zdravlje je bogatstvo A 1. dio

13.12.2009., nedjelja

RAK

RAK

Rizik od raka povećava: nehigijena (prati ruke i lice antibakterijskim sapunom), zagađeni zrak, zagađena voda,
hrana (sa puno masnoće, sušeno meso, pečeno meso, salame, konzervirana hrana),
alkohol,
umjetne boje u hrani i piću ( E 330, E 131, E 142, E 210, E 211, E 213, E 214, E 215, E 216, E 217, E 239, E 123, E 110, E 102 ),
Špricanja kemikalijama voća i povrća u poljoprivredi,
ispušni plinovi automobila,
kozmetika sa umjetnim bojama, kemikalije, dezodoransi ( ako se nanose prije sunčanja),
pušenje,
jako sunce,
radijacija, zračenja,
šećer, masnoće povećavaju rizik od raka 300%


Dobro za preventivu protiv raka
:
kalcij, soja, selen, češnjak, luk, kuhana mrkva, cikla, riba, crno grožđe, mladi luk, brokula, prokulice, kelj, pšenično zrno,
folna kiselina, rajčice, agrumi, zeleno lisnato povrće - koje nije prskano kemikalijama,
likopen(rajčice,mrkva), čušpajzi sa puno tekućine (vode), bez masti, med od kadulje, lavande,
B vitamin, C vitamin, E vitamin, A vitamin, zeleni čaj, jogurt, anđelika (ljekovito bilje), pravilna prehrana.
16.6. 2004.god Danica Ramljak molekularna genetičarka, objavila je na Američkom nacionalnom institutu za rak (“NCI”) , da “polifenol”, sastojak čokolade , uništava tumore, tj. možda liječi rak

<< Arhiva >>