zar ja mama?

25.05.2006., četvrtak

Ovuda će mo se moje Zlato i ja motati slijedeći tjedan!


Malo me strah, jer će mo dio puta ići autobusom. Zlato još nije putovalo autobusom. Nadam se da će biti mirna i da će prespavati pola puta.
Kakva su vaša iskustva sa autobusima i malom djecom?
Držite mi fige da sve prođe u redu.


Ma ja sam sretna ovdje gdje živim. Imam dobrog muža i najslađe dite na svitu, ali me stalno nešto vuče tamo. Uživam u našoj maloj obitelji, ali sam razapeta stalno. Peče me savjest što bi stalno išla tamo, a opet sam nesretna što sam došla ovamo i ostavila sve tamo. Valjda ću se naviknuti na to...... jednom......
Sad sam se smuljala sa vamo - tamo rečenicama. smijeh

Opet će mo biti bez Najdražeg tjedan dana. On mora ostati radi posla. Trebam sad iskoristiti vrime kad je lito i dok ne radim. Kasnije će mo opet samo vikendom ići.

Zapravo mi je drago što neću biti ovdje. Došla nam je Zla Ova. Ma Ova moja nije zla.

Planirala sam napisati lipi, šesni tekst, ali me jedna rano jutros izbacila iz takta, pa je ispalo ovako kako je ispalo.
Nadam se da će te mi ostaviti teksta za čitanje. Nadam se da će te svi biti živi i zdravi kad se vratim i da neće biti nikakvih zatvorenih blogova.

veeeeeeliki pozdrav .........................................party

- 09:35 - Komentari (22) - Isprintaj - #

23.05.2006., utorak

Dakle,
vruće je jako. Prevruće za razmišljati, a kamoli za pisati smisleno.
Sa novom frizurom i novim imidžom i dalje nastavljam svoj stari život.Pomalo učmali. Ne da mi se kukati i zapomagati ovdi na blogu, a nešto bi pisala.

Pa možda o perilicama za suđe....
Eto, mi smo kupili krasnu kuhinju i ostavili element za perilicu, kao, kupit će mo je i ... šipak. Kad smo dobili novce za perilicu, najdraži je kupio sebi neku alatku koja eno doli stoji u garaži. Ne kažem ja da to njemu ne triba, nego kažem da nam perilica triba još više.
Da on sad ovo pročita reka bi :'Pa ne mogu virovat da opet pričaš o tome!' A što ću? Rekao je da će mi on prati suđe dok ne kupimo perilicu. Istina, pere. Prije više nego sad, ali pere suđe. Nije to baš tako krasno oprano. Uvik ja nađem neku zamjerku, ali kad zažmirim na jedno oko, i nije tako loše. Smanjila sam kriterije s vremenom ....
Ponekad pomislim da ta perilica ima puno lošijih strana, nego onih dobrih. Naprimjer, ionako se triba suđe prije proći kroz vodu da ne uđe sva šporkica u mašinu, pa onda to slaganje suđa... dok sve složiš di bi tribalo stajati, moš i oprat...., pa detergenti, pa kamenac, pa .......

Čekam da me uvjerite u suprotno smijeh




Aaaaaa...... idu polako, idu!!! Neka odu i ne vratile se!

- 12:36 - Komentari (17) - Isprintaj - #

22.05.2006., ponedjeljak

Najdraži otišao na posao, a Zlato plače za njim. Nisam mislila da će se to ikad dogoditi. Obično je bila privržena meni i uvik bižala meni, a sad eto...
Nije da sam ljubomorna, nego mi je čudno.


Bila sam kod jedne DrugiputMame.
Beba tek rođena plače, ali ... neka plače!
Mislim se ja: -'Pa kako to -neka!. Zar nismo čitali i eto na Tv-u su nikidan pričali, da kad beba plače, triba je uzeti i umiriti?'
-'Ne, ne, onda će ovaj stariji biti ljubomoran!'

Ko će sad biti pametan?
Ja ne.

