The Last Broadcast

petak, 02.05.2008.

Striženje. U Strizivojni.


Život sa kratkom kosom je feferon, a katkada i bal. Pod baldahinom. Nije mi nit’ suza potekla dok je žena frizerske profesije sjekla busenje i borbeno se probijala kroz šumu kao partizani u Kapelskim kresovima. Nisam ni primijetila da mi je pamet nesto obrnuto proporcionalno narasla. Usprkos gomoljastoj, dapače, krumpirastoj izraslini zvanoj glava. Tintara. Glavurda. Tikva. Tikvetina. Bukva. Osim što kad se jutrom budim zadobijem obilate velne velikoliderskih proporcija te ih moram svom silom peglat pred ogledalom. Što je muka živa i mrtva, ali kao žena osudjena sam na robiju, štono borbi spolova, štono borbi za lijepo sređivanje - nema mi doli spretno zabaratat sa frizerskom peglom. Pa sad šuti, trpi i peglaj, Miško! Natežem, potežem, ravnam. Imat ću i ja ravnu i sjajnu kosu poput nasmiješenih modela lijepih zubiju na kartonskim ambalažama za farbu za kosu (vrlo nemušta semantička konstrukcija, bode ušesa).

Osim (ovo mi je trenutno najnovija omiljena riječ koju lingvistički milujem do besvijesti) što sam preplašila par sekretarica na poslu promjena je prošla mirno i dostojanstveno. Osim, kažem. Jerbo kad se sad očima pronadjem u zrcalu prve riječi što mi padaju na (kratku, metar i nešto) pamet jest ‘mali Perica’/’mali dečko’. Ili ako ste u sjeverozapadnijim djelovima domovine lijepe naše – mali dečec. Svejedno, mogu se odlučiti izmedju slijedećih opcija osim dečeca (koji je ovo ivica osim po redu?): namrgođena sredovječna baba osrednje frizure; muško prerušeno u žensko; žensko prerušeno u muško. Izabirem prema potrebi, trenutnom raspoloženju te stanju vodostaja u obližnoj rijeci.

Odrezah vremenski pojam koji prošlošću nazivaju. Predamnom je šljasteća vremenska pojava i prognoza sjajne budućnosti. Sastavljam se i rastavljam ko rashodovani stojadin u autolimarskoj radionici. Uz odraslu retro laundž muziku i Sebalda.

Iako, Dejvid Kaverdejl je san svake frizerke. I sad izgubih moć mlataranja dugom, lelujavom kosom ko ova žena koja čak i špagu zna napravit preko haube sporckog vozila. I otkud im sad trebaju tri sintesajzera (obrati pažnju na početku)??

- 20:20 - Komentari (68) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there