welcome to my w o r l d !

nedjelja, 30.09.2007.

"Mediji-ministarstvo-studenti-moja mama i ja vs.PROFESOR ILIJA MANENICA"

ludgreedykisskissrolleyesrolleyesrolleyesrolleyesrolleyesrolleyesrolleyesrolleyesrolleyesnjamimahmahmahmahmahmahmahmahmahmahmahmahmahmahmahmahmahsretancerekblabla




evo sjedim u svojoj sobi za kompjuterom,dok su svi moji ukucani lagano utonuli u
san.ja jednostavno ne znam sto da radim?ne mogu spavati,jer stalno sanjam profesora iliju manenicu kako me rusi na ispitima-da.mos mislit-ovo je bilo samo da vas malo nasmijem.ne mogu zaspati jer ne znam sto da radim sa sobom,jednostavno,ne znam da li da uopce krenem na faks?oni su mene i moju mamu toliko izblatili u javnosti da ja vise stvarno ne znam sto da kazem.mi njih nismo blatili vec smo izrekli samo ono sto je istina.ma shvacam ja njih,oni moraju lagati da bi se obranili.mene zanima kako bi hrvatska javnost,a i oni reagirali na to kad bi mi poceli izmisljati,jer ocito danas zeljeni cilj mozes postici samo izmisljanjem i lazima,ali ja necu lagati,necu se spustati na taj nivo.nego jucer je opet emitiran prilog o meni na novoj tv.to je bilo telefonski i kratko.no danas 29.9.2007.je opet emitiran prilog na novoj tv koji govori o prosvjedu studenata zbog mog slucaja,hvala vam kolege.jucer,sad je vec nedjelja pa onda prekljucer sam imao razgovor s nikolom turćinovom ,predsjenikom sdp-a za prava mladih u zadru-sorry ako sam krivo napisa-i njegovim ,valjda pomocnikom,ajme ako je krivo,ma valjda nije-oni su zasluzni za taj prosvjed,i svi clanovi te udruge-veliko vam hvala.kontaktirala me i saborska zastupnica sdp-a vesna skuljic,s kojom bi se trebao naci-ja i mama naravno-sljedeci tjedan,i koja mi je rekla da ce mi pomoci,pozdrav teti vesni.POZDRAV ANI TENŽERI,I VANJI MIRČETI-SAMO MOGU RECI DA SU TO OSOBE S VISOKOM DIMENZIJOM TOPLINE I LJUBAVI PREMA DRUGIMA,KAKVE SE RJETKO NADU.pozdrav svima koji mi pomazu i koji su uz mene,jos jednom.BORBA Mediji-ministarstvo-studenti-moja mama i ja vs.PROF.ILIJA MANENICA JOS TRAJE,VIDJET CEMO STO CE BITI?MI SE BORIMO I NECEMO ODUSTATI TAKO LAKO OD NEKIH SVOJIH PRAVA KOJA TREBAM DOBITI,A ZA FAKS CU DOBRO RAZMISLITI STO CU UCINITI,TREBAM DOBRO RAZMISLITI.POZDRAV SVIMA,I KOMENTIRAJTE -IZRECITE SVOJA MISLJENJA O OVOM SVEMU STO JA NAPISAH.P.S.ZA RAZUMJEVANJE OVOG POSTA PROCITAJTE PREDHODNI JER SE NADOVEZUJE NA OVAJ..

u ponedjeljak izlazim u zadarskom listu,opet prilog o meni,koliko znam.samo da znate -nista nije zlonamjerno izreceno na ovom blogu...

...

MAMIN RODENDAN JE PROSAO SUPER,I BILO JE SUPER,BAS KAKO TREBA BITI,VAZNO JE DA MI JE MAMA BILA SRETNA I ZADOVOLJNAcerekhrvatskathumbupbelj.

30.09.2007. u 00:19 • 128 KomentaraPrint#

utorak, 25.09.2007.

evo mene,i članaka novinskih o meni,i jos dosta toga...

nakon sto je objavljen prilog o meni u nedjelju u dnevniku nove tv,novinari me ne prestaju zvati,danas su izasli prilozi o meni u 24 sata,slobodnoj dalmaciji,vecernjem listu,narodnom listu u petak ovaj,pa cu objaviti par tih clanaka pa citajte:

a sutra izlaze prilozi o meni u-zadarskom listu,vecernjem listu,i slobodnoj dalmaciji-opet.to ce biti uglavnom moje reakcije na njihove izmisljotine sa sveucilista,jer se sad brane izmisljotinama o mojoj mami,i meni.novinarima je zaista prica interesantna pa zele nastaviti pisati o tome kako bi mi -po njihovim rijecima sto vise pomogli da se izborim za svoja prava-moram vam reci,neki novinari su zaista naporni,ali prezivit cu ja valjda to-


Tekst o meni objavljen je 20. 9. u Zadarskom listu,a jos jedan clanak kao nastavak price ce izaci ubrzo, a evo i nekoliko dijelova tog objavljenoig clanka:

S obzirom na činjenicu da zbog stopostotnog tjelesnog oštećenja, posljedice čega su teškoće s motoričkim sposobnostima, nije bio u ravnopravnom položaju s ostalim kandidatima Antonio i njegova majka uputili su molbu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa da umjesto njih urgira kod prof. Manenice, pročelnika Odjela za psihologiju, da se Antoniju u jesenskom upisnom roku, u slučaju da je na studiju psihologije ostalo slobodnih mjesta za upis, omogući duže vrijeme za polaganje razredbenog ispita. S obzirom da ni dopis nadležnog ministarstva, niti razgovor s rektorom Damirom Magašem te prorektorom Antom Uglešićem nisu urodili plodom, te da je konačnu odluku o neodobravanju usmenog ispitivanja zapravo donio sam prof. Manenica, majka Ozula Milanović, odlučila se obratiti medijima. Naglasila je da je sve što je tražila za svoga sina jedna topla ljudska gesta, a to je da se i osobama poput Antonija, osobama s invalidnošću, samo pruži šansa da pokušaju, da vide jesu li sposobni za zadatke koje ispunjavaju njihovi zdravi vršnjaci, a koje bi i oni uz male prilagodbe možda uspješno savladali. Međutim, prema riječima Ozule Milanović, prof. Manenica te predsjednica razredbenog povjerenstva doc.dr.sc. Ljiljana Gregov zaključili su kako Antonio za jedan takav studij nije sposoban... Nisu mu se osigurali ravnopravni uvjeti upisa na studij kao osobi s invaliditetom, uključujući i posebne prilagodbe za takve osobe što su sva visoka učilišta zakonom dužna učiniti, no razlog je vjerojatno činjenica da na Sveučilištu u Zadru ne vrijede zakonske norme na razini države, već očigledno, zakon pojedinca.

Prof.dr.sc. Ilija Manenica, pročelnik Odjela za psihologiju na Sveučilištu u Zadru, optužbe Ozule Milanović nazvao je apsolutnom neistinom i uzrokom frustracijske ambicije jedne majke koja ne želi sagledati stvarno stanje svoga sina te njegove realne mogućnosti:

- Dr. Gregov i ja razgovarali smo s majkom gdje smo joj ukazali da smo reorganizirali cijeli tijek ispita upravo zbog njezina sina te joj razjasnili kako ćemo mu dati neograničeno vrijeme rješavanja zadataka tamo gdje se traži značajnija motorika. Dapače, s puno smo razumijevanja pristupili slučaju sagledavajući problem Antonija Milanovića s više strana, što njegova majka nije htjela prihvatiti jer smo kazali kako stopostotni invalid, onakav kakav on, nažalost, jest jednostavno neće moći slijediti zahtijevan program studija psihologije koji redovito zahtijeva praktikume svaki tjedan, pisanja, jako puno izvještaja, vježbi i terenske praktične nastave... U prvom roku je odustao nakon deset minuta jer jednostavno nije znao. I sama majka je rekla da je bio loš u matematici u srednjoj školi što se tu i pokazalo. Mi ni na kakav način nismo njega onemogućili, čak smo i pokazali izuzetno puno razumijevanja reorganizacijom ispita gdje bi on mogao imati hendikep te ga ostavili za kraj i odlučili mu dati neograničeno vrijeme.

Antonio Milanović spletom nesretnih okolnosti od rođenja boluje od cerebralne paralize poradi koje ima tjelesno oštećenje 1. stupnja od 100 posto i to tako da su mu oslabljene motoričke sposobnosti, odnosno smanjena mu je funkcija organa za kretanje te organa vida, ali o mentalnoj retardiranosti nema govora.

- Svojim upisom na studij psihologije htio sam pomoći ljudima kao što sam ja, pa čak i onima u težoj situaciji. Stvarno sam se trudio, uglavnom sam preko noći učio jer onda i najbolje pamtim, i kada sam tamo stigao prof. Manenica mi je rekao da me neće usmeno ispitivati te mogu li ja to pismeno odraditi, i to je bilo sve. Osjećao sam veliko razočaranje zato što mislim da sam stvarno zaslužio priliku da pokušam, ništa drugo... Uvijek je komunicirao s mojom majkom i uvijek je inzistirao na tome da me majka prebaci ili na sociologiju ili filozofiju, pitajući je zašto baš psihologiju, tako da sam u jednom trenutku zaključio da se on srami da jedna ovakva osoba ide na njegovu katedru.

Antonio za svog nesuđenog profesora tvrdi da ima još pet završenih fakulteta da mu to ništa ne bi vrijedilo, jer se ne zna odnositi s osobama s invaliditetom.

- Važno je ono što je čovjeku unutra, a po mom mišljenju on nema ništa unutra



slobodna dalmacija



POSEBNE POTREBE OBOLJELOM OD CEREBRALNE PARALIZE NA ZADARSKOM SVEUČILIŠTU NIJE DOPUŠTENO USMENO POLAGANJE PRIJAMNOG ISPITA
Na invalidu Antoniju treniraju strogoću
Iako je Sveučilište još u kolovozu primilo naputak Ministarstva obrazovanja da se Milanoviću omogući usmeno polaganje prijamnog, dr. Manenica je to odbio
Rektor Zadarskog sveučilišta dr. Damir Magaš danas će održati hitan sastanak s pročelnikom Odsjeka za psihologiju dr. Ilijom Manenicom koji dvadesetogodišnjem Antoniju Milanoviću, oboljelom od cerebralne paralize, nije omogućio polaganje prijamnih ispita u jesenskom roku.
Iako je Sveučilište još u kolovozu primilo naputak Ministarstva obrazovanja da se Milanoviću, kao osobi s posebnim potrebama, 4. rujna omogući usmeno polaganje prijamnog ispita, dr. Manenica je odbio ispitati kandidata uz obrazloženje da se usmenim ispitom ne može nadoknaditi pisani ispit koji Milanović nije prošao na ljetnom upisnom roku.
- Nisam prošao ispit jer imam problema s motoričkim funkcijama ruke, a test se sastojao od tri dijela: testova brzine, testa iz matematike te testa iz biologije, fizike i psihologije. Prof. Manenica mi je dopustio da test iz matematike polažem 30 minuta duže od drugih, ali ja sam se zbunio i nisam prošao bodovni prag - priča Antonio Milanović.
Milanovićeva majka Ozula potom se obratila Ministarstvu obrazovanja koje je našlo razumijevanje za njegov problem te je u kolovozu o svemu obavijestilo Zadarsko sveučilište. Polaganje ispita bilo je dogovoreno za 4. rujna u 14 sati, međutim dr. Manenica nije odustao od svog stava da usmeni ispit ne može nadomjestiti pisani. Antonio je na koncu upisao studij knjižničarstva zbog čega, kaže, nije baš najzadovoljniji.
— I da mi sada omoguće, ne želim više upisivati psihologiju jer znam da bi mi tada još više zagorčali život, samo zato što sam o svemu javno progovorio. Čudi me i da u upravi Sveučilišta kažu da ne znaju zbog čega nisam mogao pristupiti prijamnom, jer su o svemu na vrijeme bili obaviješteni - dodaje Antonio.
- Rektoru nisu poznati razlozi koji su doveli do diskriminacije kandidata, zbog čega je zatražio pismeno očitovanje Odsjeka za psihologiju - kaže glasnogovornica Sveučilišta Marjana Šešelja.


ivica neveščanin

25.9.2007.



prilog iz vjesnika
Fakultet na studij prima samo zdrave osobe?!


