Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata

Marketing

VRIJEME DA SE RASKRINKAJU ONI KOJI KRADU TUĐA DJELA

Evo, u ime nas par blogera koji smo se udružili da stanemo na kraj piratstvu, objavljujem prvi post na tu temu. Naravno da neće biti jedini. Nastojat ćemo udruženim snagama , uz pomoć svih onih koji nam se pridruže stati na kraj onima koji bezočno na svojim blogovima objavljuju priče, pjesme ili neku drugu tematiku , a koja je preuzeta od drugog autora bez njegovog znanja i privole - čak i bez naznake o autorstvu , ako već nisu znali kako kontaktirati autora! Iznjet ćemo istinu na vidjelo! Mi blogeri koji smo stalno u kontaktu već dugo vemena poznajemo rad jedni drugih i svakako ćemo nastojati zaštititi jedni druge od neovlaštenog plagiranja od strane trećih osoba, koji su novi na blogerskoj sceni ili onih koji su iznenada našli plodno tlo za svoja zlodjela naišašvši na nas!

Navest ćemo koje su točno stvari ukradene i navesti linkove blogova na kojima se mogu naći takvi plagijati, te nastojati takve ocrniti u blogerskom svijetu i raskrinkati kao varalice. Zato želimo uputiti još jedan apel onima oji su možda bez zlobne namjere uzeli neko tuđe djelo, jer su smatrali da je vrijedno iznošenja na njihovom blogu - da što prije navedu autorstvo i zatraže dozvolu autora. Naravno svi koji su svjesno ili nesvjesno plagirali druge želimo pružiti ruku pomirenja i pokušati stvari riješiti na lijep način, bez da ga iznosimo u javnost! Sve one koji primjete svoje radove na tuđim blogovima želimo zamoliti da najprije u "četiri oka" ukažu prekršitelju na njegovo djelo i nastoje to riješiti međusobno na miran način! Tako od neprijatelja možemo dobiti suradnike i pomoći da se ovom blogosferom širi duh suradnje i zajedništva - što nam je primarni cilj! U drugom slučaju morat ćemo, nažalost , biti primorani zajedno poduzeti sve druge ,pa i pravne mjere, da takvi "autori" budu odstranjeni i u pravom svijetlu budu prikazani javnosti!

(NAJBOLJI NAČIN DA SE BOKOTIRAJU BLOGOVI KOJI KOPIRAJU TUĐA DJELA JE DA SE NE KOMENTIRA NA NJIMA ILI DA SE JEDNOSTAVNO BLOKIRAJU TAKO DA IM SE ONEMOGUĆI LAŽNA POPULARNOST. POZIVAMO SVE KOJI ŽELE PRUŽITI PODRŠKU DA NA SVOM BLOGU STAVE LINK DO OVOG BLOGA. AKO NETKO U KOGA IMAMO POVJERENJA I ČIJI RAD POZNAJEMO ŽELI SUDJELOVATI U IZGRADNJI OVOG BLOGA I ŽELI UČINITI VIŠE SLOBODNO NEKA NAM SE JAVI NA E-MAIL, BILO DA OSTAVI SVOJU E-MAIL ADRESU DA GA MOŽEMO KONTAKTIRATI ,BILO DA ŽELI PRILOŽITI ODREĐENI MATERIJAL KAO DOKAZNI MATERIJAL!)

OPINIAN


Podržavam opiniana i slažem se da se zajedno udružimo protiv svih koji tuđe radove potpisuju pod "svoje".Čemu to??Zar se ne mogu složiti dvije vlastite rečenice..ili pak ako se već nečije stavlja..pitati dopuštenje i lijepo ga potpisati.Ima već puno blogera koji su pronalazili svoje stihove na tuđim blogovima..svakako ću kad god naiđem na takvo što ovdje jasno i glasno napisati..

Z.OKI
Potpisujem sve što su moji prijatelji OPINIAN i Z.OKI rekli. Zaista je krajnje vrijeme da se udružimo i barem pokušamo stati na kraj blogoparazitima! Vjerujte mi da ću takve s guštom ovdje pribiti na stup srama.

Zarina


Mene ljuti što o ovome uopće moramo razgovarati i trošiti naše vrijeme, dragocjeno, u kom nastaju naše pjesme...ali mora se očito jer ako se preko toga pređe pitam se tko smo i što smo onda mi sami...
istina je da se to uvijek dešavalo i da će se i dešavati uvijek ali ako djelujemo možemo barem smanjiti ljigav osjećaj izgubljenog dijela sebe koji u napisano dajemo...

dati pjesmu uz pitanje nikada ne bih odbila pa "dati" je i bez pitanja ali ako te takav "kradljivac" potpisao sve opraštam... ali ovako nešto staviti pod svoje i dopustiti da ti blogeri u komentarima pišu:" DIVNO NAPISANO" bez trunke srama meni je to bolesno...
uz to još obilaziti blogove i pisati:"DOĐI NOVI POST!!! OD SAD I JA PIŠEM POEZIJU..."
jako žalosno

dotična blogerica svojom, gorenapisanom, rečenicom :"... mislim da treba dati ljudima podstreka za kreativnost " dokazuje koliko ne razumije o čemu se radi, jer TO APSOLUTNO DRAGA NIJE PODSTREK ZA KREATIVNOST!!!!
to je nešto sasvim drugo...

Nina 1989


Post je objavljen 25.11.2009. u 19:51 sati.