007.

SNIMANJE ZVUKA NA RAČUNALU



Kako snimiti zvuk na računalo putem vanjske jedinice ( npr. mikrofon )? Ako koristite Windows XP u njemu već imate aplikaciju koja nije nešto posebno ali može poslužiti svrsi. Pokreće se tako da odete na izbornik START – ALL PROGRAMS – ACCESSORIES – ENTERTAINMENT – SOUND RECORDER, a izgleda ovako:
Image Hosted by SAINT

Za snimanje vam može poslužiti mikrofon sa web kamere, mikrofon kao samostalna vanjska ulazna jedinica, ugrađen na laptop ITD, a za nešto ozbiljnije možete iskoristiti Nero Wave Editor iz popularnog programa za „prženje“ medija koji izgleda ovako:


Kako se Windowsov Sound recorder ne može pohvaliti nekim izborom efekata ( kao što možete vidjeti na slici ) te samim tim ne može poslužiti nekom ozbiljnijem radu Nero wawe editor poslužit će kako za obradu snimljenog zvuka putem vanjske jedinice ( mikrofon ) tako i za obradu već postojećih snimljenih materijala ( MP3-ca ili slično ), a posjeduje i prilično veliku kolekciju alata i efekata koji mogu poslužiti svrsi.


No kako u je u obradi fotografija sinonim postao Photoshop tako je u obradi zvuka svoje mjesto zaslužio ( i to sa razlogom ) Cool edit ili od kako ga je preuzeo Adobe nosi naziv Adobe audition, no osim naziva samo sučelje za rad ostalo je isto što samo govori u prilog ovom programu.



Cool edit posjeduje impresivnu količinu efekata koji se vrlo lako primjenjuju.



Kao i izvrsni codec za snimanje u MP3 format.



Sada kad znamo u što sve možemo snimati evo postupka i kako. Dakle priključite mikrofon na za to predviđen ulaz od zvučne kartice vašeg računala, u CONTROL PANELU pokrenite SOUNDS AND AUDIO DEVICES izaberite opciju AUDIO i pod SOUND PLAYBACK kliknite na VOLUME. Otvorit će vam se izbornik VOLUME CONTROL i u njemu maknite kvačicu na MUTE pod opcijom MICROPHONE i to tako da kliknete na nju.




Pokrenite program u kojemu želite snimiti glasovni zapis, kliknite na REC ( uvijek je crvene boje i obično kružnog oblika ) i u mikrofon izgovorite što želite, kliknite na STOP i snimanje će se zaustaviti. Dalje obradite zvučni zapis kako želite ( naravno ovisno o mogućnostima programa kojeg koristite ) i spremite na svoje računalo. Nakon što ste obavili što ste trebali ne zaboravite ponovno uključiti opciju MUTE u VOLUME CONTROL na MICROPHONE jer će vam u protivnom mikrofon stalno biti uključen i moći ćete se čuti na zvučnicima i kada izađete na desktop.


Link stranice o Adobe Audition 2.0.


uredio i obradio << SAINT

- 20:32 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Opis bloga


PcTrikovi

WMD Web Hosting

Besplatne Online Igre

Windows Forum

RSS Novosti

FORUM

Jutarnji List Današnje izdanje Sportske Novosti Današnje izdanje Slobodna Dalmacija Današnje izdanje






   



Učenje od malih nogu zato smo tu da zajedno saznamo i naučimo sve šta nas zanima
Današnji svijet je nemoguće zamisliti bez računala. Računala se nalaze svuda oko nas i uvelike olakšavaju naš posao, a da bi se počeli s njima koristiti potrebno je poznavati neke osnovne stvari o njima.Ovdje čemo Vam pomoći pružiti sve šta dosada niste znali o skrivenim opcijama XP ,ali im nadolazečoj Visti!Naravno biti će tu još mnogo zanimljivih stvari!!!!
Plavi ekran samo za entuzijaste kao šta smo mi post by Alen(Saint)
I naravno ako želite pitajte ako možemo pomoći tu smo ako ne prosljediti čemo Vaš upit drugima!!!No neki od postova su posuđeni od drugih forumaša i kolega tako da svi možemo sami sebi pomoći!!!!


WMD Web Hosting

Free Guestbook
Knjiga gostiju

pctrikovi@hotmail.com
Pošalji mi Mail

ARHIVA


Eto mene