Nogometni klub Orebić

četvrtak, 29.09.2011.

Srebrić klubovima Prve i Druge ŽNL: 'Ušli ste u zabranjenu zonu!'

Image and video hosting by TinyPicZorislav Srebrić, glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, poslao je u utorak, 27. rujna dopis na adresu Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, točnije na ruke Branka Bebića, predsjednika Povjerenstva kojeg je imenovao HNS kada je suspendirao izabrano vodstvo Županijskog nogometnog saveza na čijem je čelu Tomislav Jurjević.

Srebrić je odgovorio Bebiću na njegov dopis, koji je isti poslao dan prije, u ponedjeljak, 26. rujna, a u kojem, piše Srebrić: 'Bebić izvješćuje HNS o tome da dio klubova Vašeg ŽNS-a ne poštuje odluku Izvršnog odbora HNS-a o tome da Vaše Povjerenstvo nadležno obavljati sve poslove Saveza, pa tako i vođenja natjecanja'.

Srebrić moli Bebića da 'klubove koji su igrali utakmice koje nisu u organizaciji Povjerenstva izvjestite o sljedećem, prvo: Svi klubovi Županijskog nogometnog saveza su dužni temeljem Statuta ŽNS-a i HNS-a poštovati odluke nadležnih tijela HNS-a i ŽNS-a, drugo: Svi klubovi su obvezni izvršavati odluke Izvršnog odbora HNS-a i tijela kojima je on temeljem svojih statutarnih ovlasti povjerio vođenje natjecanja, treće: Svi klubovi su obvezni pridržavati se odluka koje je donijela Disciplinska komisija HNS-a. Ovo se naročito odnosi na to da je gosp. Tomislav Jurjević izrečena kazna zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu. Stoga gosp. Jurjević ne može obavljati poslove povjerenika za natjecanje i sve odluke koje donese u tom svojstvu su ništavne, četvrto: Natjecanje koje bude provodilo bilo koje tijelo osim Povjerenstva, do eventualne drugačije odluke, neće se priznati i pobjednici tog natjecanja neće imati pravo napredovanja u viši stupanj natjecanja, peto: Službene osobe - suci i delegati ne mogu obavljati nikakve funkcije na utakmicama koje nisu u organizaciji Povjerenstva. U suprotnom, smatrat će se da niti oni ne poštuju obveze koje proizlaze iz Statuta.'

Na kraju je Srebić dodao: 'S obzirom na navedeno, molimo da pozovete sve klubove Vašeg Saveza da se pridržavaju Statuta ŽNS-a i HNS-a i sudjeluju u natjecanju koje organizira Povjerenstvo'.

SREBRIĆ

Po Statutu HNS-a može se organizirati liga sa šest klubova s tim da se u tom slučaju igra višekružno - istaknuo je glavni tajnik HNS-a navodeći kako se non stop provlači u javnosti informacija kako nije moguće organizirati saveznu ligu s tako malim brojem klubova. Na naš upit, na koji način se određivalo, tko u toj Četvroj HNL-jug/podskupina 'C' može igrati, te zašto nisu uključeni svi klubovi koji su prošle sezone igrali u Prvoj županijskoj ligi kako bi ta liga brojila 12 klubova, Srebrić nije imao odgovor.

- Nisam sudjelovao u tome te vam na to pitanje ne mogu dati odgovor. Trebalo bi vidjeti s ljudima na terenu - kazao je Srebrić najavivši kako će delegacija Hrvatskog nogometnog saveza doći u našu županiju u petak ili subotu, 30. rujna ili 1. listopada.

Hoće li na tom sastanku biti pozvani predstavnici svih klubova?

- Ne, to je sastanak s članovima Povjerenstva koje vodi gospodin Branko Bebić - kazao je Srebrić najavivši kako će nakon toga, već u ponedjeljak, 3. listopada Izvršni odbor HNS-a raspravljati o situaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

PRIOPĆENJE

Suspendirano vodstvo Županijskog nogometnog saveza je prije neki dan poslalo priopćenje u kojem je između ostalog pisalo: 'Hrvatski nogometni savez (HNS) je 5. srpnja 2011. pokušao održati sjednicu Izvršnog odbora, međutim budući da je za održavanje te sjednice potreban kvorum od 9 članova, a imali su samo 8 članova sa pravom glasa, odluke sa te sjednice su ništavne, o čemu su već izvješteni svi mediji, koji su odmah i reagirali prema gosp. Srebriću, čije se očitovanje iščekuje. Naime, 9 glas je bio glas Pera Vićana koji po Statutu HNS-a, Statutu ŽNS-a, Zakonu o športu, te Zakonu o udrugama ne može biti član Izvršnog odbora jer se protiv njega vodi kazneni postupak. Međutim, da je i postojao potrebni kvorum još jednom naglašavamo da su odluke nevažeće jer u njihovom donošenju sudjeluje osoba protiv koje se vodi kazneni postupak. Na toj sjednici je protuzakonito i nestatutarno, bez ikakve prethodne Statutom propisane procedure suspendiran "Nogometni savez Dubrovačko-neretvanske županije". Potražili smo u Registru udruga da li pod tim nazivom postoji registrirana ikakva Udruga i dobili odgovor da NE POSTOJI'.

- To treba razmotriti - kazao je Srebrić o spomenutom glasovanju Pera Vićana na spomenutoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a na kojom je donesena odluka o suspenziji vodstva ŽNS-a na čelu s Tomislavom Jurjevićem i donijeta odluka o uvođenju povjerenika.

Kada je imenovano povjerenstvo istaknuto je kako će ono pripremiti novu Skupštinu Županijskog nogometnog saveza. Srebrić nije znao odgovor na pitanje: Koji je krajni rok da se održi nova Skupština ŽNS-a? Dodao je samo kako su klubovi, koji su protekle nedjelje počeli natjecanje u Prvoj i Drugoj županijskoj ligi, natjecanja koje ne vodi Povjerenstvo na čelu s Brankom Bebićem, 'ušli u zabranjenu zonu'.

Tonči Vlašić

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #