The Last Broadcast

utorak, 20.11.2007.

Kriminalac kapitalac


Dobar sam građanin. Poslušan. Zakone lomim i kršim skoro pa nikad (više lomim kristal i ostalo staklovinje ili mene lome interno). Kad ugledam uniformirano lice odmah padam na koljena, priznajem sve, pa i najgore grijehe (recimo, kako sam par puta zalijepila žvakaću gumu ispod klupe u srednjoj školi) i uz jecajuće povike nikad više! tražim iskupljenje i izvabljenje od pakosti i zla.

Ali desio se preobrat biblijskih razmjera koji bi sravnio sa zemljom i one manje nervozne, uključujući i okorjele kriminalce, a kamoli mene. U tri dana popih, zaradih, nakalemih sebi na pleća čak dvije parkirne kazne. Ne znam je li to prekršaj, valjda jeste, ali i od same pomisli na riječ prekršaj ušlogiram se ne-malo. A u glavi mi se već namata filmska montaža kako mi lisičetinama krše rahitične mi zglobovite koske na ručicama nejakim i odvode pred ljutitog sudiju. Koji ima nehrđajuću čekićetinu/čekićurinu kojom će me skršit u paramparčad. I dakudaće, gromovitim glasom arlauče nadamnom grmljajući (kao, govori, a kao da grmi i sijeva i svi sveci se razjarili, a sveti Ilija kočijom pravi nered - kao maloj govorili bi mi da kad grmi i sijeva, to sveti Ilija kočijom rilja po nebesima) o raspadu civiliziacije kao takve.

A mene sramota da ne može bit golemija. Mogu li se kirurški izvadit skrupuli? Može i plastična kirurgija i sve.

Zaljubih se u ovu pjesmu šesnu. Jer sam mimoza i kriminalac u jednom. Odoh platit kazne (množina, dakle, vidi se da me tanka crta dijeli od slobode do zatvorske ćelije). Možda im još i zahvalim što su me oglobili.

- 13:00 - Komentari (52) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there