travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Lipanj 2007 (13)
Travanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Dobro Dosli na blog za

www.caffeplanet.com

Na stranicama CaffePlanet bloga naci cete teme koje su trenutno vrlo popularne na nasem forumu. Ako vas neka tema zanima i zelite o njoj diskutirat molimo vas da kliknete na link "pridruzite se diskusiji" ispod teme. Link ce vas automatski prebacit na forum i direkno na temu vaseg izbora. Ukoliko zelite sudjelovati u diskusijama i temama, molimo vas da se registrirate na forum i tako pridruzite diskusijama, kako bismo culi i vasa misljenja.

Nadamo se da cemo vas uskoro vidjet i s vama imat priliku raspravljat.

Hvala
CaffePlanet Administracija

Link Direktno na Naslovnu Stranicu






ponedjeljak, 23.04.2007.

Sarajevo : vatra u sirotistu progutala 5 beba

Postavljacica Teme: Korisnica TYANA




Pet beba umrlo je u požaru u sarajevskom sirotištu, sve ih je ugušio dim. Ozlijeđeno ih je osamnaest, dvije su teško. Sumnja se da je požar izazvao kvar u električnim instalacijama.
SARAJEVO - U požaru koji je u nedjelju rano ujutro izbio u dječjem sirotištu u Sarajevu život je izgubilo pet beba, potvrdilo je Tužiteljstvo.
Dežurni tužitelj Dubravko Čampara kako je u ovoj tragediji ozlijeđeno još dvadesetero djece s istog odjela kao i dežurna medicinska sestra koja ih je pokušala spasiti.
Osamnaest beba u stabilnom je stanju i izvan životne opasnosti, a dvije su u teškom stanju.

Sve stradale bebe rođene su 2006. i 2007. godine.
Prema informacijama koje novinarima prenio dežurni dispečer Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo Senad Vladović, vatrogasci su informaciju o požaru u dječjem domu Ljubica Ivezić u četvrti Bjelave dobili oko pet sati i 30 minuta. Stigavši tamo pet minuta kasnije utvrdili su kako gori vatra u jednoj prostoriji na trećem katu.

Odmah su započeli gašenje požara i evakuaciju djece i osoblja, a samo iz te zapaljene prostorije iznijeli su šest beba.
Jedan od njih je na žalost već tada bila mrtva, a još dvije preminule su nešto kasnije u bolnici.

Glasnogovornica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Biljana Jandrić kazala je kako je na Pedijetrijsku kliniku dopremljeno ukupno 20 beba iz sirotišta.
"Bit će obavljena obdukcija nastradalih beba. Učinit ćemo sve što bude potrebno kako bi doznali što je dovelo do ovoga i ukoliko netko bude odgovoran naravno da će biti procesuiran", kazao je tužitelj Čampara.

izvor net.hr

Pridruzite se Diskusiji



- 22:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.04.2007.

Klinika za abortus u šoping centru kraj Beča

Postavljacica Teme: Korisnica Tina

Kupite novu odjeću, pogledate film, popijete kavicu, a onda, valjda kao šećer na kraju načinite pobačaj. Sve se to sada može dobiti na jednom mjestu u novootvorenom trgovačkom centru u okolici Beča, točnije, u klinici koja se nalazi u sklopu velebnog šoping centra, donosi nevjerojatnu priču katolički portal Križ života.
---
Ne morate biti religiozni da biste u toj slici vidjeli svu pogubnost i fatalnost potrošačkog društva istaknuo je bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn, dodajući da moći kupovati i abortirati pod istim krovom pokazuje da je ljudski život obezvrijeđen. Pozvao je vlasnika trgovačkog centra, navodno deklariranog katolika, da o svemu ponovno razmisli.

Direktorica sporne klinike u sklopu "inovativnog" trgovačkog centra izjavila je, kao da govori o najobičnijem tržišnom proizvodu, da je pobačaj samo mali dio onoga čime se klinika bavi. Ipak je dodala, valjda da ublaži žestoke kritike, da će ženama koje žele okončati trudnoću ponuditi "neutralan savjet i biti otvoreni za razgovor".

Od 8,1 milijuna stanovnika, u Austriji je 78 posto katolika. Zakon o legalizaciji pobačaja donesen je 1975. godine. U hrvatskim trgovačkim centrima, koliko znamo, zasad se ne može obaviti pobačaj.


Izvor: Vecernji.hr

Mislim da je ovo ipak malo too much.. I nije mi jasno od kud uopće ideja za otvaranje takve klinike u shopping centru...
Šta vi mislite? Etički prihvatljivo ili ne ?


Pridruzite se Diskusijama




- 17:13 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Školarci za sto kuna prodaju svoje slike pedofilima

Postavljac Teme: Korisnik InFlames

Splitski osnovci šalju svoje nage fotografije nepoznatim osobama koje su upoznali preko neta, a zauzvrat na račun mobitela dobivaju po stotinu kuna. Roditelji ponekad znaju da dijete nepoznatim osobama šalje svoje fotografije, ali ga podržavaju u tome. U takvim slučajevima najčešće se radi o obitelji lošeg imovinskog stanja, ali ponekad naprosto o gramzivim roditeljima. Jedna je djevojčica ispričala kako uvijek kada na chatu spomene da je tužna ili neraspoložena ubrzo dobije privatnu poruku u kojoj joj netko nudi "utjehu", a po stilu pisanja poruke ima osjećaj da se radi o starijoj osobi.


Pridruzite se Diskusiji




- 15:31 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Bog ispao psihopat

Postavljacica Teme: Korisnica Zombina

'Kakav je to Bog koji se razljutio na ono što je stvorio pa da se smiri traži krv vlastita sina? Kako je oprostio nama kažnjavajući njega? To s raspećem je nelogično i besmisleno.' Kaže svećenik.

LONDON - Tradicionalna kršćanska doktrina o raspeću "odbojna" je i "Boga prikazuje kao psihopata", misli pastor Anglikanske crkve u razgovoru za BBC.

Jeffrey John, pastor iz Saint-Ablansa na jugu Engleske, komentirao je kršćansku doktrinu prema kojoj je Krist poslan na Zemlju kako bi na križu otkupio grijehe ljudi.

"Čak i u dobi od 10 godina, smatrao sam to objašnjenje dosta odbojnim i besmislenim", izjavio je John te opisao pitanja koja je tada sam sebi postavljao.

"Kakav je to Bog koji se razljutio na svijet i ljude koje je sam stvorio, a zatim zahtijevao, kako bi se smirio, krv vlastita sina? I osim toga, zašto bi Bog trebao oprostiti nama kažnjavajući nekoga drugoga", zapitao je.

"To je više nego nelogično, to je bolesno. Time je Bog prikazan kao psihopat. Kad bi se neko ljudsko biće tako ponašalo, rekli bismo da je čudovište", rekao je pastor.

Od djetinjstva pastor John nije promijenio mišljenje. "To objašnjenje s križem ne funkcionira, ali nažalost, suviše se često još propovijeda", rekao je.

Godine 2003. Jeffrey John je bio imenovan za biskupa Readinga, grada na jugu Engleske, ali je bio smijenjen zbog sporova oko njegove homoseksualnosti. Bio je prvi svećenik otvoreno homoseksualne orijentacije imenovan na tako visoki položaj anglikanske crkve.


izvor: net.

Pridruzite se Diskusiji




- 15:11 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Kontakti s ljudima

Postavljacica Teme: Korisnica Suicide

Vjerojatno znate da se npr. Španjolci grle i ljube s ljudima, pa čak kad ih tek upoznaju, dok su Japanci distancirani od ljudi, ne vole toliko rukovanje, već se naklone (bez kontakta oči u oči).. Japanci drugim ljudima daju pravo na njihovu intimnu zonu, koliko god je to moguće (otprilike intimna zona je 15cm oko osobe), a mnogi ljudi kod nas, ne poznaju takve zone ..

Osobno mrzim kontakte s nepoznatim ljudima, i ne volim kad nekog upoznam i kad me poljubi, ili kad su me frendice znale prilikom svakog sastanka ljubit i grlit... ne zato što su ženske, već bi mi to smetalo i kod muških.. Morala sam držat svoju distancu kad vidim da netko ima takve namjere, a ne poznajem ga dovoljno dobro... dok sam nekima morala reći - čuj, ajd nemoj me ljubit svaki put kad se vidimo, dovoljno je i 'bok'...
Mrzim kad sam u nekim prostorima (npr. autobusu) gdje ima puno ljudi, i kad se naslanjaju na mene, ili kad me diraju s rukom na ruku (bilo slučajno ili zato što ih boli briga gdje se hvataju), ili kad mi netko zabija svoje smrdljivo dupe u facu dok sjedim... fuj...

Da ne duljim.. kakvi ste vi u socijalnim kontaktima? Cijenite li više pusu u obraz, zagrljaj, rukovanje ili pozdrav? Smeta li vam invazija nepozvanih i nepoznatih u vašu intimnu zonu ili s tim nemate problema? Kakvi ste vi s vašim prijateljima, poznanicima, obitelji ili s osobama koje tek upoznajete?


Pridruzite se Diskusiji



- 02:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Referendum - ne može!

Postavljacica Teme: Korisnica Frida

'Predsjednici Vlade i države, kao i većina ustavno-pravnih stručnjaka, smatraju kako, s ustavno-pravnog stajališta, nema potrebe za referendumom', rekao je Šeks.

Prvi čovjek Sabora ustvrdio je kako nova istraživanja pokazuju osjetan porast potpore ulasku u NATO i dodao da će Hrvatska u vojni savez ući prije nego u EU.


**********************************************************

Dakle, što mislite o ulasku Hrvatske u NATO bez referenduma?!
I što mislite o prosvjedovanju na Markovu trgu (gdje se to ne smije) zbog ovakvih stvari?

Pridruzite se Diskusiji




- 00:33 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Na hrvatskoj granici bit će 3092 policajca

Postavljacica Teme: Korisnica Alex

LJUBLJANA - Nakon što Slovenija uđe u schengenski prostor, za njezine državljane koji žive uz granicu s Hrvatskom neće biti većih promjena, no još nije jasno do kojih će se razmjera izmijeniti sadašnji režim za hrvatske državljane, izjavio je slovenski ministar unutarnjih poslova Dragutin Mate.

Dodao je također da je Slovenija dobro pripremljena za ulazak u schengenski prostor, a preostalo joj je još samo uređenje zračne luke Brnik te osigurati 3092 policajca potrebna za osiguravanje granice prema Hrvatskoj.

ostatak na http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,4,18,shengen_granica,70905.jl




Pridruzite se diskusiji




- 00:18 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>