ZAJEDNO PROTIV PLAGIJATA

  studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Kolovoz 2022 (1)
Travanj 2019 (1)
Prosinac 2018 (1)
Studeni 2018 (1)
Travanj 2018 (1)
Ožujak 2018 (1)
Prosinac 2017 (2)
Studeni 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (1)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (2)
Studeni 2016 (1)
Listopad 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Srpanj 2015 (1)
Veljača 2010 (18)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Blog koji je nastao udruženjem više blogera koji međusobno poznaju rad jedni drugih, a nastao da bi se raskrinkali oni koji bezočno kradu tuđe radove ne tražeći dozvolu autora ili ne potpisujući ih. Za one koji se kite tuđim perjem dolazi vrijeme da budu preliveni katranom!!!!
SAVJETUJEMO DA NAM VAŠE PRIJAVE POŠALJETE MAILOM UMJESTO DA ODMAH U JAVNIM KOMENTARIMA IZLAZITE SA OPTUŽBAMA I SPOMINJANJEM IMENA BLOGERA za koje smatrate da su vas oštetitili!
To se pokazalo svrsishodnim poglavito zato jer povećava mogućnost izmirenja !
Javne komentare i istupe mudrije je koristiti onda kad se iscrpe sva druga sredstva za miroljubivo rješenje problema a to onda možete napraviti uz našu suglasnost kad se oko toga dogovorimo! Inače zadržavamo pravo brisanja javnog komentara koji objavite mimo ovih preporuka!

Adresa je:

protivplagijata@net.hrA evo i chat boxa gdje se možete neposredno javljati i razgovarati međusobno ili sa nama: CHAT.ZAJEDNOPROTIVPLAGIJATA

Linkovi stranica i blogova slične tematike
KILLER PIRATES

KRADLJIVCI DUŠE

BLOGOVI i NICKOVI KOJI KOPIRAJU TUĐE MISLI BEZ DOPUŠTENJA
1.SWEETIMAGINE

( mmdopa@yahoo.com ) Mima (djeluje i na srpskom blog servisu blogoye.org ; podaci poznati urednicima)

2. LOVELADY =

CRO_LADY90

= cro_lady@hotmail.com = (K.Manuela)

PJESME SURADNIKA I PRIJATELJA OVOG BLOGA
NEMOGUĆ BIJEG

Sto ograda i sto zidova
oko sebe izgraditi da je,
ljubav kad pokuca na vrata
sve bi to u čas u vodu palo.

Sto krila da imaš kad u tebi
iz pepela hladnog uskrsne ptica,
od okova što ih nebo šalje
pobjeći nikud ne bi se dalo.

Sto ključeva i sto brava
za spriječiti ljubav ne bi bilo dosta
ni kad se od nje kriješ k’o pred licem
u krivom trenu pristiglog gosta.

Stotinom ruku da je zagrliti svijet
kad ljubav te ovije s vilinskom kosom
pa oćutiš da možeš zajahati vjetar
i ući u buktinju s nogom bosom.

Sto očiju uprtih u tebe, a ti plešeš
kao da ti je u životu to prvi bal,
u svečanoj haljini lebdeći zanesena
dok zapravo te nosi plimni val.

Stotinu tvojih barjaka je palo
viješ još samo bijeli stijeg,
ne postoji mjesto pod suncem
kamo je moguć od ljubavi bijeg.


autor: morska zvijezda
http://kaval.blog.hr

25.11.2009., srijeda

VRIJEME DA SE RASKRINKAJU ONI KOJI KRADU TUĐA DJELA

Evo, u ime nas par blogera koji smo se udružili da stanemo na kraj piratstvu, objavljujem prvi post na tu temu. Naravno da neće biti jedini. Nastojat ćemo udruženim snagama , uz pomoć svih onih koji nam se pridruže stati na kraj onima koji bezočno na svojim blogovima objavljuju priče, pjesme ili neku drugu tematiku , a koja je preuzeta od drugog autora bez njegovog znanja i privole - čak i bez naznake o autorstvu , ako već nisu znali kako kontaktirati autora! Iznjet ćemo istinu na vidjelo! Mi blogeri koji smo stalno u kontaktu već dugo vemena poznajemo rad jedni drugih i svakako ćemo nastojati zaštititi jedni druge od neovlaštenog plagiranja od strane trećih osoba, koji su novi na blogerskoj sceni ili onih koji su iznenada našli plodno tlo za svoja zlodjela naišašvši na nas!

