Nogometni klub Orebić

subota, 12.11.2011.

Oružar Željko Bubeniček - 'DJ Buco' četvrt stoljeća vjeran NK Orebiću

Image and video hosting by TinyPicOREBIĆ - Nema Orebičkih ljubitelja nogometa da ne znaju Željka Bubeničeka - popularnog 'Buca' oružara u Nogometnom klubu Orebić, koji je ovih dana proslavio lijep jubilej – 25 godina druženja sa nogometašima i svime onim potrebnim za normalno treniranje i igranje utakmica.
wavehrvatska
Rođeni Zagrepčanin u Orebić je stigao prije četvrt stoljeća iz Istre, kao majstor jednog sasvim drugačijeg 'sporta' - godinama je bio cijenjen 'DJ' u disko klubovima i zabavama Umaga, Rovinja, Poreča, Pule, u sitnim noćnim satima raznovrsnom, ponajviše rockom, heavy metalom i 'pumpanjem' decibela zabavljao posjetitelje. Oprobao se u 'diskodžokejskoj' pečalbi u Austriji, Nizozemskoj, Sloveniji i prikupivši pritom trideset godina aktivne DJ karijere. Nas je ipak više zanimala ona Bucova tek nešto mlađa oružarska karijera ostvarena kod peljeških nogometnih 'kapetana'....

- Počeo sam kao voditelj razglasa i spiker na igralištu Trstenica, da bi nešto kasnije postao oružar u klubu, što radim evo već dvadeset i pet godina bez prestanka. Sa Orebićem sam prošao sve uspjehe i padove, pamtim vrijeme kada smo bili najbolji klub u trećoj nogometnoj ligi i kada zbog nedostatka uvjeta nismo mogli u viši rang. Posao je s vremenom i boljom organizacijom kluba sve zahtjevniji. Uz prvu momčad brinem i za opremu mlađih uzrasta, a nedavno je obnovljen travnjak i postavljeni reflektori za noćni trening - kaže nam Buco.

U četvrt stoljeća puno je događanja upisano u njegovu 'oružarsku matrikulu', no najradije se kaže sjeća Kup utakmice protiv svojih - prvoligaša Istre iz Pule i one prijateljske protiv splitskog Hajduka kada je sunčana Trstenica okupila preko tisuću gledatelja – nikad više u devedeset godina dugoj povijesti kluba. Uvijek u kadru i kod kuće i na gostujućim utakmicama, nezamjenjiv je 'igrač' Orebića, 'alfa i omega' svlačionice i svega oko nje, pa je Buco naravno i odličan poznavatelj trenutnih prilika u klubu.

- Ove smo sezone pomladili momčad, od onih nešto starijih tu su tek Alen Stanišić i Denis Poša. Novom treneru Svetku Bikiću trebati će vremena da sve to posloži, navijači moraju biti strpljivi. Ne budemo li među najboljima ove sezone očekujem to slijedeće -

Kao i do sada veliki će udio u tome brigom za travnjak, glancanjem kopački, pripremi dresova i ostale opreme imati orebički 'nogometni DJ'– Buco.

Čestitamo mu rijedak jubilej!
izvor:markopolosport

- 13:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #