The Last Broadcast

petak, 28.09.2007.

(Ne)kultura moja svakdašnja


Kažu da onaj žirijski pano koji kao određuje ko će bit Bookerov pobjednik pročitaju ne znam ni ja koliko knjiga dnevno. Jer kao moraju da bi mogli ocjenit. Lično (naravno), ja ne mogu ni ocijedit, a kamoli ocjenit, ali to su druge priče za neke paralelnookomite galaksije. Gnjetem DeLilla već skoro sramotnih 3 mjeseca, za pišljivih 377 stranica (trenutno stranica broj 312, dakle, ipak se kreće). Ne zna se što mi je bog prije podario: ljepotu ili pamet?





Te kaže, nemojte se nikako vraćat i čitat istu rečenicu više od jednog puta. Mislim, ajd' mi zarij mač još dublje u srdac! Također kažu da je Elvis još živ i da radi na kasu dvokratno, pa opet nikom ništa. Ono za što smatrah da je moja super tehnika čitanja ovakvom izjavom ode drito u sveopća spolovila obaju spolova. Pročitat rečenicu dva put, pa i tri put ako ustreba, moj je ponosni kamen-temeljac. Jest da to onda znači da znam iščitavat knjigu od parsto stranica mjesecima, ali neću se sad namjerno ić diskreditirat. Džaba mi to sto kao đačić-prvacić rasturah u brzom citanju.

Smrtni i posmrtni grijeh je progutat bilo kakvu rečenicu. Ma kaki rečenicu, riječ, slovo, svaku pa i najbeznačajniju interpunkciju. Ma i pauzu i razmak izmedju redaka - e, tko to propusti uopće nema pojma što je propustio. Kao, moš' razumit i bez da razumiš sve rečenice. To si mogu svakoj životinji sa repom okačit jer u osoba sa mikromozgovima to ne pije ni vino, a kamoli vodu. Nema kod mene nasumičnog razumijevanja. Nije se razvilo, nit' će se ikad razvit i izleć ko žuto pile iz jajeta.

Pa kažu: moš'te čitat svukud i bilo kako. Ta nemojte kas't! E, ne moš'. Samo tamo di je meko, toplo, bez zvukova, gdje caruje mir i drugarstvo, e, tamo jedino mogu čitat. Na vlaku mi se zamanta, autobusom ne putujem (osim onim zagorskim), u avionu previše vremena provedem šacajući kad je turbulencija i kad ćemo se strovalit, a da bih se mogla skoncentrirat na neke tamo knjižurine (koje odmah izvadim praveći se intelektualac deluxe, a sve što napravim sa njima jest da im zarijem nokte u korice grcajući od straha).

Najviše me strah pitanja Jesi pročitala najnovije od tog-i-tog? Što misliš o tome? Na tako nešto dođe mi da zarevem u sebi poput magarca sa samo preostala dva zuba. Zapravo, to i napravim, imaginarno zarevem. Intelekt 1 : Ja: 0. Tko je igrao sportsku prognozu pobijedio je. A volim i Mirzino jato. Sve ostalo je suvišno.

A sad na hiperventilaciju jerbo uskoro se ide vidjet nju!

- 11:05 - Komentari (47) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there