counter stats

šiŠanje&bRijANJE

nedjelja, 25.05.2008.

Kliker! počinje u četvrtak

Dakle, Kliker! - Festival pop književnosti približio se, ne može biti bliže!
Počinje u četvrtak i traje do nedjelje (29.5.-1.6.)
Svakoga dana od šest popodne do jedan iza ponoći u prostorima zagrebačkog Studentskog centra događat će se stvari lijepe i neobične.
Ispred ulaza u SC bit će parkiran balon, pravi balon na topli zrak, gdje ćemo čitati i zbunjivati publiku i slučajne prolaznike, a u klubu SC-a i njegovoj terasi pisci i njihovi prijatelji i suradnici davat će sve od sebe da književnost učine zabavnom. Na kraju dana spremaju se svirke: u četvrtak nastupa zagrebački bend Mika Male, u petak će zasvirati Klopka za pionira i Radost!, subota je rezervirana za Tobića i Mikroba, a u nedjelju nastupaju Drvena Marija i Le Zbor.
Plakat je lijep, napravio ga je jedan vrlo nadareni bizajner:

Photobucket



Kliker ima svoju web stranicu, facebook stranicu i događaj fejsbukni na koji se možete prijaviti, a tu je i myspace. Tamo možete baciti oko na program, te nam uputiti tople riječi kritike i mržnje.

Evo najavnog teksta, pa se možda i vidimo:

KLIKER! – Festival pop književnosti uskoro počinje!




Od 29.svibnja do 1. lipnja u Studentskom Centru u Zagrebu održat će se prvi i jedinstveni Festival pop književnosti – KLIKER!



KLIKER prvi puta donosi spoj književnosti s popularnom (i manje popularnom) kulturom poput filma, videa, fotografije, stripa, glazbe, performansa itd., pri čemu će gledatelji moći svjedočiti rađanju novih književnih žanrova poput video književnosti, književnog performansa, stand up poezije, slama, glazbene književnosti itd., koji će nastajati uživo na festivalu.


Osim hrvatskih (Olja Savičević – Ivančević, Branislav Oblučar, Slađan Lipovec….), sa zadovoljstvom najavljujemo i goste iz regije te mlade književnike i umjetnike iz Srbije (poput Ivana Tobića, Ilegalnih poslastičara, Undergrada), Crne Gore, Slovenije (Retrofuturisti i drugi), Bosne i Hercegovine (Asja Bakić, Mehmed Begić), koji će se po prvi puta zajedno okupiti na jednom mjestu – u Studentskom centru u Zagrebu!



Uz glavni program, KLIKER! će ponuditi i mnogo popratnih događanja, kao što su poezija u velikom balonu, poezija u zraku, književni buvljak, čitanje na uho, interaktivno čitanje s razumijevanjem te rock poezija.



Cijeli program i sve vezano uz goste koji nastupaju možete pročitati na stranici Studentskog Centra http://www.sczg.hr/default.php?id=kat&katID=331



Živjeli i vidimo se u SC-u na književnom vrtuljku po imenu KLIKER!


- 23:11 - Komentari (11) - Isprintaj - #