zdravlje je bogatstvo A 1. dio
13.12.2009., nedjelja
RAK
RAK Rizik od raka povećava: nehigijena (prati ruke i lice antibakterijskim sapunom), zagađeni zrak, zagađena voda, hrana (sa puno masnoće, sušeno meso, pečeno meso, salame, konzervirana hrana), alkohol, umjetne boje u hrani i piću ( E 330, E 131, E 142, E 210, E 211, E 213, E 214, E 215, E 216, E 217, E 239, E 123, E 110, E 102 ), Špricanja kemikalijama voća i povrća u poljoprivredi, ispušni plinovi automobila, kozmetika sa umjetnim bojama, kemikalije, dezodoransi ( ako se nanose prije sunčanja), pušenje, jako sunce, radijacija, zračenja, šećer, masnoće povećavaju rizik od raka 300% Dobro za preventivu protiv raka : kalcij, soja, selen, češnjak, luk, kuhana mrkva, cikla, riba, crno grožđe, mladi luk, brokula, prokulice, kelj, pšenično zrno, folna kiselina, rajčice, agrumi, zeleno lisnato povrće - koje nije prskano kemikalijama, likopen(rajčice,mrkva), čušpajzi sa puno tekućine (vode), bez masti, med od kadulje, lavande, B vitamin, C vitamin, E vitamin, A vitamin, zeleni čaj, jogurt, anđelika (ljekovito bilje), pravilna prehrana. 16.6. 2004.god Danica Ramljak molekularna genetičarka, objavila je na Američkom nacionalnom institutu za rak (“NCI”) , da “polifenol”, sastojak čokolade , uništava tumore, tj. možda liječi rak |