- 15:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

21.05.2006., nedjelja

PROMJENE
Ošišala sam svoju dugu kosu skroz na kratko. Super mi stoji nova frizura. Imam gustu čvrstu blago ricavu kosu i dobar oblik glave i baš sam si super. Naravno promjena frizure ide uz cjelokupnu promjenu imidža. Kile idu doli i sad mogu nositi onu robu od preklani. Najdraži je oduševljen. Svekrva nije ni primjetila.

VIKEND
Cili božji vikend lutali smo Dubrovačkim Pimorjem. Tražili smo ljude bez adrese i kućnog broja i majkomila upoznali cili kraj. Dobro ajde, bilo nam je lipo! Od Dubrovnika sam vidila samo D. Stigla sam to i uslikati, ali naravno USB kabel i dalje stoji tu kraj mene neupotrebljiv. Prožvakan. Stavit ću sliku čim se snađem za neki drugi.

MAMINO ZLATO
Sunce mamino. Najbolje dite na svitu. Cili put je podnila super, zabavljala je nas i druge. Vesela je, društvena i nasmijana stalno. Ljudima se uvlači pod kožu. Nadam se da će uspjeti u životu.
NAJDRAŽI
Ljubav mog života




SVEKRVA složenica od SVE KRIVA
NEVISTA složenica od NE VJEŠTA
ZAOVA (muževa sestra) složenica od ZLA OVA

Za muški rod nemam primjera, oni nisu sa Venere.


HITNO!
Ako mi neko može objesniti kako se igra badminton. Bili Najdraži i ja prošli vikend kraj mora. Otpuvalo i nas i rekete i onu nazovilopticu. Probat će mo opet danas. Nas dvoje ko dva slonića skačemo okolo zapuvani, a ne moremo pogodit lopticu dva puta!!! Inače ja kao trenirala tenis. Hm.

- 14:14 - Komentari (8) - Isprintaj - #

18.05.2006., četvrtak

Kad ne možeš promjeniti život, promjeni dizajn bloga! Nadam se da se vama sviđa koliko i meni.
Auroraisa hvala ti!kiss
- 11:39 - Komentari (16) - Isprintaj - #

fjaka

Pita mene najdraži sinoć :'A koji se dan u ovoj dijeti smi' isti čips i piva?'
Bez obzira na ta i takva pitanja, kod njega se lipo vidi da mršavi. Lice mu dobiva drugačiji oblik i stomačić je manji. Zapravo, ovo je dijeta koja na duge staze mijenja metabolizam, a njegov je metabolizam sasvim u redu. On se deblja jer puno jede, za razliku od mene koja se debljam od zraka (malo morgen!) Stala sam u one svoje uuuuske traperice (dobro ajde imaju elastina u sebi, pa možda zato :))

Nekako mi se ovih dana ne piše, niti mi se razmišlja, ne govori mi se, ni ne čita mi se. Uglavnom me hvata čamotinja i učmalost svakodnevne rutine. Ne mogu više gledati one face u svakodnevnoj šetnji, a ne mogu promjeniti smjer šetnje, zato jer nemam kamo. Svaki dan obiđem cilo misto. Mogu jedino umisto sa liva na desno, danas probati ići u đir sa desna na livo.
Ubija me to što Najdraži radi popodne, pa Zlato i ja ko dva ćuka šetamo okolo. Nadam se da će uskoro ukinuti popodnevnu smjenu. Nadam se da će mo uskoro otići kod mojih doma, bar na vikend.
Ovaj vikend idemo u Dubrovnik. Idemo na babine nekoj rodbini od Najdražeg. Nadam se da ću se tad, ako ne i do tad, malo trgnuti.

Zapravo sam htjela skinuti neke super slike sa foto aparata, da vam ih pokažem, ali mi je Zlato prožvakalo kraj USB kabela. Valjda nije ništa pregrizla. Možda kad se osuši proradi. Možda je i njega uvatila fjaka.
- 10:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.05.2006., utorak

