The Last Broadcast

utorak, 22.02.2005.

No pasaran!


Namjerno sam dala naslov koji sam dala (ali ne prikazuje mi se onaj obrnuti spanjolski usklicnik, mamu mu)... Ken Livingstone (gradonacelnik Londona) se nece javno ispricati (nece ni ponuditi "javnu izjavu zaljenja" zbog izjave) onom zidovskom novinaru Evening Standarda kojeg je uvrijedio spikom usporedjujuci Oliver Finegolda sa cuvarom koncentracijskog logora. Razlog uvrede je bio taj sto Ken smatra da ga je Evening Standard ne voli i da ga blati kriticki pisuci o njemu. No, Evening Standard je u vlasnistvu Daily Maila, a Daily Mail su notorno ruljske novine (dobra konzervativna srednja klasa ih cita, dakle, citavo moje selo gdje zivim, oh, boze), da se tako izjasnim. Navodno da ako se ne isprica - to ce stetiti kandidaturi Londona za 2012. Olimpijske igre. Ma, iako se slazem da politicari dobro moraju izvagati rijeci prije nego pisnu (dok obavljaju svoju duznost), ovdje se slazem sa Kenom. Kaze Ken da ako bi se sad isao ispricavati, da bi onda lagao ako bi povukao ono sto je rekao. A da iza toga jos i sad (iza te izjave Finegoldu) cvrsto stoji. I sad drvlje i kamenje po Kenu. OK, znam da su Zidovi osjetljivi na svaku rijec upravo zbog stoljetnih progona, ali da se ove Kenove rijeci sada smatraju rasistickim i anti-semitskim malo mi je suludo. Kako bi ovdje rekli: policital corectness gone mad. Je li Finegolda zabolilo to sto ga je Ken usporedio sa nacistom, tj progoniteljem Zidova u 2. svjetskom ratu? Nije da ne mislim da je to uvreda, dapace, i te kakva je uvreda. Ali sada ici dici takvu halabuku oko toga?! Tj pokusati to nategnuti na neku vrstu rasistickog ispada na destu potenciju? Sigurna sam da je to pokusaj da se konacno odstrani Ken s vlasti. I ovako ga nikada nisu bas voljeli. Bio je jedno vrijeme i izopcen iz laburisticke stranke jer im je bio trn u peti, bio im je pre-socijalisticki. Ne zovu ga bez veze Red Ken. I sad ko fol London nece dobiti te toliko zeljene olimpijske igre zbog Kena? Ma dajte, molim vas, kome to mazete oci? I cijela ta frka 2 i pol mjeseca prije opcih izbora? Smrdi koliko je dugo i siroko. Koliko jos odurnijih izjava izvale politicari (Dablja anyone?) pa ostanu zivi, dapace, izjavljuje im se sveopce divljenje? Kena smatram koliko-toliko jednim od najprincipijelnijih (uz Tony Benna i Jeremy Corbyna),koliko god to oksimoronsko zvucalo, politicara u UK.

Eto, pao snijeg danas na jugu Engleske. Ali bas ono, pao. Bijeli se kad pogledam kroz prozor. Necu se opet ponavljat kako je taj snijeg (punih 2 cm onog mokrog i teskog, dakle, bit ce bljuzge i zamrcenih kaputa sve u 16) izazvao pomutnju i kaos. Poceo je padati jucer na poslu. Sefica odmah salje mail svima (naslov "snow!!!"). Jedna kolegica panicno zove muza, da kao, kako ce ona voziti (punih 5 km) do doma? Ustrtarili se svi osim mene i Sveda. Sved hladnokrvno pogleda kroz prozor i frkne "Pih, ovo oni nazivaju snijegom? Hah!" Ja ga pogledam i dreknem "Hah!" Britanci!

Ralph Steadman se prisjeca.

- 11:51 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there