The Last Broadcast

utorak, 13.03.2007.

Voce, povrce, prehrambeni artikli, smrznuta roba u svako doba do svakog groba


Sad kad je tako kako jest i kad nikad vise nece bit onako kako uvijek nije bilo otpremih se u pravcu velikog hangara nuznog zla, popularnije nazvanog supermarketom. Ne vise za mene ukradenih par momenata kad bih na brzaka usla, potrpala svasta i nista (vise svasta nego nista) i ko furija se uputila na blagajnu, coktajuci na samu sebe jer ijope' se namjestih na najsporiji red IKAD! Gdje tkogod da je ispred mene placa sa petstosezdesetisedam kupona za puter, gljive i konveksno ogledalo (da, cak se i to moze tamo nabavit).

Ali nes' majci vise meni tako. Imam ja sad vremena ko rastucih kopriva u sumarku. Te se uprtih negdje oko 4 popodne. Smrt od vremena, ni vrit, ni mimo. Pa se fino raskomotih u onih dvajestisedam redova. Pomno pogledah sve. SVE sto mi se latilo rucetine moje drage. Jer imam vremena. Jer sam u istoj vreci za smece ko penzioner; ili rascupana majka pet-set musave djecice. Prvo uzimam konzervu crvenog graha. Milujem je pazljivo. Razgledavam je sa svih strana. Citam. Nehajno se sa njom poigravam.





U redovima voca i povrca posezem za mangom. Mango. Mnostvo manga. Valjam ga po rukama, opipavam. Ne smije bit gnjecav. A ni pretvrd ne valja. Lagano ga povlacim po obrazu. Glatkoca me smiruje kao toplo mlijeko malo dijete. Sjetnim pogledom prebrojavam sve svjeze lignje zakopane u ledu na ribljem odsjeku. Sporim korakom stizem i do odsjeka toaletnog papira. Imam vremena razgledat sve permutacije koje postoje, ne samo ugrabit prvo sto krajickom bjeloocnice ugledam. Stiscem mekane i podatne role preko najlona, isprobavam. Citam proizvodjaca. Gledam di je odraz kalorija, udjela secera, masti, soli, ugljikohidrata. Damn, krivo, to cu sad kad dodjem na odsjek sa marmeladama.

Izmedju mnostva pasti za zube (cudno zvuci taj genitiv mnozine) mogu pogledat koja ima flora, koja nema, koja je za pusace, koja je multikolorna, koja nema mirisa, ukusa, koja dolazi u kartonskoj kutiji, a koja samo u ogoljenoj tubi. I tako redom. Prvi odsjek. Drugi. Sedamnajsti.

Ko stepfordska zena necujno se provlacim, zavlacim, uvlacim, pipkam, vonjam, zurim. Ne znam kako da skoncam prije nego apsolutno poblesavim (ako je to jos uopce vise i moguce): udavim ugljicnim monoksidom u Golfu dok mi zvoni Timbersnejk u usima (trebalo bi me zalit svjezeizmjesanim malterom za takav zlocin - gnom ostaje gnom, a ja se mogu pohvalit, od sada, i sa jos jednom asortimanskom ljigom od doticnog u iTunes; vec se vidim kako cu postat osrednja baba narikaca koju ce moci za relativno jeftine pare i valutu unajmit za sprovode, peacke i slicne ceremonije)? Skocim sa vrha skrinje sa sladoledima i smrznutom roladom i razbijem se na linoleumu? Cvrknem sa ovecim kokosovim orahom po arkadi? Pospem sa svjezemljevenom kavom i zapalim?

Nema veze, nista ne oraspolozuje kao gledanje ovog. Ali to dolazi u slijedecoj epizodi (ukljucujuci i piranje i smrtonosne puzeve golace). A mora se i New York vidit. I otic u Rvacku za Uskrs. I toliko kokosiju ocerupat.

- 13:00 - Komentari (34) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there