zdravlje je bogatstvo A 1. dio
07.11.2010., nedjelja
recepti dobri
TONKINA RIŽA S PUDINGOM 1 šalica riže 3 šalice vode malo soli skuhati rižu do dovoljne mekoće, u 1/2 litre mljeka doliti razmućeni puding od čokolade, u koji se može staviti po želji i cimet, te vanilin šećer, doliti sve u skuhanu rižu i još malo kuhati 5 min. U posudu, u koju se ulijeva gotova skuhana smjesa, mogu se staviti mali komadići voća, te zaliti smjesom. Zatim se sve pospe kakao prahom, kokosovim brašnom, itd... HAIKU RUČAK : opere se krumpir i neoguljeni cijeli se stavi kuhati. Malo prije nego bude gotovo, stave se cijela jaja u ljusci, u isti lonac. Kad se sve skuha, ohladi se, oguli i posluži obavezno uz čašu soka, ili vina. "BLITVAČA" , PITA OD BLITVE : Kupljene kore tijesta za savijaču uzimati po dvije, dobro pouljiti. Na prvi red staviti blanširanu blitvu, zatim opet staviti red tjesta ( pokrije se blitva tijestom ), pa po njemu staviti sir, vrhnje i jaje. Tako da su blitva i sir odvojeni tjestom. Mazati po sledečim korama tjesta. Ponavljati postupak dok se ima smjese. U blitvu se može staviti luk, origano, ili druge začine. Staviti peči u pečnicu. Peće se na 150 stupnjeva pola sata. Kad je pečeno zaliti prokuhanom vodom sa uljem, ili sa mljekom. |