Teta Mira, jedna meni draga starija gospođa, živjela je cijeli život sa svojom majkom u staroj kamenoj kući, u divnom i starom djelu moga grada. Nije se htjela udavati i kad je majka umrla ostala je sama. Kuća je bila hladna, trebala je izlaziti u dvorište da bi išla na wc ili u sobu spavati. Godine su prolazile i teta Mira se razbolila. Nije to bila tako strašna bolest, ali uvjeti u kojim je živila nisu više bili za nju.
Uspjela je nekako preseliti se u garsonijeru u zgradu, na drugom djelu grada. Svi su mislili da se spasila i da će joj sad biti dobro. Nije više bilo zime, imala je sve pri ruci, a i simptomi bolesti su se povukli.
Razum joj je govorio da joj je sad bolje, ali srce joj je plakalo. Žalila je za svojim dvorištem. Patila je za svojim đardinom i cvijećem koje je tamo uzgajala i volila.
Nakon tri mjeseca, teta Mira je umrla. Sama u svom novom stančiću.
Našli su je nakon tri dana. Kažu, od srca. Jučer joj je bio sprovod.
Stalno mi je u mislima. Kada odem tamo zapalit ću joj svijeću na grobu.
Zapalit ću je za sve one stare, nemoćne, same......


Nijedan čovjek nije Otok,
sasvim sam za sebe ;
svaki je čovjek dio Kontinenta,
dio Zemlje;
.... ....
Smrt svakog čovjeka
smanjuje mene
jer sam obuhvaćen u
Čovječanstvu;

Izato nikad ne pitaj
kome zvono zvoni
Tebi zvoni.


(J.Donne)
- 13:34 - Komentari (13) - Isprintaj - #

15.05.2006., ponedjeljak

Skroz sam zaokupirana ovim ispod. Ne mislim o ničem drugom, pa bolje da ni ne pišem ništa dok se malo ne saberem smijeh
Ne znam zašto tako brzo idu doli? Voda? Vjerojatno je voda. Počela sam računati od Uskrsa, a jedna je otišla prije UN. Neću više ništa pisati, idem jesti....... voće.


- 08:25 - Komentari (13) - Isprintaj - #

13.05.2006., subota










Ne znam lipo pisati, pa prepisujem ovaj tekst, nek vas potakne na razmišljanje i ulipša vikend.

Molio sam Boga za silu da dosegnem uspjeh
postao sam slab da naučim ponizno slušati.
Molio sam za zdravlje da činim velika djela
dobio sam nemoć da tvorim djela bolja.
Molio sam bogatstvo da budem sretan
dobio sam siromaštvo da budem pametan.
Molio sam za moć da me hvale ljudi
dobio sam slabost daosjećam potrebu za Bogom.
Molio sam sve da uživam u životu
dobio sam život da uživam u svemu.

Nisam dobio ništa što sam molio
dobio sam sve što sam iščekivao -
moje neizrečene molitve uslišane su.
Ja sam među najblaženijima.


A.Lohne: 'Sutra počinje danas'


- 14:00 - Komentari (12) - Isprintaj - #

11.05.2006., četvrtak

Na dijetu!

Evo i ja odlučila progovoriti o ovoj temi. Zato jer sam se raširila u boku, kažu da sam bjesna, svaka haljina mi tijesna,trala la la, a bikini onaj lanjski više ne stoji božanski...Ne pomaže ni dalmatinac koji me štipka, ne bi li ponovo bila vitka... trala la rofl krenulo me....nut

Ova dijeta, ona dijeta, probala sam ih neke, uvijek bi pomogle sve. Kile ko kile, opet, hop na mene!!!
Dakle, ostalo mi je šest kila do one kilaže porije trudnoće i onda još deset do ideale! Ma zadovoljila bi se ja sa deset manje sve skupa.
Na dijetu idemo u duetu. Najdraži i ja. On me uvijek i u svemu prati (samo još plus deset). Sutra, naravno sutra će mo. Večeras će mo se još ubiti kokicama, pivom i čokoladom, a sutra u nove pobjede! njami

Neću ni pričati o tome koliko nam novaca ode na spizu i razne pizdarijice koje unosimo u naše veličanstveno tijelo, dok ga ne udebljamo i onda koliko novaca potrošimo na kremice, tabletice, čajeve, tretmane i spravice, ne bi li smršavili.
Ako i uspijemo skinuti koju kilu, triba kupit novu robu u kojoj će mo pokazati svu svoju mršavost! Jedno je sigurno: u svakom slučaju novčanik je taj koji mršavi!
Najbolje bi zapravo bilo ne isti ništa!

