The Last Broadcast

ponedjeljak, 17.01.2005.

I scare myself (stono bi Thomas Dolby rekao)


Nedjelja. Radna. Izbori. Ne da mi se. Pa idem po principu gdje svi, tuda mali Mujo NE. Koja radikalnost! I koje svetogrdje! Nakon po tko zna koji puta odgledanog Basquiata, Schnabelovog zbrda-zdola filma o Jean-Michel Basquiatu, polako se ufuravam u Charlie Parkera. Apsolutni znak pocetka kraja: nosenja slafroka, ispijanja kakaa prije spavanja i nosenja termofora u krevet. Sijede mi jos nisu pocele rasti. Ali cekam. Sad ce, sigurno. Dakle, nikad od mene Andy Warhola (iako, ono je ipak bila samo perika).

Ljudsko oko zna zajebati. I to jako. Vizualna percepcija na temelju vec neke stvorene slike u glavi je intrigantna (o da!) stvar. Recimo, fotografije Alison Jackson: tko ne bi pomislio da su to pravi Tony i Cherie Blair (danas u jednoj sekciji Guardiana: sjede na rubu bazena u kupacim kostimima; Cherie masira Tonyjeva ledja, a on cita Guardian na kojem sa velikim slovima pise TSUNAMI); ili David Beckham (u svlacionici, izvlaceci si tange iz guznog proreza); i niz takvih fotografija koje prikazuju naoko slavne osobe radeci svakodnevne, rutinske stvari. Tek kada se covjek malo bolje zagleda, vidi da su to zapravo dvojnici. Isla je i satiricka serija na BBC2 zvana Double Take koja je prikazivala Alisonine fotografije koristeci glumce, tako da su se vidjeli obrisi ljudi. Odmah si mogao prepoznati o kome se radilo (na tapeti su dosta bili Tony i Dablja, sto je sasvim normalno = Dablja se pokusava uspentrat na konja, a Tony se sav iskidao da mu pomogne podmecuci mu ledja). Postavlja se pitanje sto je realnost, a sto nije? Kako percipiramo tu realnost? Stvaramo li je samo u svojim glavama? Da li se samo sluzimo pretpostavkama u stvarnom zivotu, bez da se zapitamo da li su te pretpostavke istinite, da li drze vodu?

Dokaz da nisam samo bila ultra radikalno obucena po poslijednjoj modi, negdje circa 1988. (citaj: collegice i bijele carape). Chloe Sevigny, jes' da si bila zbarila Vincenta Gallo-a, ali mogla sam ga i ja mirne duse dok sam bila u gorespomenutoj fazi. Mozda im posaljem sliku chic moi u fazi debeli-bijeli-kozni-remen seretski prebacen preko glomazne kosulje sa Alexis Carrington jastucicima (jebo, jos mi samo fali Dex Dexter)?

Na slici gore: Beckhamcic i David Seaman, golman engleske nogometne reprezentacije, poznat po svojoj sexy, hot kosici (citaj: bljak, bljak, bljak).

- 00:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there