Antoniju Milanoviću omogućit će se, doznajemo, naknadno polaganje prijamnog ispita iz psihologije
Antonio Milanović, devetnaestogodišnjak obolio od cerebralne paralize, nije uspio upisati željeni studij psihologije na Sveučilištu u Zadru. Stopostotnom invalidu s poteškoćama pri kretanju i vidu, koji je s vrlo dobrim uspjehom završio gimnaziju, fakultet naime nije omogućio odgovarajući pristup prijamnom ispitu.
Pri prvom srpanjskom razredbenom ispitu njegova je majka tražila da se Antoniju omogući usmeno polaganje ispita jer on nije sposoban istodobno čitati i pisati. Sveučilište je odbilo takav zahtjev predlažući neograničeno vrijeme za polaganje pismenog ispita. Antonio nije prošao u prvom pismenom roku, pa je molio da, ako je ostalo još slobodnih mjesta na psihologiji, u jesenskom roku ispit polaže usmeno.
Na Odjelu za psihologiju to su odbili s obrazloženjem da studij psihologije zahtijeva psihofizički potpuno zdravu osobu, a takav invalid ne bi mogao slijediti sve obveze. Antoniova je majka uputila pismo Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa i premijeru Ivi Sanaderu da urgiraju na Sveučilištu da mu se omogući usmeno polaganje ispita u jesenskom roku. Ministarstvo je reagiralo šaljući Sveučilištu u Zadru dopis, u kojem, među ostalim, stoji da se »država obvezala osigurati razumnu prilagodbu za osobe s invaliditetom, a visoka učilišta dužna su učiniti sve kako bi osigurala ravnopravne uvjete upisa na studij takvim osobama, uključujući i posebne prilagodbe za takve osobe«.
Prof. Ilija Manenica, pročelnik Odjela za psihologiju, u odgovoru Ministarstvu iznio je iste činjenice odbijanja omogućavanja usmenog ispita, naglasivši da »iskreno žele da Antonio uspije u pozivu kojem udovoljavaju njegove psihofizičke mogućnosti«.
Nakon dojave Vjesnika, kod rektora Sveučilišta u Zadru Ante Uglešića reagirao je državni tajnik za visoko obrazovanje Slobodan Uzelac.
Državni tajnik tvrdi da je riječ o diskriminaciji jer se prijamni ispit na fakultetu mora prilagoditi osobama s invaliditetom. »Kriteriji polaganja ispita za sve moraju biti isti, no izvedba se mora prilagoditi«, kaže Uzelac. Rektora Zadarskog sveučilišta upozorio je na pogrešku u postupanju, a rektor je najavio ispravak. Iako do rektora nismo uspjeli doći jer je u ponedjeljak predavao počasni doktorat Doris Pack, saznajemo da će se Antoniju omogućiti naknadno polaganje prijamnog ispita iz psihologije.
Osim što je diskriminatoran, ovaj je slučaj i apsurdan. Naime, ovoga je ljeta potpredsjednica Vlade, ministrica i predsjednica Vladina povjerenstva za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor posjetila upravo Sveučilište u Zadru, kao primjer sveučilišta prilagođenog osobama s invaliditetom.


izjave nekih ljudi-na prilog nove tv koji je bio prikazan 23.9.2007.

-"bilo je i vrijeme da Ilija pokaze svoje pravo lice koje uglavnom poznaju samo studenti psihologije koje vec godinama muci i na kojima liječi svoje komplekse bez ikakvih posljedica.takoder mislim da bi vam mogao bit zanimljiv postotak upisa studenata na vise godine koji je uglavnom identican prolaznosti njegovog kolegija. vrijeme je da neko pogleda malo dublje u organizaciju tzv bolonje na odjelu za psihologiju.to sta se na psihologiji naziva bolonja je samo mogucnost da profesor Ilija Manenica provodi svoju diktaturu.Krse se osnovna prava studenata a oni mu nemogu apsolutno nista ,jer se cini da je on jaci i od ministra
" sto je zalosno,zaista.


-" Inače sam bivša studentica psihologije u Zadru i na svojoj koži sam iskusila kakav je prof.dr.sc. Ilija Manenica. Sramota je da se jedan psiholog još k tome doktor znanosti tako ponaša prema ljudima s hendikepom no nažalost kod njega više ništa ne čudi studente u zadru. Prošle godine smo mi, tadašnji brucoši pokušali dignuti sveučilište i ministarstvo na noge da malo propita što to Ilija radi. sve je ostalo na jednoj reportaži i nekoliko natpisa u novinama. Manenica godinama provodi teror na faksu i tužno je što su u to upućeni svi na sveučilištu pa i ministarstvo. nije problem za mene i još vjerojatno oko tisuću zdravih mladih ljudi kojima je Manenica zagorčao život,ali svatko bi se trebao zapitati kako bi nama bilo na mjestu tog dečka koji je u dva navrata bio prisiljen pred grupom vršnjaka sjediti pred prijamnim pitanjima, a biti u nemogućnosti na njih odgovoriti. svaka čast tom dečku, mali je junak, a Manenica je ništa drugo no egostični gad koji se zbog određenih problema u djetinjstvu danas iskaljuje na jadnim studentima ali i na svojim profesorima. Valjda je i Bujas bio takav prema njemu pa sada Ilija liječi svoje frustracije.."


sorry,ali slike iz novina mi se neda stavljati jer sam umoran,mozda drugi put.
evo to je sve,detaljnije imate na internetskim stranicama ovih novina, hvala puno svima koji me podrzavaju.recite mi sto mislite o clancima i na cijoj ste strani-mojoj,ili njihovoj?veliki pozdrav,cujemo se. zahvaljujuci vjestima nove tv ,i zadarskom listu,ali prije svega mojoj mami sve se ovo pokrenulo-veliki pozdrav svima njima . zovu me puno ljudi i novinara koji hoce cuti mene,i podrzati me,hvala
svima.jos sam imao i intervju za radio zadar,culi su za mene i, u saboru,nemojte misliti da se pravim da sam neka faca,nego samo zelim da znate sto se zbiva,posto ipak neko cita ovaj blog,ustvari,nadam se da se cita,sad cemo viditi sto ce biti,hvala ljudi jos jednom.danas se dosta toga zbilo,bas sam iscrpljen ,malo od tih danasnjih intervjua,ako bude jos sto vazno,a vjerujem da ce biti,samo cu nadopuniti ovaj post,ili napisati novi,jer ovo pisem vec dosta vrimena,i sami znate da sporo pisem,ma sto to ja uopce govorim kad to zna cila hrvatska od danas,osim naseg gospodina manenice koji to ocito ne zeli cuti,ali dosta o njemu.ruka me boli,sad stvarno vise ne mogu tipkat,pozdrav.samo da jos kazem- strina je bila na kontroli i kaze doktor da joj je puno bolje,hvala bogu,nadam se da ce se uspiti skroz izljeciti-triba primiti jos jedan ciklus kemoterapija pa cemo kasnije viditi,pusa strini.

JOS NESTO-SUTRA JE MOJOJ MAMI RODENDAN,SVE NAJBOLJE TI ZELIM,VOLIM TE,TI SI NAJBOLJA MAMA NA SVIJETU.,NADAM SE DA CES SUTRA UZIVATI S NAMA,I ONIMA KOJI CE JOS BITI TU S NAMA.CMOK,CMOK.



jos nesto-objaviti cu par videa svoje profesorice živane iz fizike iz osnovne skole,ona jos radi tamo -to je bila bas jaaaaaaaaaaaako stroga profesorica-zakljuci cete i po videu,a na mene se cesto derala jer sam uvijek zadnji ostao prepisivati s ploce,a kad sporo pisem ,a njoj je to islo na zivce-a jednom sam slucajno razbio pribor za pokus jer se ona izderala meni kraj uha,i pripala me,i ispao mi je pribor koji sam drzao iz ruke,cili razred se smijao ,a ona je bila crvena ko rak u licu od bjesa,ali bez obzira na sve ja sam imao cvrstu tricu kod nje- to je supeeeeeeeeeeeeeeeeer, ali sam se dosta namucia,to je po meni i po mnogima najstroza profesorica u toj skoli,samo su neki imali vece ocjene,kod nje.evo kratkih videa di su je snimali dok nesto govori -(koje sam nasao na internetu)-


Zivana

kliknite na ovo živana ukoliko ima problema u gledanju ovog videa,pricekajte malo i moci cete normalno gledati video.

jos jedan video




evo na kraju jedan od brojnih njezinih profesorskih bisera-(svi profesori izvale "poneki"biser,pa zato ni ona nije iznimka):


"A jeli ti nikada nisi vidijo biciklo"... ,

eto,valjda ce vas to malo nasmijati,ako zelite znati,koja je razlika izmedu zivane,i ilije manenice?odgovor je jednostavan:zivana ti bar pruzi priliku da pokazes sto znas.

25.09.2007. u 12:37 • 11 KomentaraPrint#

utorak, 18.09.2007.

DO KRAJA!

EVO POSTO VI KOJI ME CESTO CITATE, ZNATE STO MI SE SVE DESAVALO U POSLJEDNJE VRIJEME S FAKSOM,A JOS K TOME MOJOJ MAMI NISU ODOBRILI STATUS NJEGOVATELJICE-MENE KAO INVALIDA ZBOG NEKOG APSURDNOG UVJETA.MAMA I JA SMO SE ODLUCILI IZBORITI ZA SVOJA PRAVA:JUCER SAM IMAO INTERVJU ZA ZADARSKI LIST,I SVE SMO IM ISPRICALI ZA FAKS,I TO DRUGO.NE ZNAM KAD CE TO TOCNO BITI OBJAVLJENO ,ALI BI TREBALO VRLO BRZO.NOVINARKA ZADARSKOG LISTA POTAKNUTA MOJOM PRICOM,KONTKTIRALA JE NOVINARE NOVE TV,KOJI SU ME ZVALI JUTROS I ZAMOLILI KRATAK INTERVJU ZA NJIHOVE VJESTI KOJI IMAM DOGOVORENO SUTRA KROZ JUTRO.MALO ME TREMA,ALI MISLIM DA CE BITI SVE U REDU,NADAM SE.OVIM POJAVLJIVANJEM U JAVNOSTI ZELIM SKRENUTI POZORNNOST SVIMA VAMA PA I NASOJ VLADI NA NEPOVOLJAN POLOZAJ SAMIH INVALIDA U NASEM DRUSTVU.ZELIM DA SVI VIDE KAKVE SU OSOBE ZAPOSLENE NA NASIM SVEUCILISTIMA,TE SE ZELIMO IZBORITI ZA ONO STO MENI KAO INVALIDU PRIPADA,ZELIM POMOCI SVIMA,NE SAMO SEBI.JER NAKON SVIH PISAMA KOJE SMO UPUTILI RAZNIM VRHOVNIM OSOBAMA,IAKO TO NA NEKI NACIN NE ZELIMO MORAMO IZACI U JAVNOST,JER STVARI MORAJU NEKAKO DOCI NA SVOJE,ALI PRI TOME NE ZELIMO NIKOGA OBLATITI.NE ZELIM DA VI DANAS,SUTRA PROLAZITE SLICNE STVARI KAO JA,NETKO TOME SVEMU MORA STATI NA KRAJ,A TO SMO ODLUCILI BITI JA I MOJA MAMA,I NADAM SE DA CEMO USPJETI,I DA NAS VI PODRZAVATE,STOGA PRATITE VIJESTI NOVE TV OD SUTRA,AKO ZELITE,JER NE ZNAM TOCNO KAD CE OBJAVITI PRILOG,A ZADARSKI LIST,TO CU VAM JAVITI KAD IZADE..DRZ TE MI FIGE,NADAM SE DA CE SVE DOBRO ISPAST,DA NECE BITI NEKIH ISPADA,ILI PROBLEMA,IDEMO DO KRAJA!ETO TO JE TO I NADAM SE DA SE NECU OSRAMOTITI,POZDRAV VELIKI DO SLJEDECEG PUTA,I RECITE MI STO VI MISLITE O OVOM SVEMU I O OVOM NASEM POTEZU,DA LI SMO ISPRAVNO POSTUPILI?DRZ TE MI FIGE SUTRA-MENI,I MOJOJ MAMI,A SAD MORAM ICI JER SE MORAM PRIPREMITI I SREDITI MALO MISLI ZA SUTRA,UF KAKO ME TREMA HVATA!