Umisto da ne idem ništa, probat ću isti po ovoj UN dijeti. Vidim da je hvaljena i da ste je probali, pa ...... kud svi Turčini tud i mali Mujo....

Evo donosim taj jelovnik:
UN dijeta
Cilj ove dijete je pored skidanja viška kilograma, dovesti do promjene u metabolizmu, čime se garantira da se skinuti kilogami neće vratiti. Dijeta traje 90 dana i za to vrijeme se oslabi od 18 do 25 kg. Ako je potrebno skinuti manje kilograma, dijeta se može prekinuti, ali onda neće doći do promjena u metabolizmu. Doručak je isti svih 90 dana - voće. Jede se uvijek u paru (dvije jabuke, dvije kruške, dvije naranče ili šaka sitnog voća). Dijeta uvijek počinje s proteinskim danom i poslije voćnog dana opet ide proteinski dan.
Redoslijed dana se ne smije mijenjati.
PRVI DAN
Ručak: Meso kuhano ili pečeno u količini od 3 manja šnicla, jedan komad kruha, salata (u neograničenim količinama). Na kraju popiti dva decilitra juhe bez rezanaca. Umjesto mesa mogu se pojesti 3 jaja kuhana ili pečena. Mlijeko i sir mogu se jesti samo ovog dana. Juha se mora obavezno popiti.
Večera: Isto što i za ručak, samo bez juhe. Treba voditi računa da ako je za ručak bilo meso, mora biti i za večeru. Isto važi i za jaja.
DRUGI DAN
Ručak: Grah, grašak, leća, riža, krumpir (obavezno kuhano uz dodatak začina - papar, kečap, kuhani paradajz, origano), komad kruha i salata.
Večera: Isto što i za ručak u manjoj količini (pun tanjur za ručak, pola tanjura za večeru).
TREĆI DAN
Ručak: Kuhano tijesto uz dodatak začina, pizza samo s kečapom ili bilo koje slano pecivo količine jedne pizze u pizzeriji.
Večera: Dva manja komada torte ili 3-4 komada kolača, 3 kugle sladoleda i obavezno rebro čokolade za kuhanje.
ČETVRTI DAN
Ručak: Voće
Večera: Voće
Tri puta za vrijeme dijete (jednom mjesečno) treba držati "vodeni dan" koji ide poslije voćnog dana, a poslije njega se nastavlja s proteinskim danom. Kava, čaj mogu se piti u neograničenim količinama, ali bez šećera. Poslije završene dijete jede se normalno, s tim što voće ostaje još 90 dana za doručak. Ako se u naredna tri mjeseca od završetka dijete izgubi 5 kg, znači da je došlo do promjene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti. Dijeta se ne smije produžiti. Ako je potrebno skinuti još kilograma, dijetu ponoviti tek za tri mjeseca.

E, sad za one koji su probali evo par pitanja:

1.piše da su sir i mliko dozvoljeni u mesnim danima.A kad ih se jede? Je li umjesto mesa ili jaja ili uz njih??

2.Što je sa povrćem?Blitva?mrkva?tikvice?kaul? može li to proći pod 'salata'?

3.Voćni dan. Samo voće ili i voćni sokovi (kupljeni)?

4.Pretpostavljam da se u vodeni dan cili dan pije samo voda.

- 16:09 - Komentari (24) - Isprintaj - #

10.05.2006., srijeda

mažena a ne razmažena..

To je bila je tema u Sanji. Strah me je da neću znati kako odgajati dijete. Kako ga voliti i maziti, a ne razmaziti.
Moj tata mi je baš nedavno rekao:'Dobro ti je dite, samo je malo teška za isti, spavati i kupati se!' smijehsmijehsmijehsmijehsmijehsmijeh
- 16:07 - Komentari (14) - Isprintaj - #

09.05.2006., utorak







Stisla se uz druge ka da joj je zima
I raspukli škuri, pari stara žena
Nima iz nje smija, nima iz nje dima
Kamen kuće moje nagrizla vrimena
Ladne su gradele,komin i komoštre
A iz staog zida kapari su nikli
Sad su lita vruća
Sad su zime oštre
Od ditinstva veze
davno se prisikle

