utorak, 05.02.2008.

Očekivanja...

Postoje ljudi koji su u potrazi za onom pravom osobom, za onim pravim partnerom ili partnericom, koji u tom svojem zamišljanju ideala imaju previsoka očekivanja - a ne prihvaćaju ništa ispod toga. Postavlja se pitanje zbog čega su baš ta očekivanja toliko visoka.

Da ne bi bilo zabune, ne mislim da se treba zadovoljiti baš bilo čim ili baš bilo kime, niti približno. Svakako trebate imati neke zahtjeve i očekivanja i sigurno da ta očekivanja ne treba ograničiti na "ako ima dvije ruke i dvije noge, u redu je" (u tu kategoriju bi onda mogli spadati i majmuni, bilo stvarno, bilo u prenesenom značenju). Ipak, dešava se da nekoj dami, recimo, nitko tko nije Brad Pitt nije dovoljno dobar. A čak i da bude s njim, opet bi mu našla neku manu i ne bi joj bio dovoljno dobar.

U ovakvim slučajevima najčešće se radi o strahu od intimnosti - postavljanjem osobnog standarda previsoko osigurava se da ih nitko ne ispuni, samim time i da ne mora doći do stvarne veze. A možete se tješiti time da niste u vezi "jer se ne zadovoljavate bilo čime", premda je istina prije da vas nitko i ništa ne može zadovoljiti, jer ne zadovoljavate vi sebe. To je i drugi razlog za postavljanje nemoguće visokih standarda - vrlo nisko samopouzdanje, kada netko, time što bi bio s tako fenomenalnim partnerom ili partnericom, pokušava sebi "podići cijenu".

Što učiniti? Razmisliti zbog čega od idealnog partnera ili partnerice tražite sve to što tražite, kao i što vam je od tih osobina stvarno bitno, a što nije nužno. Također, valja razmisliti i o tome što sami imate za ponuditi - da li stvarno možete ponuditi takvo savršenstvo kakvo tražite da vam se pruži, ili bi ipak trebalo malo spustiti loptu.

Dok razmišljate o svemu tome, ako vam se neka osoba koja vam se nasmiješi učini simpatičnom, uzvratite joj osmjeh. I započnite razgovor s njom. Možda nije Brad Pitt ili Angelina Jolie, ali bi moglo ispasti da je, umjesto toga, osoba s kojom vi stvarno želite biti...

_Josip_

| 16:45 | Komentari (3) | Isprintaj | #