nadopuna posta-20.9.izlazi zadarski s clankom o meni,mozda stavim clanak na blog,ako uspijem,i 20.ili21. ili,22.9.se emitira intervju s menom u dnevniku nove tv oko 19:15, nije sigurno trebalo bi biti oko tih datuma pa ko moze i zeli neka pogleda.nadam se da cu uspjeti nesto pozitivno postic svojim pojavljivanjem u javnosti,drz te mi fige.usput danas su mi prikljucili max tv,i bas mi je sad zanimljivo,ajte cujemo se,pozdrav svima,a posebno petri.


18.09.2007. u 16:14 • 20 KomentaraPrint#

subota, 15.09.2007.

DON'T GIVE UP!

cerekpartyyescerekbangpartysigurno se cudite,zasto tako cesto pisem postove,pa evo zasto?imam zasad vremena,za pisati,i imam o cemu pisati.pa da pocnem,upisao sam knjiznicarstvo,doduse moja zelja je bila psihologija,ali zbog nerazumnih ljudi,to ove godine nije moguce,pa sam upisao to,da ne izgubim bezveze godinu,tko zna mozda mi se i svidi,pa cu najvjerovatnije dogodine opet probat psihologiju,paralelno s ovim,ili nesto drugo,mozda.e na upisu za kniznicarstvo sam bio cak 2. na listi za upis,JUPI,to me bas obradovalo,stoga,bravo ja.tata mi je triba danas doci,ali nije uspija,pa ce doci u ponedjeljak navecer,tako je reka.e a mama mi je podnila zahtjev za max tv,i sad cekam da mi ga dodu ukljuciti,bravo mama,mislia sam da ce joj tribat 500 godina da ode podnit zahtjev,ali ipak je pozurila,bas super,nadam se da cu imati zanimljive programe.e sad malo losije vijesti-posto me stalno boli kolino desno,doduse uvijek boli,ali ovaj put jako,u hodu me bolilo,u zadnjih par dana jace nego prije.pa me mama zbog toga odlucila odvesti doktoru jucer.tamo su mi snimili kolino,i na snimci se vidi da mi je jedna kost krivo zarasla u kolinu.rekli su mi da masiram to i da lagano vjezbam,a ako me ne bude prestat boliti,da cu morat na operaciju da mi tu kost,odstrane,to bi mi bila 17.operacija,pa me svega toga malo strah,ali nadam se da necu morat na operaciju,iako me jos uvijek boli,i smeta mi,i ometa me u hodu.nadam se da ce sve dobro biti,ali ako budem mora to odstranit,hrabro cu prihvatit to i ucinit sto se mora.A sad vam moram nesto pojasnit,jedna blogerica pa skoro mojih godina,nije bitno koja,mi je postavila pitanje koje me zaista iznenadilo?pitala me-kako to da se ti mozes kretat,ako si invalid?evo mog odgovora:nisu svi invalidi,isti i jednaki,neki se invalidi mogu kretati jako tesko ,a uz to imaju drugih zdrastvenih problema,kao i ja.nazalost,neki su u kolicima,ali zato su im druge funkcije bolje razvijene,a mozda i nisu.zaista ima ,i tezih i laksih slucajeva od mene,ali bez obzira ,oni se svi nazivaju invalidi,zbog ovog ili onog razloga.biti 100% tjelesni invalid,ne znaci,ne hodati uopce,vec se u to ubrajaju jos mnoge druge stvari koje ni ja sam jos uvijek ne mogu shvatiti.mislim da bi skola trebala mlade,vise uputiti u ovakvu problematiku,jer onda nebi dolazilo do ovakvih zbunjujucih situacija,za ovo pitanje ne krivim nikog ,vec samo one koji bi trebali uputiti ljude koji to zele znati i, istraziti,u svijet ovakvih osoba.evo nadam se da je moj odgovor na to pitanje otklonio barem dio vasih dvojbi u vezi nas invalida.pozdrav svima,a posebno strini i njezinima koji su me danas nasmijali do suza.i na kraju ovog posta vam zelim poruciti-DON'T GIVE UP!yessmokinsretanzubonutmouthwashzujo

15.09.2007. u 23:43 • 18 KomentaraPrint#

srijeda, 12.09.2007.

Nočni post

evo,ne mogu spavati,pa pisem vam post.s faksom nista novo,cim nesto saznam, javim vam.tata mi dolazi najvjerovatnije u subotu,ako bog da da sve bude u redu-nismo se vidili pa skoro 8 miseci ,stoga saljem jedan velik pozdrav tati,drz se.tata je meni reka da ce mi ukljucit max tv u sobi jer cesto nemam slike na televiziji,u mojoj sobi,to je za poludit.sutra bi mama tribala otici dat zahtjev za to u t-com centar,e nadam se da ce sutra ic,da nece smisliti neku izliku,jer cu joj svu kosu iscupat-ha,ha -malo sale nije na odmet.mama,molim te odi sutra,molimm te.posto imam opciju vip 0 ukljucenu,onda se u zadnje vrime cesto cujem s prijateljicom josipom,nekad navecer zajedno molimo preko mobitela,to mi puno pomogne.ona je stvarno super,smisljamo zajedno zlokobne planove protiv njenog rodaka,jer je neinteligentni kreten,i ima neku glupu curu boze sacuvaj koja ga iskoiristava,i sa svakim ga vara,mi mu pokusavamo otvoriti oci,ali zasad nista.josipa mi je sad velika potpora kao i mnogi drugi,sada kada prolazim ovu agoniju s faksom hvala ti za to,e a nije samo faks u pitanju nego me i uzasno bole kolina,i bas me strah,i kao da mi to nije dovoljno,u 7 mjesecu je mojoj strini,koja nije ni pusila ni pila uopce,dijagnosticiran rak pluca,i to onaj najgori stupanj.sad u petak triba primit 12.kemoterapiju,ona se zaista dobro drzi,jos je dobila na kilazi,ali skoro je izgubila svu kosu,moja strina ne smi umrijeti,sto cu ja bez nje?a nece umriti,pobjedit ce ona to,hrabra je ona i odvazna,i ja joj se zaista divim,volim te strina, uz tebe sam,MOZDA SE PITATE ZASTO NISAM PRIJE PISAO O TOME?zato sto nisam ima ni volje ni snage,to me jos drzi u soku ,ne zelim prihvatiti to,a moram.strina je srcana,i dobit ce ona tu bitku,jel tako,ljudi?evo nesto dobro-mozda dobijem novi mobitel ,al to nije jos sigurno,javim vam ako bude.e sad -pozdrav svima,i anti -s njim isto tako pricam dosta mobitelom-on mi je bas dobar,mariji,josipu-on je cool,mom bratu,petri,aniti,bruni i drugima.................A sad bi posebno pozdravio jednu blogericu-sanči dinamovku,koja mi je pokazala sto znaci biti prijatelj,i svaki put bi me digla iz depresije,i jos uvjek to radi,hvala ti za to sanči,imas posebno mjestoo u mom srcu-zelite li je upoznati posjetite je na -dinamovka 17.blog.hr
pozdrav blogeru proroku,on me isto cesto posjecuje,svaki dan,pise zakon pjesme,koje mi uvjek izmame osmjeh,posjetite i njega,ako zelite,pozdrav blogerici tini koja uglavnom,dolazi na moj chat box,ma zakon je.
ma nabrajao bi ja jos,ali stvarno mi se spava,bi ce postova smo vi i dalje komentirajte.PUNO VAS VOLI VAS ANTONIO,I SORRY AKO VAM NEKAD NE STIGNEM BRZO ODGOVORITI NA KOMENTARE,BUDITE STRPLJIVI KAO DO SADA.ETO TO JE TO ZA DANAS,CUJEMO SE UBRZO S NOVIM POSTOM,NADAM SE,I KOMENTIRAJTE MI,I CITAJTE POSTOVE,BIT CE MI DRAGO ZNATI DA NEKOG ZANIMAJU.

12.09.2007. u 23:53 • 23 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.09.2007.

REZULTATI ANKETE-STO MISLITE O 4 SEZONI BIG BROTHERA?

POSTO SUTRA POCINJE 4 SEZONA BIG BROTHERA-VRIJEME JE DA JA OBJAVIM REZULTATE SVOJE ANKETE,IAKO MI MI SE TO TRENUTNO NEDA,ALI EVO IPAK HOCU-DAKLE ,EVO REZULTATA ANKETE:

42%VAS JE GLASALO ZA TO DA JEDVA CEKATE BIG BROTHER.
23% JE GLASALO ZA TKO VOLI NEK IZVOLI.19%VAS JE GLASALO ZA TO DA JE BIG BROTHER SRANJE.NA KRAJU-16% VAS JE REKLO DA NE GLEDATE BIG BROTHER,ALI DA NEMATE NISTA PROTIV.


ETO TO JE TO STO SE TICE OVE ANKETE-TO SU SVI VASI GLASOVI,PREOSTALE 2 ANKETE CU OSTAVITI NEKA JOS STOJE,STOGA GLASUJTE,A VJEROVATNO CU USKORO STAVITI,I NOVE ANKETE,NE ZNAM TOCNO KAD,VJEROVATNO KAD MI SE BUDE DALO.POZDRAV I KOMENTIRAJTE.

06.09.2007. u 17:20 • 27 KomentaraPrint#

utorak, 04.09.2007.

zaista,žalosno,ali istinito!

danas mi je bio prijemni,gdje su me trebali usmeno ispitat,jer pismeno ja ne mogu,sve vam pise u prethodnim postovima o tome,izborili smo se da me pitaju usmeno,sveuciliste u zadru je dobilo naredenje od mistarstva da me moraju pitati usmeno.ispit je trebao biti u 2 sata popodne,dosli smo tamo,nakon sto smo se mukotrpno penjali po dugim,i velikm skalama, ja i moja mama ,koja mi je velika potpora u svemu,jednostavno,mama mi je Z A K O N.
Kad smo dosli,profesor i doktorica,koji su mi trebali biti na ispitu-jer je tako odredeno, su rekli da oni mene nece pitati usmeno vec da ja to mogu pismeno u 4 sata doci rjesavati, a ja ne mogu pisati onom brzinom kako trebam pisat ,i oni to znaju,usprkos naredenju iz ministarstva oni me nisu pitali,vec ostali pri svom.otisa sam doma razocaran jer ocito nemam nacina za nastaviti svoje obrazovanje.ne daju mi priliku.ocito cu izgubit godinu dana,a mozda i vise zbog tih nerazumnih ljudi.osjecam se tuzno i isfrustrirano,ne znam sto ce dalje biti s tim,javljat cu vam ako bude sto.nakon ucenja gotovo cilo lito,i ucenja dokasno u noc,ovo mi se dogodi,sto da radim sad?idem sad jer vise nemam snage pisat,i hvala na dosadasnjim komentarima.do iduceg posta,komentirajte mi i recite sto vi mislite o ovom ,sto mi se desilo?pozdrav.

04.09.2007. u 17:27 • 6 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

ma bit će tu svašta




PJESMA KOJU JE PROROK NAPISAO MENI ZA 20.ROĐENDAN,HVALA TI PUNO,PJESMA JE SUPER,UKOLIKO JE NE MOŽETE PROČITAT KLIKNITE NA NJU PA BI VAM SE TREBALA PJESMA POJAVIT U UVEČANOM OBLIKU,JA DRUKČIJE NE ZNAM KAKO JE UVEČAT-

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Croatia - Oliver D...

evo vam lipa pjesma-(plavi botun je za stopirat pjesmu,a kasnije ako zelite mozete je opet upalit klikom na taj isti botun)




evo nesto sto nije razumjet tako tesko-

Jebeš učenje! Uči jebanje!

Zašto plačeš malena, čemu oči vlažne, zar da mladost svoju gubiš zbog ljubavi lažne! Nemoj prijo da te tužnu ikad gledam jer te on NIKAD NIJE BIO VRIJEDAN!

Zbogom školo, zbogom đaci, lud sam bio što sam dolazio, dero dupe od drvene klupe i "slušao": PROFESORE GLUPE!!!

Voli onog ko voli tebe, ali pazi da te ne zajebe. Kad ti kaže umrijet ću zbog tebe, ti mu reci, umri kote jebe!!!

...Voli, živi, razbijaj i pleši jer čovjek je rođen da gubi i griješi. Prokockaj dane i ispijaj noći jer jednom to više nečeš moći...


Onaj tko te rasplakao nije vrijedan tvojih suza, a onaj tko ih je vrijedan neće te rasplakati!!!

Dani su loši, noći još gore! Uvijek te povrijede oni koji te navodno VOLE! Dok su s tobom, stalno ti lažu, a na kraju dok odlaze, ni ZBOGOM ne kažu

Školu-odjebi
Starce-zajebi
Nekog-pojebi-da,da lako je vama rec,ma previse"serem"
Život-razjebi
I bit češ HAPPY-DA BAR!

Razlika između FAKSA i ludnice samo je u TELEFONSKOM BROJU!!!


Hočeš?
Nečeš?
Ne moraš!
Ko te jebe?!
Ima i boljih od tebe...


Bit ljubavi nije naći savršenu osobu, već voljeti nesavršenu osobu savršeno. Prava ljubav nema sretan završetak. Ona jednostavno NE PRESTAJE!!!

Bolje da me mrze zbog toga što jesam, nego da me vole zbog toga što nisam!!!

Najteže je znati da si nitko i ništa u očima onog tko tebi znači sve, al život ide dalje i ne pita da li boli il ne!
Želiš da te POHVALIM??? Ili da izostavim slovo H???
Tek kad netko drugi poželi ono što si ti izgubio shvatiš koliko ti je to zapravo značilo
Danas je teško biti glup jer je konkurecija prevelika!
Teško je voljeti, i ljubav kriti, u srcu plakati, a nasmijan biti...

...voli me,
voljet ću te...
...ljubi me,
ljubit ću te...
...varaj me,
ubit ću te...

Vrijeme provedeno na faksu psihički je proces gubljenja mladosti,jedina su utjeha tvoje kolege,ukoliko su otkaceni-I SAD VI RECITE DA OVO SVE NIJE TOCNO?????????????ha,ha...




koliko vas trenutno cita moj blog?
users online









Make your own custom scroller sign at Pr




Get your own Chat Box! Go Large!



RIJECNIK VECINE DANASNJIH ŽENA:
Ne = Ne
Možda =odjebi od mene
Gladna sam = zelim lovu za nove cipele
Spava mi se = molim te pokupi ti posuđe
Umorna sam = nista od seksa
Lijepa haljina! = oces mi je kupiti?
Volim te =molim te nemoj traziti sex veceras
Dosadno mi je = skini me odmah,i navali
Šta ti je? = makni se od mene
Mogu li zamolit za ovaj ples?
=zelim spavati s tobom
Mogu li te nazvat sutra? = sutra cemo se poseviti
Hoćemo li sutra u kino? = sjest cemo u zadnji red da se mozeno pipati
Mogli bi na večeru= Mogli bi na večeru, a onda se idemo trositi kod mene
Izgledaš umorno, da te izmasiram? = Želim seks za najviše 2 minute.
Da popričamo = Hoću ti pokazat da sam intelektualna osoba, ne bih li ti tako uzela sto vise love
Bas si drag=Uskoro cu te odjebati

AH TE ZENE=KOMPLICIRANE,A IPAK TAKO NEODOLJIVE!





AAmorous
NNutty
TTrustworthy
OOrderly
NNaughty
IIdeal
OOrderly

Name / Username:


Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com




O MENI
ime-antonio
prezime-KOGA BRIGA?
GODINE-SAMI ZAKLJUCITE
grad iz kojeg dolazim-zadar

ŽELJA MI JE BILA PROBATI STUDIRATI PSIHOLOGIJU,ALI NAŽALOST SAM NALETIO NA NEKOGA TKO NEMA SRCE,NEGO"SANTU LEDA" U SEBI,MA SAD IONAKO VIŠE NIJE VAŽNO...
ALI IPAK STUDIRAM KNJIŽNIČARSTVO DA SE NE DOSAĐUJEM DOMA- TO NIJE BILA MOJA ŽELJA, TO JE ZASAD TAKO A VIDJET ČEMO KAKO ČE TO IČI,MOŽDA MI SE I SVIDI ,A MOŽDA NE,A AKO NE ONDA ČU -A NE ZNAM ŠTO ĆU,NEDA MI SE O TOME MISLIT,A MOŽDA NA KONCU JEDNOM I UPIŠEM ŽELJENI FAKS PA PROBAM ,MADA SU ŠANSE RAVNE 0
naj prijatelji-PETRA,ANITA M,JOSIPA ,BRUNA
,LEO,ANTE,BOJAN,NINA
,MIROSLAV,LUCIA
,MARTINA,KIKI,I JOŠ DOSTA NJIH-JEDNOM ČU IH VALJDA SVE NABROJITI.............
RODBINA MI JE ZAKON-GOTOVO SVA-(TINA,MARIA,JOSIP,ANTE)
...