Daj mi reci di to vrime ode
Daj mi reci, pričaj stare zgode
Još mi srcu tvoje slike gode
Misli na te još me svitom vode
Kućo moja na četiri vode

Đ.Maršan
- 16:28 - Komentari (10) - Isprintaj - #
Svoj život uglavnom uzimam 'zdravo za gotovo'. Dogodi mi se nekad da stanem i shvatim :'Bože pa ja imam dijete!' Maleno, savršeno, voljeno i željeno biće koje nam svaki dan ispunjava radošću. Gledam je kako raste i sve više pokazuje da je ona biće sama za sebe i razvija svoj karakter.
Gledam je kako se smije, veseli, kako se ljuti i kako zahtjeva.
Gledam je kako me sve više razumje.
Gledam je kako me voli.

Već tri noći ne spavam. Nije važno. Nitko nije rekao da će biti lako.
- 09:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

08.05.2006., ponedjeljak

JEDNOG DANA,
POJAVIO SE MALENI OTVOR NA ČAHURI. ČOVJEK JE SJEDIO I GLEDAO KAKO SE LEPTIR NEKOLIKO SATI MUČI DA BI IZVUKAO SVOJE SLABAŠNO TIJELO KROZ TAJ MALENI OTVOR.
ONDA JE LEPTIR STAO.
ČINILO SE DA NE MOŽE DALJE.
ZATO JE ČOVJEK ODLUČIO POMOĆI LEPTIRU: UZEO JE ŠKARE I RAZREZAO ČAHURU.
LEPTIR JE S LAKOĆOM IZAŠAO.
ALI JE IMAO KRHKO TIJELO I SMEŽURANA KRILA.
ČOVJEK JE NASTAVIO PROMATRATI LEPTIRA, OČEKUJUĆI DA ĆE SE SVAKOG TRENUTKA KRILA OTVORITI, POVEĆATI I RAŠIRITI
KAKO BI PODRŽALA LEPTIROVO TIJELO I OSNAŽILA GA.
MEĐUTIM NIŠTA SE NIJE DOGODILO!
LEPTIR JE CIJELI SVOJ ŽIVOT PROVEO PUZEĆI OKOLO SA SLABAŠNIM TIJELOM I NERAZVIJENIM KRILIMA. NIKADA NIJE POLETIO.
ČOVJEK UNATOČ SVOJOJ LJUBAZNOSTI I DOBRIM NAMJERAMA, NIJE RAZUMIO DA JE POTEŠKOĆE KROZ KOJE JE LEPTIR MORAO PROĆI, IZLAZEĆI IZ ČAHURE, OSMISLIO BOG, KAKO BI KRV IZ TIJELA LEPTIRA POTEKLA U KRILA I KAD SE OSLOBODI ČAHURE DA BUDE SPREMAN LETJETI.
PONEKAD SU POTEŠKOĆE UPRAVO ONO ŠTO TREBAMO U ŽIVOTU..
KAD BI NAS BOG OSLOBODIO OD SVIH PREPREKA, OSAKATIO BI NAS. NIKAD NE BI POSTALI ONOLIKO SNAŽNI KOLIKO MOŽEMO BITI. NIKAD NE BI MOGLI LETJETI.

ŽIVI ŽIVOT BEZ STRAHA I SUOČI SE SA PREPREKAMA I ZNAJ DA IH SVE MOŽEŠ SAVLADATI.
- 15:59 - Komentari (5) - Isprintaj - #

06.05.2006., subota

Kraj kreveta u škabelinu, jedna knjiga već dugo čeka da je otvorim. Na naslovnici , kroz škure nazire se sunce. Kaže :'živjeti je radost' Unutra, dragom mi rukom, napisano : 'kada ti bude falilo moje pilanje uzmi ovu knjigu i pročitaj. Voli te tvoja mama'

Bila sam u fazi 'pusti me na miru, ne pilaj!' Cila u zaletu i puna života, samo nebo mi je bilo granica. Dovela me i smjestila u podstanarsku sobu u Zagrebu. Preda mnom je bio novi život, studiranje.
Nisam ni bila svjesna koliko joj je bilo teško. Nisam bila svjesna ni koliko je bila ponosna sa mnom kad sam se vratila. Nisam bila svjesna puno toga.
Sada znam.
Sad mi treba više nego ikad u životu. Fali mi do bola.
- 09:48 - Komentari (10) - Isprintaj - #

