nedjelja, 04.02.2007.

A gdje pronaći partnera?

Bez obzira koliko imali uspješnu karijeru većina ljudi će reći da im je ljubav najvažnija stvar na svijetu. Zbog čega onda sve više raste broj samaca ako još uvijek jednako želimo pronaći pravu ljubav, kao i prije pedesetak godina kad je ostati neoženjen bila prava rijetkost?!

Objašnjenje da je danas mnogo teže zadovoljiti nečije kriterije upotpunjuje se dodatkom kako je život danas tako organiziran da jednostavno nemamo priliku upoznati potencijalne partnere.
Dok, što se tiče visokih kriterija i očekivanja smatram da su oni subjektivni i vjerojatno netko nikad ne bi bio zaista sretan ako bi pristao na nekoga tko ne ispunjava njegova očekivanja.

Zato za početak razmislite kolika je mogućnost upoznavanja partnera nastavite li s dosadašnjim navikama i načinom života.
Savršenog momka sigurno nećete upoznati na poslu ako ured dijelite s tri kolegice i jednim oženjenim kolegom. Zato, pauzu iskoristite za odlazak u obližnji kafić, sendvič pojedite na klupici u parku. Tamo su vam veće šanse.

Druga mogućnost upoznavanja partnera za vrijeme radnog vremena je na internetu. Jeste li skeptični prema web stranicama koje nude «usluge» spajanja? Otvorite se novim idejama. Takve stranice nude mogućnost spajanja partnera po određenim karakteristikama. Tako unaprijed možete saznati čime se partner bavi, koju hranu voli, na kakva mjesta izlazi i sl.
O Internet vezama postoje i knjige iz koje možete dosta pametnog saznati. Knjige sugeriraju da će biti mnogo promašaja, lažnih predstavljanja, zavaravanja, iskrivljivanja istine… Ali ne moraju svi članovi takve internet stranice biti pošteni… Vama je dovoljan samo jedan ili jedna prava.

Zatim želite li naći partnera morate se aktivirati i na drugim područjima. Upišite tečajeve, škole, pridružite se volonterskim organizacijama, političkim strankama, nevladinim organizacijama, redovito odlazite u crkvu ili neka druga vjerska okupljališta. Pri tome je važno izbjegavati tipične muške ili ženske organizacije. Novu djevojku gotovo sigurno nećete upoznati na malom nogometu. bang

I još malo statistike za kraj:
Ako imate 20god. šanse da ćete se oženiti/udati su vam veće od 90%. Onima od 30 – 35 godina oko 60%, 35- 40 oko 30%. S tim da žena iznad 45 godina nema gotovo nikakvih statističkih šansi da se uda.
Zanimljivo je da statistike kažu da su veće šanse da se razvedena žena iznad 40 godina ponovno uda nego ona koja se nije udavala, njihove su šanse naime 35%.


-Josip-

| 10:42 | Komentari (2) | Isprintaj | #