The Last Broadcast

nedjelja, 12.07.2009.

Pavlisić Vujić bez prpe kaldrmu drma


Ne sjećam se točno tko ono izmisli ženu: bog, Adam, njegovo rebro ili Žuži Jelinek. Nije ni bitno u ovoj ljupkoj crtici jednakosti spolova i udova. Uglavnom, kad se sve ostale jedinke XX kromosomulja zbune i uspaniče, ustupa jedinka ovijeh stupaca (sa super XX garniturom) da spasi dan. Poput superheroja preuzima kormilo i zavikne "MIČITE MI SE S PUTA, VI.... VI.... Vi, žene koje se ne usudite ni nokat namočiti u kamilicu!" Zapravo, ovo je digresija sa istinom: kolegica se uspaničila i ganjala me čak do juga Engleske gdje sam otperjala uživajući u blagodatima koje Rochester može pružiti (ništa osim lošeg hotela i vrlo dobrog seminara). Kumeći me da umjesto nje odem vozit kombi-kamiJon. KamBiJon. Da, KK, a nije košarkaški klub.

Pošto već za rukavom imam zataknuto više takovijeh kamiondžijskih peresa (kombiji svakojakih vrsta, šef u kombiju i sa mnom za kormilom), a i da ispadnem velika faca u velikoženskom rodu reko' ma nema problema, ništa lakše (dok mi se istovremeno nevodootporna maskara slijevala niz trepavice od upravo napravljenog pakta sa đavlom). Nisam ni znala šta, gdje, kako, zašto.

Ujutro me čekao Ford Luton Van. Da, taj. Sa onom otraga mehanizacijom. Koju ni kolegica doktorica fizike (nemogujavozitovoimamfobijuodvožnjevozilakojenijemoje) ni ja nikad u životu pritisle nismo jer smo uvijek čekale dlakave muškarce u radničkim odijelima da to naprave. Ali kad sam se već ponudila u ulozi super Pavle Vujisić žene nisam dala da me takva sitnica smete i pomete kao odbačeni tetrapak poslije kiše.

Nakon superekspres samotečaja čeprkanja upravljanja mehanizacijom uprtismo se do kraljevskog opservatorija po neke poprilično teške optičko-iluzionističke-astronomske sprave. Sa Pavlisić Vujićem lično za kormilom. Manevrirajući bok uz bok busevima na dupli kat, biciklistima i pješacima. Fizikalni zakon kaže da ti treba xx sekundi da zakočiš kad voziš teške predmete (nešto kao ubrzanje, brzina, trenje, iks, ipsilon jednako nečemu na kvadrat plus-minus).

Jedna opaska vrijedna pažnje: ručna je rađena za gromadne hrgane XY sa rukama duljim od jednog metra. Kuplung isto tako, samo sa nogom od jednog metra i po'. Ali bome moji bataci od nekoliko cm nisu se dali smesti. Pavlić Vujisić 1 : ženski rod skupa sa Revlonom, Max Factorom i L'Orealom NULA! Dakle, ovo je samoreklama: trebate li vozača B kategorije na kojega se možete osloniti? Imate kvadre koje ne znate kako da isprevozite? Nemate dovoljno mjesta za kokoši, piliće i tetrijebe u dnevnom boravku? Da li vam je potrebito jedno nisko žensko kratke dječačke frizure sa muškom rukom? Telefonske linije spremne su - SAD!

KamiJoni u srcu i Jarboli u glavi.

- 22:18 - Komentari (41) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there