05.05.2006., petak

Sve možeš izdržati i svemu odoljeti ako uza se imaš prijatelja. Pa i onda kad on ne može ništa više nego primiti te za ruku i reći samo jednu riječ.
Prijatelj je kao kruh i vino - najveće blago. Prijatelj je najjača utjeha u svakoj nevolji. Prijatelj je prava ljudska dobrota; u njemu osjećaš znak božanske dobrote.
Vjeruj mi, ni izvještaj socijalnog radnika, psihijatra, činovnika, ni najbolje smišljena pomoć neke službene organizacije ne znači čovjeku kao mala gesta, srdačna riječ prijatelja, prijateljice.
...
Posve jednostavna ljudska dobrota - o tome je riječ, da drugi u toj dobroti nađu malo sigurnosti.


P.Bosmans

- 13:30 - Komentari (9) - Isprintaj - #

04.05.2006., četvrtak

Išla ja nešto prčkati po blogu pa sam lipo sprčkala!!!
Ma malo mi je dosadio ovaj izgled, pa sam htjela promjeniti i onda izbrisala post i sad me je strah opet nešto dirati da ne zeznem sve! Uzela sam podložak sa 'bigoo' i lipo ga stavila i onda dobila prazan blog sa novom podlogom.
HELP!
Kako ipak napraviti promjenu, a da tekst ostane? Može li se to?! Otići će mi impulsi dok skontam. lud
MySpace Layouts

MySpace Layouts


- 14:00 - Komentari (10) - Isprintaj - #

02.05.2006., utorak

Evo vratila sam se!
Ovih deset dana uživala sam. Upijala dobro poznate mirise, hodala ulicama moga djetinstva, susretala poznate ljude.. Bila sam ona prava svoja ja. Skupila sam snage za dalje. Makar se nadam da jesam.

Malo sm ćirnula okolo i vidim da ste uglavnom tu, uglavnom živi i zdravi . Nekih nam nema, možda se vrate. Valjda ću stići isčitati sve što ste napisali. smijeh

Svašta bi ja sad rekla, a ne znam odakle početi. Možda od Zlata.
Smanjili smo dojenje ali nismo prestali. Po cijele dane se igrala i skakala okolo i netko bi joj odvratio pažnju od cike i stvarno bi upalilo. Dnevna uspavljivanja bila su sva bez cike. Ostavila sam joj sisanje za dobro jutro i laku noć i po noći kad zatreba. Ljudi moji da vidite koja je to radost kad uvečer dobije siku! Ne zna kud bi od sreće, plješće, smije se, ljubi i siku i mene. Obožavam svoje Zlato i naše dojenje.cerek Stvarno, ali stvarno ne bi htjela prekinuti samo kad bi imala mengu. Menge još nema. Nema baš ni nekih naznaka da bi mogla doći. Možda ću probati izbaciti noćna dojenja. Ne znam.. Još par dana ću ovako... Sad mi je malo teže, jer ću joj teže odvratitit pažnju. Najdraži radi, pa će mo biti većinom same, a neću moći cili dan biti u šetnji.

Kad sam došla u kuću sinoć, zapuhnuo me neki miris šporkice. Mrak mi je pao na oči. Jutros cili dan čistim. Našla sam u frižideru nekakavu ugnojenu mrkvu i pola glavice kupusa i mlijeko u šalici što tamo jaaako dugo stoji. Bojala sam se da ću naći i koje jaje od Uskrsa, ali na sreću nisam. Cvijeće mi nije uvenulo jer imam jedino kaktuse(što je sigurno, sigurno je)wink. Dobro je, većinom je sve očišćeno, još da se raspakiram i gotovo.

Neki idiot nam je sinoć prošetao po autu i udubio karoseriju na par mjestaburninmad Ne mogu vjerovati da ima takvih ljudi. Hodati po nečijem autu!!!!!!!! puknucu

Zlato me zove, moram ići, nastavak slijedi kad stignem. ;Možda ubacim i koju fotku.wave

- 18:57 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.