Navest ćemo koje su točno stvari ukradene i navesti linkove blogova na kojima se mogu naći takvi plagijati, te nastojati takve ocrniti u blogerskom svijetu i raskrinkati kao varalice. Zato želimo uputiti još jedan apel onima oji su možda bez zlobne namjere uzeli neko tuđe djelo, jer su smatrali da je vrijedno iznošenja na njihovom blogu - da što prije navedu autorstvo i zatraže dozvolu autora. Naravno svi koji su svjesno ili nesvjesno plagirali druge želimo pružiti ruku pomirenja i pokušati stvari riješiti na lijep način, bez da ga iznosimo u javnost! Sve one koji primjete svoje radove na tuđim blogovima želimo zamoliti da najprije u "četiri oka" ukažu prekršitelju na njegovo djelo i nastoje to riješiti međusobno na miran način! Tako od neprijatelja možemo dobiti suradnike i pomoći da se ovom blogosferom širi duh suradnje i zajedništva - što nam je primarni cilj! U drugom slučaju morat ćemo, nažalost , biti primorani zajedno poduzeti sve druge ,pa i pravne mjere, da takvi "autori" budu odstranjeni i u pravom svijetlu budu prikazani javnosti!

(NAJBOLJI NAČIN DA SE BOKOTIRAJU BLOGOVI KOJI KOPIRAJU TUĐA DJELA JE DA SE NE KOMENTIRA NA NJIMA ILI DA SE JEDNOSTAVNO BLOKIRAJU TAKO DA IM SE ONEMOGUĆI LAŽNA POPULARNOST. POZIVAMO SVE KOJI ŽELE PRUŽITI PODRŠKU DA NA SVOM BLOGU STAVE LINK DO OVOG BLOGA. AKO NETKO U KOGA IMAMO POVJERENJA I ČIJI RAD POZNAJEMO ŽELI SUDJELOVATI U IZGRADNJI OVOG BLOGA I ŽELI UČINITI VIŠE SLOBODNO NEKA NAM SE JAVI NA E-MAIL, BILO DA OSTAVI SVOJU E-MAIL ADRESU DA GA MOŽEMO KONTAKTIRATI ,BILO DA ŽELI PRILOŽITI ODREĐENI MATERIJAL KAO DOKAZNI MATERIJAL!)

OPINIAN


Podržavam opiniana i slažem se da se zajedno udružimo protiv svih koji tuđe radove potpisuju pod "svoje".Čemu to??Zar se ne mogu složiti dvije vlastite rečenice..ili pak ako se već nečije stavlja..pitati dopuštenje i lijepo ga potpisati.Ima već puno blogera koji su pronalazili svoje stihove na tuđim blogovima..svakako ću kad god naiđem na takvo što ovdje jasno i glasno napisati..

Z.OKI
Potpisujem sve što su moji prijatelji OPINIAN i Z.OKI rekli. Zaista je krajnje vrijeme da se udružimo i barem pokušamo stati na kraj blogoparazitima! Vjerujte mi da ću takve s guštom ovdje pribiti na stup srama.

Zarina


Mene ljuti što o ovome uopće moramo razgovarati i trošiti naše vrijeme, dragocjeno, u kom nastaju naše pjesme...ali mora se očito jer ako se preko toga pređe pitam se tko smo i što smo onda mi sami...
istina je da se to uvijek dešavalo i da će se i dešavati uvijek ali ako djelujemo možemo barem smanjiti ljigav osjećaj izgubljenog dijela sebe koji u napisano dajemo...

dati pjesmu uz pitanje nikada ne bih odbila pa "dati" je i bez pitanja ali ako te takav "kradljivac" potpisao sve opraštam... ali ovako nešto staviti pod svoje i dopustiti da ti blogeri u komentarima pišu:" DIVNO NAPISANO" bez trunke srama meni je to bolesno...
uz to još obilaziti blogove i pisati:"DOĐI NOVI POST!!! OD SAD I JA PIŠEM POEZIJU..."
jako žalosno

dotična blogerica svojom, gorenapisanom, rečenicom :"... mislim da treba dati ljudima podstreka za kreativnost " dokazuje koliko ne razumije o čemu se radi, jer TO APSOLUTNO DRAGA NIJE PODSTREK ZA KREATIVNOST!!!!
to je nešto sasvim drugo...

Nina 1989

- 19:51 - Komentari (38) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.