Odgovor Anđi iliti AnaBoni https://blog.dnevnik.hr/kunigunda

nedjelja , 03.09.2017.

Bilder Hochladen

Kada je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mahnula na Kornatima, uslijedile su neviđene kritike na društvenim mrežama i portalima. Ipak, pomalo neočekivano u njenu obranu stao je SDP-ov načelnik Tisnog Ivan Klarin.
Među portalima koji su problematizirali ''mahanje'' bili su lokalni Šibenik.in i nacionalni Index. Dakako, sporna fotografija Predsjednice nastala je, ne na spomen području, već kada je Predsjednica sišla s padina otoka do mjesta na obali gdje se trebala ukrcati na brod. Tamo ju je, naime dočekalo mnoštvo ljudi koji su se htjeli s njom fotografirati.

" Kao načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a moram reagirati na medijske kritike posjeta predsjednice RH mjestu stradavanja vatrogasaca na otoku Kornatu na temelju jedne fotografije koja nije i ne može biti mjerodavna cjelodnevnom obilježavanju 10. obljetnice stradavanja vatrogasaca. Kako sam i sam jučer sudjelovao na komemoraciji, želim naglasiti da je gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prvi predsjednik države koja je posjetila mjesto stradavanja te zajedno sa roditeljima, prijateljima i rodbinom odala počast preminulim vatrogascima s pijetetom i poštovanjem.
Ne ulazeći u politički kontekst rada predsjednice RH te na prvo mjesto stavljajući traženje istine i obilježavanje ove tragedije i kao čovjek koji je od početka uključen u događaje oko tog nesretnog dana, smatram da nije potrebno kritiziranjem jedne usputne fotografije zasjenjivati značenje ove komemoracije i predsjedničinog posjeta. "

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.