TONKINA RIŽA S PUDINGOM
1 šalica riže
3 šalice vode
malo soli
skuhati rižu do dovoljne mekoće,
u 1/2 litre mljeka doliti razmućeni puding od čokolade,
u koji se može staviti po želji i cimet,
te vanilin šećer, doliti sve u skuhanu rižu i još malo kuhati 5 min.
U posudu, u koju se ulijeva gotova skuhana smjesa,
mogu se staviti mali komadići voća, te zaliti smjesom.
Zatim se sve pospe kakao prahom, kokosovim brašnom, itd...
HAIKU RUČAK :
opere se krumpir i neoguljeni cijeli se stavi kuhati.
Malo prije nego bude gotovo, stave se cijela jaja u ljusci,
u isti lonac.
Kad se sve skuha, ohladi se, oguli i posluži obavezno uz čašu soka,
ili vina.
"BLITVAČA" , PITA OD BLITVE :
Kupljene kore tijesta za savijaču uzimati po dvije, dobro pouljiti.
Na prvi red staviti blanširanu blitvu, zatim opet staviti red tjesta
( pokrije se blitva tijestom ),
pa po njemu staviti sir, vrhnje i jaje.
Tako da su blitva i sir odvojeni tjestom.
Mazati po sledečim korama tjesta.
Ponavljati postupak dok se ima smjese.
U blitvu se može staviti luk, origano, ili druge začine.
Staviti peči u pečnicu.
Peće se na 150 stupnjeva pola sata.
Kad je pečeno zaliti prokuhanom vodom sa uljem,
ili sa mljekom.
Post je objavljen 07.11.2010. u 18:23 sati.