travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Lipanj 2007 (13)
Travanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Dobro Dosli na blog za

www.caffeplanet.com

Na stranicama CaffePlanet bloga naci cete teme koje su trenutno vrlo popularne na nasem forumu. Ako vas neka tema zanima i zelite o njoj diskutirat molimo vas da kliknete na link "pridruzite se diskusiji" ispod teme. Link ce vas automatski prebacit na forum i direkno na temu vaseg izbora. Ukoliko zelite sudjelovati u diskusijama i temama, molimo vas da se registrirate na forum i tako pridruzite diskusijama, kako bismo culi i vasa misljenja.

Nadamo se da cemo vas uskoro vidjet i s vama imat priliku raspravljat.

Hvala
CaffePlanet Administracija

Link Direktno na Naslovnu Stranicu






četvrtak, 19.04.2007.

Bog ispao psihopat

Postavljacica Teme: Korisnica Zombina

'Kakav je to Bog koji se razljutio na ono što je stvorio pa da se smiri traži krv vlastita sina? Kako je oprostio nama kažnjavajući njega? To s raspećem je nelogično i besmisleno.' Kaže svećenik.

LONDON - Tradicionalna kršćanska doktrina o raspeću "odbojna" je i "Boga prikazuje kao psihopata", misli pastor Anglikanske crkve u razgovoru za BBC.

Jeffrey John, pastor iz Saint-Ablansa na jugu Engleske, komentirao je kršćansku doktrinu prema kojoj je Krist poslan na Zemlju kako bi na križu otkupio grijehe ljudi.

"Čak i u dobi od 10 godina, smatrao sam to objašnjenje dosta odbojnim i besmislenim", izjavio je John te opisao pitanja koja je tada sam sebi postavljao.

"Kakav je to Bog koji se razljutio na svijet i ljude koje je sam stvorio, a zatim zahtijevao, kako bi se smirio, krv vlastita sina? I osim toga, zašto bi Bog trebao oprostiti nama kažnjavajući nekoga drugoga", zapitao je.

"To je više nego nelogično, to je bolesno. Time je Bog prikazan kao psihopat. Kad bi se neko ljudsko biće tako ponašalo, rekli bismo da je čudovište", rekao je pastor.

Od djetinjstva pastor John nije promijenio mišljenje. "To objašnjenje s križem ne funkcionira, ali nažalost, suviše se često još propovijeda", rekao je.

Godine 2003. Jeffrey John je bio imenovan za biskupa Readinga, grada na jugu Engleske, ali je bio smijenjen zbog sporova oko njegove homoseksualnosti. Bio je prvi svećenik otvoreno homoseksualne orijentacije imenovan na tako visoki položaj anglikanske crkve.


izvor: net.

Pridruzite se Diskusiji




- 15:11 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>