Nogometni klub Orebić

subota, 05.11.2011.

BEBIĆ SUSPENDIRAO NEPOSLUŠNE

Branko Bebić donio odluku i suspendirao neposlušne u 1 ŽNL i 2 ŽNL ,prilog pogledajte na Marko polo sport -net.Još dva kola do kraja prvog djela a Branko Bebić navodni povjerenik ( koji ne postoji u statutu HNS) suspendira klubove.Smješna zar ne zar se nogomet igra zbog Štimca,Markovića i drugih a ne radi zabave naše djece koju smo odvratili od svih zla droge i alkohola i preseli ih na zelene travnjake .Šta reći pametnome dosta i pustite nas više na miru jer se ljepo zabavljamo i ne trošimo novce samo na vas foteljaše.
Bebić suspendirao neposlušne ·

Povjerenstvo na čijem je čelu Metkovac Branko Bebić, a koje je imenovao Hrvatski nogometni savez nakon što je početkom srpnja donio odluku o suspenziji legalno izabranog vodstva Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na čelu s Tomislavom Jurjevićem, donijelo je odluku o suspenziji klubova koji igraju Prvu i Drugu županijsku ligu, dva natjecanja koje vodi suspendirani ŽNS.

Odluka je donesena, kako se ističe, jer 13 klubova nije željelo odigrati prva dva kola jedinstvene Županijske lige pod vodstvom Povjerenstva saveza koje jedino ima legitimitet i ovlasti dane od Hrvatskog nogometnog saveza već su igrali pod vodstvom suspendiranog ŽNS-a.

Tomislav Jurjević, suspendirani predsjednik ŽNS-a, prije dva mjeseca je uputio priopćenje. Oglasili su se tada i klubovi Prve i Druge županijske nogometne lige. Jurjević je isticao tada u medijima: 'Klubovi neće popustiti pred nikakvim ucjenama, a scenarij, što će se dogoditi se unaprijed zna. Pokušat će oduzeti pravo glasa klubovima'.

Jurjević je tada isticao kako su odluke Hrvatskog nogometnog saveza ništavne. U priopćenju koje je tada potpisao je stajalo: 'Hrvatski nogometni savez (HNS) je 5. srpnja 2011. pokušao održati sjednicu Izvršnog odbora, međutim budući da je za održavanje te sjednice potreban kvorum od 9 članova, a imali su samo 8 članova sa pravom glasa, odluke sa te sjednice su ništavne, o čemu su već izvješteni svi mediji, koji su odmah i reagirali prema gosp. Srebriću, čije se očitovanje iščekuje. Naime, 9 glas je bio glas Pera Vićana koji po Statutu HNS-a, Statutu ŽNS-a, Zakonu o športu, te Zakonu o udrugama ne može biti član Izvršnog odbora jer se protiv njega vodi kazneni postupak. Međutim, da je i postojao potrebni kvorum još jednom naglašavamo da su odluke nevažeće jer u njihovom donošenju sudjeluje osoba protiv koje se vodi kazneni postupak. Na toj sjednici je protuzakonito i nestatutarno, bez ikakve prethodne Statutom propisane procedure suspendiran "Nogometni savez Dubrovačko-neretvanske županije". Potražili smo u Registru udruga da li pod tim nazivom postoji registrirana ikakva Udruga i dobili odgovor da NE POSTOJI.

Osim suspenzije nepostojećoj udruzi donesena je i odluka o uvođenju povjerenika za vođenje svih poslova u toj nepostojećoj udruzi. Zakon o športu, Zakon o udrugama, Statut HNS-a, Statut ŽNS-a ne poznaje termin povjerenika. To bi bilo isto kao da Županijski nogometni savez suspendira neki klub koji je član Saveza i uvede nekoga da upravlja i vodi sve poslove toga kluba tj. udruge. Takvo što je i moralno i zakonski neprihvatljivo o čemu imamo i potvrde Varaždinskog i Dubrovačkog ureda državne uprave!!!'

Jurjević je tada najavio, bilo je to početkom rujna, kako uskoro započinje natjecanje u Prvoj i Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, što se i ostvarilo. Istina, jedan klub, koji je bio na njihovom popisu, Maestral iz Krvavca, zaigrao je u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi - jug/podskupina 'C', natjecanju koje vodi Hrvatski nogometni savez, a koji je suspendirao Županijski nogometni savez te imenovao povjerenstvo na čijem je čelu Metkovac Branko Bebić.

Hrvatski nogometni savez, kad je suspendirao legalno izabrano vodstvo ŽNS-a je isticao kako će Povjerenstvo organizirati vrlo brzo novu izbornu Skupštinu. Dva mjeseca poslije toga glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić nije znao koji je krajni rok za održavanje nove izborne Skupštine ŽNS-a Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon najnovije odluke Povjerenstva o suspenziji 13 klubova, najavljuje se izborna Skupština.

S obzirom na situaciju, stav klubova Prve i Druge županijske nogometne lige, bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi kad Povjerenstvo bez 'neposlušnih članova' održi izbornu Skupštinu.

Osim suspenzije klubova Povjerenstvo na čelu s Brankom Bebićem pokrenulo je stegovni postupak protiv pet sudaca, koji sude utakmice Prve i Druge županijske nogometne lige. Na tom popisu su Maro Kristić, Mato Bajurin, Robert Hausvička, Mato Kalafatović i Matko Babić.

Tonči Vlašić

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #