The Last Broadcast

nedjelja, 27.02.2005.

Rod says: "Gimme a blonde that's six feet two"


Temperatura je prosla (iako u mom mozgu vlada trajna temperatura), imam 3 slobodna dana, sto je izuzetni luksuz pa nemam pojma kud cu sa sobom od pustog ushicenja. Otkrih toplu vodu u obliku Rufusa Wainwrighta kojeg ne mogu prestati slusati. Jos samo da nagovorim nekoga tko me poznaje da ode sa mnom na koncert 16.4. u Shepherd's Bushu, eee, kamo veselja! Naime, vec par frendova me glatko odbilo: kobajagi, ma ne valja Rufus! Mos' mislit. Sad moram obijati vrata i moljakati, majku mu, ko da im velim da hocu ici na Motley Crue. No, evo, sad ide priznanje broj 1: hocu, iz puke radoznalosti, ali nema sanse da se idem guzvat na nekom stadionu u ovim jos malo pa debelo penzickim godinama: pa ne bih mogla vidjeti ni 'N' od Nikki Sixxa. A i ne izgledam kao visoka, vitka plavusa sa poluprofesionalno napravljenim mini-valom, dakle, ne bih imala sanse uci u VIP lozu, a sa samim time ne bih se mogla pojaviti u indeksu na kraju drugog dijela njihove biografije Dirt. Smrc.

Sto me dovodi do teme o kojoj covjecanstvo moze mozgati dok im se mozgovi ne smezuraju: zasto muskarci i Rod Stewart preferiraju plavuse? Sto to one imaju, a mi ostale nemamo (hm, osim onog ociglednog: plave kose, duh!)? Osjecam da ce se ovaj post interpretirati kao ocajni pokusaj jedne ne-plavuse da na perfidan nacin diskreditira populaciju zena izuzetno popularnu kod osoba suprotnog spola. Kao ljubomorno-zajedljiva opaska zene koja drobi skarpe u slobodno vrijeme. Nema veze, kredibilitet ionako nikad nisam ni imala pa mogu natrkeljati svega i svacega. Pogotovo u nedjelju.

Zasto su zabavne? Sad da naturim periku odmah bih od pseudo-intelektualno-geeky ne-plavuse postala zivahna, prposna i zabave zeljna plavojka za kojom se okrecu svi baustelci, a i i sira muska populacija? Odmah bi mi se promijenio personality? Hm, da li bih ga jos uvijek i imala, jerbo jos jedan plavusa-mit je taj da one nemaju osobnost vec da su poput mehanickih lutki? Svo znanje koje sam p(r)opila do sada bi mi misteriozno nestalo i jedino sto bih znala prozboriti bi bilo nesto u stilu (obavezan piskutavi glasic) "Oooo, gos'n sefe, zar se stvarno moram leci na ovaj kauc da bi mi bolje mogli izdiktirati ovaj dopis?" Pa naravno, sve ostale ne-plavuse smo zajedljive babe koje u slobodno vrijeme citaju Wittgensteina, nose Coca-Cola-boca-dno debele naocale, neprestano su namrgodjene i koje zvocaju na svaki spomen minica i majica sa prevelikim dekolteom i ne priznajemo nikakvo zabavno stivo osim The Financial Timesa. Hm, nadasve zanimljivo seciranje (od moje strane) ovog fenomena. Vjerojatno sve skupa ima neko antropolosko objasnjenje koje je meni promaknulo. Plava kosa = svjetlo, ljepota, buducnost, mladost, radost, sunce, zivot? Sve ostalo = tmurno, akrap, turobno, starost, kisa, penzija? I to se samo odnosi na zene sa plavom kosom. Ne znam, mozda je meni promaklo, ali nikada se ne govori u muskom kontekstu: da plavokosi muskarci have more fun! Zasto? A i da se govori, ne drzi vodu kod mene: zene-fenomena-kamenoloma.

Onako usput... According to the latest edition of Popbitch's newsletter, rockers Motley Crue once had a competition to see who could go the longest without washing and still attract groupies. The winner managed 31 days.

Za kraj, vec se gustam kad ce mi doc biografija (Mame) Cass Elliott. Zena je imala fenomenalan glas. I bila je debela kad je rulala Twiggy. I nije bila plavusa. Dakle, nije mogla biti zabavna. Nikako. A nista, barem su joj bili ostali sendvici sa sunkom kao utjeha.

Za pravi kraj: 2 koncerta samo u Gatesheadu i Bristolu??? Pa daj, covjece, ovo je sala, zar ne (mislim, Gateshead??). I to solo, samo sa klavirom, bez benda. Vidim da je London spusio po tom pitanju. Eh.

- 10:23 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there