VOLIM SE DRUZITI -KOMUNIKATIVNA SAM OSOBA
MRZIM NEPRAVDU,GLUMATANJE, DVOLICNE LJUDE
NAJ NOGOMETAS-CRISTIANO RONALDO,A OD NASIH SVI.
ZIVOTNI MOTO-ZIVI ZIVOT BEZ OPTERECENJA,I STRESA-UZIVAJ
VOLIO BI POSJETITI -NEW YORK IZMEDU OSTALOG
VOLIM-ZIVOTINJE GOTOVO SVE
naj sportas-sportasica-JANICA-I-IVICA KOSTELIC

NAJ PJEVAČ-A DOSTA NJIH....
NAJ PJEVACICA-SLUSAM PUNO NJIH,A NAJBOLJE SU MI-ANTONIJA ŠOLA,ROBYN RIHANNA FENTY
PIĆE-SOK,COLA,A ALKOHOL NE SMIJEM ZBOG NEKIH ZDRASTVENIH PROBLEMA
HRANA-LASAGNE,PIZZA,MESO,KOLAČI I OSTALE SLASTICE
TV,ILI KOMPJUTER?OBA DVOJE HA,HA
DA LI PUŠIM?uvijek popušim foru od drugih,he,he
DA LI TRAČAM?A TKO NE TRAĆA PONEKAD?
NISAM OSVETOLJUBIV
NISAM POKVAREN

ALI SAM ZATO UVIJEK:


SPREMAM POMOČI KAD MOGU
SPREMAM PRUŽIZI UTJEHU ONOME KO JE TREBA
SPREMAN NASMIJAT LJUDE
........

OBOŽAVAM:

SVOJU OBIITELJ
PRIJATELJE
LJETO
ZIMU
BOŽIĆ I- SVE VEZANO UZ TO
USKRS
IZLAZAK VANI S PRIJATELJIMA I OBITELJI
KOMPJUTER I PLAY STATION
TV
SVOJ KREVET
SKIJANJE
SNJEG
...
TOLIKO ZASADA O MENI MOJIM PRIJATELJIMA I MOJOJ OBITELJI,OSTALO SAZNAJTE U NADOLAZEČIM POSTEVIMA.







Online prijevod

www.bosiljak.hr




Upišite pojam


Engleski --> Hrvatski


Hrvatski --> Engleski








Linkovi

moj najdrazi i jedini brat

nadareni pjesnik

cool cura s chata ima i cool blog

uvijek spreman pomoči,on je zakon,posjetite ga

cura radi super avatare,pa posjetite je

cura koja voli jutro

crazy girl

sweet girl

jos jedan super blog s avatarima

radi super dizajnove,a jos na ovom blogu imate linkove za puno drugih dizajn blogova

cura iz požege

buby

sljiva iva

psiholog u dusi



saznajte kakvo je vrijeme tenutno u mom gradu:usput pogledajte prognozu za svoj grad ili za neku svijetsku metropulu,ako ga nadate-jer nema svih gradova,imate vecinu gradova i u svijetu i hrvatskoj -imate prognozu za vise dana,ako vas zanima-sljedite upute-tu vam sve pise-

WeatherReports.com







DA SE NE IZGUBITE U VREMENU:


bigoo.ws



OVO JE BROJAČ:KOLIKO VAS JE BILO NA MOM BLOGU,DO SADA:ZAR SAMO TOLIKO-MOZETE VI I BOLJE ???
Counter
Counter



Animal Glitters

Animal Glitters





MOJ RODENDAN JE - MA PISE VAM SE NA OVOM SRCU DOLI, U KOJEM MJESECU JE-
Heart Decoration Images

Heart Decoration Images



sto mislite o meni i mom blogu?
super
prestur
predosadan
sexi
tako tako
ne valja
  
pollcode.com free polls





KOLIKO VEČ POSTOJI OVAJ BLOG?





Kad pogledaš na sat...

00.00-voli te
01.01-prati te ljubav
02.02-srest ćete se
03.03-jako te voli
04.04-nikad te neće zaboraviti
05.05-ozbiljno će se zaljubiti u tebe
06.06-pomirit ćete se
07.07-vara te
08.08-ljubomora
09.09-telefonski poziv
10.10-plavi dečko/cura te želi vidjeti
11.11-jedan dečko/cura te voli
12.12-sex
13.13-crni dečko/cura te voli
14.14-želi tvoj poljubac
15.15-želi te opet
16.16-dogodit će se nešto loše
17.17-poljubit će te
18.18-dugo će te voljeti
19.19-netko koga neznaš te voli
20.20-čeka te
21.21-sviđaš se onom na koj/u/eg misliš
22.22-vidjet ćete se
23.23-predložit će ti ...





Kako naživcirati roditelje...

1. Pratite ih svugdje po kući
2. Zamucite svaki put kada izgovore vaše ime
3. Pravite se da imate amneziju
4. Pričajte unatrag
5. Zabijajte se u zidove
6. Kažite im da se nošenje odjece protivi vašoj vjeri
7. Upadnite im u sobu u 4 h ujutro i kažite „dobro jutro, sunašce!“
8. Zarokčite svaki put kad se smijete, a onda se nasmijte još jače
9. Govorite sve riječi iz filma
10. Išcupajte im pramen kose i zavičite „DNA!!!“
11. Nosite naljepnicu “I'm a retard!“
12. Pričajte s olovkom
13. Imajte 20 zamišljenih prijatelja i pričajte s njima CIJELO vrijeme
14. Pokušavajte se popeti na zidove
15. Vičite u javnosti „ne mama, neću te poljubiti“
16. Zabijte si kolce u nos i oči
17. Neko vrijeme palite i gasite svijetlo, a onda kažite „aha....sad kužim!“
18. Jedite kosu
19. Primite ih za ruku i prošapčite „I see dead people!“
20. Dok se tuširate ili kupate, vičite „davim se!!!“
21. Na sve što vam kažu, uzvratite „lažljivče“
22. Pravite se da ste telefon
23. Pokušavajte plivati po podu
24. Kucajte im na vrata cijele noći
25. Kada kažu riječ iz pjesme koju znate, počnite je pjevati...