The Last Broadcast

četvrtak, 16.09.2004.

Anarchy in the UK (almost!)


Mali apdejt u vezi onog zakona o lovu na lisice sa psima: jucer navecer izglasan je zakon po kojemu ce se to zabraniti (foxhunting). Ovisi sto ce reci House of Lords, ali cujem da parlament moze iskoristiti svoje pravo i posegnuti za tzv. parliament act (sto inace cine jako rijetko) ako lordovi opet budu zajebavali, tako da mogu onda progurati taj izglasani zakon koji bi onda stupio na snagu u roku od 2 godine. No, zapravo highlight veceri je bio upad u parlament dok su politicari debatirali o zabrani (od strane onih koji su protiv zabrane). Cijelu vecer su na teve bili specijalni izvjestaji o tome. Navodno, to je bio prvi "ozbiljni" upad u parlament od 17. stoljeca (od vladavine Charlesa I, onog kojem su na kraju odrubili glavu; valjda ima veze sa Oliverom Cromwellom). Jedan od 'upadaca' je bio i sin Otis Ferry (sin Bryana). Sad su se svi pretrgli od analize sigurnosti oko i u parlamentu. Kao i u ponedjeljak kada se frajer obucen u Batmana uspio dofurat do Buckinghamske palace i nesto otprotestirat. Mislio bi covjek da je ujedinjeno kraljevstvo postala ujedinjena republika, koliko su se svi zajapurili oko toga. Kako to obicno biva ovdje policija i emajfajv (obavjestajno-sigurnosna sluzba za unutrasnje poslove) ce napravitreport o cijelom incidentu. Naravno, sad ce potpuno otici u krajnost tako da ce mozda i napraviti onaj ring of steel oko zgrade parlamenta. Svi se pitaju kako i zasto se to moglo dogoditi. Hm, neki bi rekli, ma trebali su ih sve tamo zatuci kad su upali, politicari su politicari. No, posto se tu govorilo o zakonu kojeg u potpunosti podrzavam, onda mi se ovakva taktika nimalo ne svidja. Ne znam koliko godina se vec pokusava odobriti taj zakon i nikako da prodje. Konacno da nesto pozitivno ispadne od spodoba koje se prodaju pod politicare.

Jucer je izasla slika u Daily Mirroru sa Charlesom u muzeju: ufatili ga kako sjedi u jednoj od 'muzickih' stolica (sjedis, a svira ti Handelova muzika) i 'drijema', sa popratnim zlobnjikavim komentarom (ipak je Daily Mirror 'crveni' tabloid). Slika se ne pojavljuje na web izdanju jer se pojavila u malom kutku novina. But you get the picture.

- 10:58 - Komentari (30) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there