The Last Broadcast

nedjelja, 16.05.2004.

I will skive, skive and skive again!


Citajuci o tragicnoj eksploziji koja se desila prosli tjedan u Glasgowu (u kvartu u kojem sam zivjela 9 godina), sjetila sam se grada i ljudi koji zive u njemu, Glasgwegians. Zabavni, sarmantni, ponosni. Specificni. Ako je itko ikad gledao komediju Rab C Nesbitt, e, to je stereotip Glasgwegiana: working-class hero kao sto bi Lennon rekao. Zivi u ubij-boze kvartu Govan sa zenom i dvoje djece, otpusten sa posla (sto je i bio slucaj u Glasgowu nakon sto je teska industrija i brodogradnja propala), vecinu vremena provodi u pub-u sa najboljim frendom Jamesie-em i osvrce se na svijet sa svojim specificnim rjecnikom i filozofijom. Mali covjek sa velikim srcem. Underdog. My kind of man.

"Know the best thing yi can say about Rothesay? At least it isnae Dunoon. What a gaff that is, by the way. All the atmosphere of the interior of a wardrobe. Built for the nuclear age. Only toon in the hemisphere to have achieved total meltdown of the human spirit. Even saying the name makes yi feel as if its started drizzling on the roof of your mouth. Dun-oon!"

Tko ne zna o Skotskoj ne moze se smijat ovoj izjavi. A i napisana je na dijalektu tipicnog Glasgwegiana. Tko je ikad bio u Glasgowu skuzit ce o cemu pricam.

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2004 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there