The Last Broadcast

ponedjeljak, 24.05.2004.

Elitni kokosinjac


Jedan od popularnijih hobija ovdje u Londonu i ostalim urbanim sredinama u UK je 'uzgajanje' kokosiju. Ovo zadnjih par godina postaje jako popularan 'modni' hit. "Ooh, hens are so in this year, da(h)rling'. Ideja koja stoji iza popularizacije jest da se tzv. townies vrate natrag prirodi. Neki su doslovno zabezenknuti kada vide otkuda dolaze kokosja jaja koja do prije par dana nigdje nisu kupovali nego u supermarketu. Potakne ljude da razmisle otkuda im dolazi hrana svagdasnja, ma koliko bizarno zvucalo (nije ni cudo s obzirom kakvih sve skandala nema u vezi hrane; na pamet mi pada ona neka afera sa dioksinima iz Belgije). A poslijednji modni krik je da kokosi drzis u eglo-u kojeg su dizajnirala cetvorica studenata industrijskog dizajna sa the Royal Academy, u sklopu diplomskog rada. Kosta zapanjujucih 325 GBP i navodno je vrlo popularan za drzanje kokosiju u gradu. Neki ga opisuju kao verziju iMac-a zbog specificnog dizajna (ima nesto u tome).
Izracunato je da se godisnje u prosjeku ustedi (jer ne kupujes vise jaja) oko 70 GBP po kokosi. Posto su Britanci 'suckers' za stereotipe, drzanje kokosiju im se cini kao ono, seoska idila koju prizeljkuju kad zarade malo vise novaca, ozene se i dobiju djecu.


- 21:41 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2004 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Boxeve ionako nitko ne cita, moze se stavit svakojaka svakakavo jaka stvar.

    Blagoteleci osvrt na sve i nista; tj, kaj tak puses ko kravosrc!
    Radiotelevizija "Moravski plićak"

    Novo, novo, novo! Meron na deke! Klikni i osvoji emocionalnu i duhovnu nagradu! Moze i broncanu medalju. Ima Strizivojne, sode bikarbone, mesine, a ponajvise ciste i nevine ljubavi.
    Image Hosted by ImageShack.us


     

    Odje kopirajta neima poradi jednostavne cinjenice da nemam bas kaj pametno, ni kvalitetno za reci. Dakle, mozete me slobodno pokrast. Fala.



    "Dress as though your life depends on it, or don't bother."
    Leigh Bowery

    "Women aren't cats, we aren't pets, we are just people trying to cross the freaking street to get an ice-cream."
    Beth Ditto

    BAJ POPJULAR DIMAND
    Nu, mail!

Linkovi


Caught out there